Suudi Arabistan hava sahasını BAE-İsrail uçuşlarına açtı

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve İsrail arasında gerçekleşecek tüm uçuşlarda kendi hava sahalarının kullanmasına izin vereceğini duyurdu. Geçtiğimiz günlerde, İsrail ile BAE arasında yapılan normalleşme anlaşmasının ardından, iki ülke arasında ilk ticari uçuş gerçekleşmiş ve Suudi Arabistan hava sahası kullanılmıştı.

Suudi Arabistan hava sahasını BAE-İsrail uçuşlarına açtı
Suudi Arabistan hava sahasını BAE-İsrail uçuşlarına açtı
GİRİŞ 02.09.2020 13:50 GÜNCELLEME 03.09.2020 09:32
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

İsrail ile BAE arasında yapılan normalleşme anlaşmasının ardından yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

 

Geçtiğimiz günlerde, İsrail ile BAE arasında ilk ticari uçuş gerçekleşmiş ve Suudi Arabistan tarihinde ilk kez bir İsrail uçağına hava sahasını kullanma izni vermişti.

BAE'ye gidecek İsrail uçağı ilk kez Suudi Arabistan üzerinden uçtu

 

Başta Başkan Donald Trump'ın damadı ve aynı zamanda başdanışmanı Jared Kushner dahil birçok ABD'li yetkilinin katıldığı o uçuştan sonra bugün yeni bir gelişme yaşandı.

Suudi Arabistan'dan yapılan açıklamada, bugünden itibaren geçerli olmak üzere, BAE ile İsrail arasında gerçekleşecek tüm uçuşlarda kendi hava sahalarının kullanmasına izin verileceğini duyuruldu.

Riyad yönetimi, diplomatik ilişkileri bulunmadığı için İsrail'e ait uçakların hava sahasını kullanmasına izin vermiyordu.

BİR AÇIKLAMA DA NETANYAHU'DAN

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da yaptığı görüntülü açıklamada, kararı "büyük bir gelişme" olarak niteleyerek, "Bu gerçek barışın meyvesi. Bu sayede uçuş fiyatları düşecek, mesafe kısalacak ve turizmimiz gelişecek" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 24
  • Dadaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Siyonise yardım edende siyınostir
    Cevapla
  • vatan 3 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanlar olarak bizler Hac ibadetimizi yerine getirmek için Mekke'ye gidiyoruz. Sonra bu soysuz Suud yöneticileri müslümanlardan kazandıkları paralarla İslam dünyasına en büyük ihanetleri yapıyorlar...
    Cevapla
  • Beni Adem 3 yıl önce Şikayet Et
    Suud hanedanliğinin soyu Siyonistler den geliyor yenimi öğreniyoruz
    Cevapla
  • oney 3 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanlık tarihinin en büyük ihaneti.... suudi sülalesinin müslüman olup olmadığı şimdi daha net tartışılacak...Küdüs'den önce Mekke ve Medine düşman işgalinde.....
    Cevapla
  • mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    osmanlı yıkılıp o zamanın en gavur kişileri olan suudi ailesine o bölge teslim edildi. teslim edildiginden beri petrolünü bedavaya alıyorlar.
    Cevapla
  • kafirin dostlari 3 yıl önce Şikayet Et
    Allahuteala CC siyonistmusluman katili s.siz lanetlenmis israile kapisini ve havasini acan suud ve bae kraliyet ailesini helak etsin bu ulkelerin vatandaslarida butun islam alemide huzur gelsin amiiiin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ortadoğu’da savaş dahil başka krizlerin ilk vuracağı ülkelerden birisi de Türkiye
İsrailli Bakan Ben-Gvir'den skandal öneri: "Filistinliler infaz edilsin"