Yunanistan'ın en büyük sığınmacı kampı kül oldu! 4 aylık OHAL ilan edildi

Yunanistan'ın Midilli Adası'ndaki Moria Mülteci Kampı'nda gece yangın çıktı. 12 bin sığınmacıya ev sahipliği yapan kamp tamamen yandı. Kampta son dönemlerde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakaları artmıştı. Bir gün önce, Göç ve İltica Bakanlığı yaptığı açıklamada, sayının artabileceğini ifade etmişti. Öte yandan adada 4 aylık OHAL ilan edilirken, Almanya AB ülkelerinden kamptaki göçmenleri kabul etmelerini istedi.

GİRİŞ 09.09.2020 15:39 GÜNCELLEME 10.09.2020 11:34
Bu Habere 172 Yorum Yapılmış

Yunanistan'ın Midilli Adası'nda bulunan ve ülkenin en kalabalık ve büyük sığınmacı kampı Moria’da yangın çıktığı açıklandı. Bölge sakinlerinden bir kişi, kampın tamamının yandığını sadece birkaç çadırın kaldığını söyledi.

 

Yunan resmi ajansı ANA'nın haberine göre, gece yarısından sonra Moria kampının farklı noktalarında yangın çıktı.

Bölgeye çok sayıda polis ve itfaiye ekibi sevk edilirken, yangında ilk belirlemelere göre, ölen ya da yaralanan olmadığı kaydedildi.

 

​Yetkiler, sığınmacıların güvenli yerlere sevk edildiğini belirtirken, bazı sığınmacıların ise Midilli kent merkezine doğru yürüdüğünü dile getirdi.

POLİS SIĞINMACILARI ENGELLİYOR

Ancak BBC'de yer alan habere göre polis, Midilli limanına gitmek isteyen sığınmacıları engellediğine dair haberlerin de olduğu ifade edildi. Mültecileri destekleyen Stand by Me Lesvos grubu ise, yerel halktan bazılarının sığınmacıların yakın köylere gitmesini engellediğine ve onlara saldırdığına dair bilgi aldıklarını belirtti.

KAPASİTESİNİN 4 KATI ÜSTÜNDE KİŞİYE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Kapasitesi 2 bin 800 olan ancak 12 bin 600 kişiye ev sahipliği yapan kampta çıkan yangının nedeni henüz bilinmiyor.

Kamp, geçen haftadan bu yana tespit edilen 35 yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakası nedeniyle karantinaya alınmıştı.

ANA’ya göre, yangın, testleri pozitif çıkan kişilerden bazılarının aileleriyle birlikte izolasyona alınmaya reddetmelerinden sonra çıktı, ancak bu bilgi doğrulanmadı.

"TEMEL HİJYEN ŞARTLARININ SAĞLANMASI MÜMKÜN DEĞİL"

BBC’ye konuşan bölge sakinlerinden bir Thanasis Voulgarakis, neredeyse kampın tamamı yandığını, geriye sadece birkaç çadırın ayakta kaldığını söyledi

Uluslararası insani yardım kuruluşları, kamptaki aşırı kalabalık ve insani olmayan şartlara dikkati çekerek, kampta sosyal mesafe ve temel hijyen şartlarını sağlamanın mümkün olmadığı uyarısında bulunuyor.

ALMAN HÜKÜMETİ'NDEN AB'YE ÇAĞRI

Yaşanan felaket sonrası Almanya, AB ülkelerine seslenerek, kamptaki göçmenleri kabul etme çağrısı yaptı.

OHAL İLAN EDİLDİ

Başbakan Kiryakos Miçotakis, ülkedeki en büyük sığınmacı kampı olan Moria'daki yangına ilişkin durum ve alınacak tedbirleri masaya yatırmak üzere ilgili bakan ve kurumların temsilcilerini acil toplantıya çağırdı.

Vatandaşı Koruma Bakanı Mihalis Hrisohoidis, Sağlık Bakanı Vassilis Kikilias, Göç Politikaları Bakanı Notis Mitaraki, Yunan İstihbarat Servisi (EYP) Başkanı Panagiotis Kontoleontas'ın katıldığı toplantı sonrası Midilli'de bugünden itibaren 4 ay süreyle OHAL ilan edildiği duyuruldu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 172
  • Köstebek 3 yıl önce Şikayet Et
    Bilerek yaktılar o insanları farklı noktalara çekecekler takip etmek gerek..
    Cevapla
  • Erolarici 3 yıl önce Şikayet Et
    Birakin yardim etmek yunanistana unutuyorsunuz ne gunler geciriyoruz onlar la ne halleri varsa gorsunler daha beter olsunkar yardima ihtiyaci varsa arkalarinda misir bae rum kesimi israil suudi arabistan varya biz bize yeteriz bizim sevenimiz yok turkun turkten baska dostu yok yardima ihtiyaci olan filistin ve afrika ulkeleri var allah yar ve yardimcimiz olsun
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    AB ile bir daha hiç bir anlaşma yapmayın. Ne mülteci anlaşması, ne gümrük birliği, ne de başka bir anlaşma yapılmasın. Hiç bir sözlerini tutmuyorlar. Anlaşma yapmak isteten ülke olursa tek başına gelip otursun.
    Cevapla
  • Metin 3 yıl önce Şikayet Et
    yunanistan da göçmenleri destekleyen gruplara bağış yapalım
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    tamir bahanesiyle göçmen kampını askeri askeri tesise dönüştürürler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!