İlk koronavirüs aşısı vurulmaya başlandı! Yeni bulunan tedavi yöntemi de açıklandı

Dünyada üretilen ilk Kovid-19 aşının toplu aşılanması resmen başladı. Moskova Belediye Başkan Yardımcısı Anastasiya Rakova, Kovid-19'a karşı geliştirilen aşının tescili sonrası, araştırma çalışmaları kapsamında başkent sakinlerine vurulmaya başlandığını belirtti. Öte yandan bilim insanları, "kan temizleme" yöntemiyle Kovid-19 hastalarının tedavi edilebileceğini açıkladı.

İlk koronavirüs aşısı vurulmaya başlandı! Yeni bulunan tedavi yöntemi de açıklandı
İlk koronavirüs aşısı vurulmaya başlandı! Yeni bulunan tedavi yöntemi de açıklandı
GİRİŞ 09.09.2020 16:56 GÜNCELLEME 10.09.2020 09:32
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Moskova Belediye Başkanı'nın sosyal gelişmeden sorumlu yardımcısı Anastasiya Rakova, yeni tip koronavirüs salgınına karşı geliştirilen aşının tescil sonrası araştırma çalışmaları kapsamında Moskovalılara aşı vurulmaya başlandığını söyledi.

 

AŞI OLMAK İÇİN 35 BİNDEN FAZLA RUS BAŞVURU YAPTI

Rakova, "Bu çalışma, aşının herkesin kullanımına açık olacağı tarihe yaklaşmamızı sağlayacak. Araştırmanın ilk katılımcılarına bugün aşı yapıldı" dedi ve ekledi: "Aşı yaptırmak isteyenlerin sayısı günden güne artıyor. Yoğun talep gördüğümüzü söyleyebilirim. Daha şimdiden 35 binden fazla Moskovalı başvuruda bulundu. Şu anda başkentte, koronavirüse karşı aşılama çalışmaları altı sağlık kuruluşunda yapılıyor, ileride hastane sayısı 20'ye çıkarılacak."

 

MOSKOVALILARA "DENEMELERE SİZ DE KATILIN" ÇAĞRISI

Moskova kent yönetimi ile aşıyı geliştiren Gamaleya Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Ulusal Araştırma Merkezi, başkent sakinlerini deneye katılmaya davet ediyor, aşılama ücretsiz olarak yapılıyor, araştırmaya 40 bin gönüllünün katılması gerekiyor.

AŞI İKİ ETAPTA VURULACAK

Anastasiya Rakova'ya göre aşı iki etapta vurulacak. İlk etapta gönüllülere aşının ilk bileşeni, 21 gün sonra ise ikinci bileşeni verilecek. Bileşenler, içlerinde bulunan aktif maddeler açısından farklılık gösteriyor, bu yöntem bağışıklık savunmasının güçlendirilmesi için kullanılıyor.

Koronavirüs tedavisi için büyük umut: Kan temizleme

YENİ TEDAVİ YÖNTEMİ: KAN TEMİZLEME

Öte yandan Bilim insanları, sünger gibi çalışan boncuklarla dolu bir filtreyle Kovid-19 hastalarının kanının temizlenebileceğini açıkladı. ABD'de üretilen ve sepsis hastaları için hali hazırda kullanılan CytoSorb adlı cihaz, hastaların kanını saflaştırarak sitokin adı verilen toksik bileşikleri ortadan kaldırıyor. Araştırmacılar, bu şekilde Kovid-19 hastalarının ölümüne neden olan ve aşırı bağışıklık tepkisinin sonucunda ortaya çıkan sitokin fırtınasının önüne geçilebileceğini söyledi. Şu anda cihazın Kovid-19'a karşı test edildiği ve şimdiye kadar 30 ülkede 200'den fazla hastanın tedavi edildiği açıklandı.

YORUMLAR 42
  • Öztürk ÖZİSLAM 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok az bir faydası olur. Kanı temizleyen bir sürü KÜRLER var. Bu iş kan temizlemekle olmuyor. Hücreye girmiş bir virüsü siz kanı temizlemekle öldüremezsiniz. RUS AŞISI FASA FİSO
    Cevapla
  • Deli 3 yıl önce Şikayet Et
    Unutmayın ABD ve Batı bize fabrika dahi yapıvermedi. Biz daha çivi çalmasını bilmezken adamlar gelip bize fabrika kurdu.
    Cevapla
  • yiyido 3 yıl önce Şikayet Et
    ahada söylüyorum yalan diyorlar.girip aşısı o.rusları değil tüm dünyayı kandırıyorlar.rusya veya çinden gelen haberlere itibar etmeyin.
    Cevapla
  • Banker Bilo 3 yıl önce Şikayet Et
    Amerikalılara mı itibar edelim
    Cevapla
  • Kürt Aliy 3 yıl önce Şikayet Et
    İsrail çok süperini yapiyormuş.ordan alırsın.ha unuttum.fransa da yapıyor Yunan firması ile ortak.sen ordanda alabilirsin.para senin keyf senin .
    Cevapla
  • Kafatan deliyim 3 yıl önce Şikayet Et
    O zaman Amerika'ya İngiltere'ye.İSRaile BAE ye Makrona şanselyays güvenelim.okey..hatta Sırbistan'a ve Kosova'da güvenelim.
    Cevapla
  • Bursa 3 yıl önce Şikayet Et
    Capsızlıga gerek yok Kosova Sırbistan nedir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız