Fransız uzmandan Macron'a sert Türkiye eleştirisi

Fransa’nın en ünlü uluslararası ilişkiler uzmanı Prof. Bertrand Baide, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki konumunu değerlendirdi. Arte TV’de yayınlanan 28 Minutes isimli programa katılan Baide, öncelikle Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’u ağır bir dille eleştirdi.

Fransız uzmandan Macron'a sert Türkiye eleştirisi
Fransız uzmandan Macron'a sert Türkiye eleştirisi
GİRİŞ 15.09.2020 14:38 GÜNCELLEME 15.09.2020 15:35
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Fransa'nın ünlü uluslararası ilişkiler uzmanı Prof. Bertrand Baide, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki yeri ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un bölgesel politikalarını değerlendirdi.

 

 

Macron’un Türkiye ve Yunanistan arasında yaşanan gerilimde kendisini söz sahibi göstermek için büyük baskı yaptığını belirten Badie sert eleştirilerde bulundu.

"GERİLİMİ ARTIRAN TARAF OLDU"

 

 

Uluslararası İlişkiler Uzmanı Badie “Macron hem kendi çıkarları için hem de Avrupa Birliği’nin lideri gibi görünmek için bu sorunda söz sahibi olmak için kendisini zorladı. Ancak problemi çözen değil iki ülke arasındaki gerilimi artıran taraf oldu. Arabuluculuk yolunu seçen ise Almanya Başbakanı Angela Merkel başarılı bir tercih yaptı” ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'NİN HAKLARINI SAVUNMASI MEŞRUDUR"

Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de meşru haklarını koruduğunu da belirten Baide “Türkiye, dünya üzerinde deniz doğal kaynaklarının yönetimine ilişkin ulusların hak ve sorumluluklarını tanımlayan Montego Körfezi Konvansiyonu’nu imzalamadığı için bu anlaşmaya dahil değil. Bu nedenle kendi bölgelerine erişimi engellendiği için Doğu Akdeniz’deki haklarını savunuyor olması son derece meşrudur” yorumunu yaptı.

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 4
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Gaz alıyor.İyi polis rolünde...
    Cevapla
  • Gazci mustaaa 3 yıl önce Şikayet Et
    Cok biliyor sen.
    Cevapla
  • Yakub 3 yıl önce Şikayet Et
    Unutulmasın ki Macron eleştirildi diye bizden oldu manasına gelmez. Geçmişte düştüğümüz hatalara düşmeyelim. Aleyhte konuşan veya bizden görünen sonra on yıllarca yerleşip bize darbe vuran ajanlardan çok çektik çok.
    Cevapla
  • Çiçek 3 yıl önce Şikayet Et
    Makron ANLADINMI senin Kendini patron gibi gösterdiğin i lider havalarında oldugu düşünenler var bak BERTRAND SÖYLİYOR BENCEDE
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!