Yunanistan'dan Türkiye'ye karşı Doğu Akdeniz'de S-300 hamlesi

Yunanistan'ın halihazırda envanterinde bulunan Rus yapımı S-300 hava savunma sistemlerini PMU-1'den PMU-2'ye yükseltmek için Rusya ile masaya oturduğu öne sürüldü. Yunanistan, Girit Adası'nda konuşlanacak olan geliştirilmiş S-300'lerin, bölgedeki kritik noktaların kontrolünde büyük rol oynayacağını düşünüyor.

Yunanistan'dan Türkiye'ye karşı Doğu Akdeniz'de S-300 hamlesi
Yunanistan'dan Türkiye'ye karşı Doğu Akdeniz'de S-300 hamlesi
GİRİŞ 15.09.2020 06:01 GÜNCELLEME 15.09.2020 11:20
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

Doğu Akdeniz ve Ege'de Türkiye'yi hukuksuz bir şekilde Antalya körfezine hapsetmek isteyen Yunanistan'ın, envanterindeki S-300 hava savunma sistemlerinin geliştirilmesi konusunda Rusya ile müzakere yürütmekte olduğu iddia edildi.

 

Yunanistan merkezli yayın yapan DefenceNet'in haberine göre; halihazırda envanterinde bulundurduğu Rus yapımı S-300 PMU-1 hava savunma sistemlerini PMU-2 seviyesine yükseltmek isteyen Atina, Rusya'nın kapısını çaldı.

 

ABD İLE KRİZ ÇIKAR MI?

Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı S-400 hava savunma sistemlerine yakın bir etki gücüne ulaşmak isteyen Yunanistan'ın, "yeni bir silah alımı değil, mevcut silahların geliştirilmesi" politikası doğrultusunda ABD'nin Hasımlarıyla Yaptırım Yoluyla Mücadele Yasasına (CAATSA) takılmayacağı öngörülüyor.

Yunan Ordusuna ait S-300'lerden biri

GİRİT'E KONUŞLANDIRILACAK

Mevcut S-300'lerinin menzilini 150 kilometreden 200 kilometreye çıkarmak isteyen Yunanistan'ın, geliştirilmiş S-300 PMU-2 hava savunma sistemlerini Girit Adası'nda konuşlandıracağı öne sürüldü. Yunan basını, menzili ve etkisi artırılmış sistemlerle Girit’ten pek çok kritik noktanın kontrol edilebileceğini yazdı.

Yunanistan'da halihazırda iki set S-300 PMU-1 hava savunma sistemi ve 96 adet 48N6E1 füze bulunuyor.

KAYNAK: DEFENCENET
YORUMLAR 65
  • Cemalettin 3 yıl önce Şikayet Et
    Lan bu Yunanistan tam bir mal ulan Azerbaycan bizim sihalarla Ermenistan'ın s300 lerini vurmadimi neyin kafasını yaşıyor bunlar galiba s300 leri gözden çıkarmışlar gözdağı veriyorlar bize yermiyiz biz çakallar
    Cevapla
  • bekir 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynı sistemleri Suriyede Sihalr yok etti. bu nedenle geliştirmek istiyorlar ama Kasırgalar giritte konuşlu her türlü sistemi yok edebilecek menzilde 250 km menziili F16 larda atılacak SOM füzeleri de bu sistemleri yok edecek kapasitede - yani çok eski ve yetersiz sistemler
    Cevapla
  • Bozoklu66 3 yıl önce Şikayet Et
    Abd neden zıplamıyor yunandaki s 300 lere.çünkü biliyor yunanistanın şamaroğlanı olduğunu sözünden çıkmayacağını.
    Cevapla
  • Cenk1453 3 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistanı 4 günde etkisiz hale getiririz.
    Cevapla
  • Ahmet uçar 3 yıl önce Şikayet Et
    Kime güvenecegiz silah satmak için satan satana emperyal bu olsak gerek...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez