Miçotakis'ten Türkiye'ye tehdit: Sonuçlarına katlanırlar

Yunanistan ile Türkiye arasında yaşanan Doğu Akdeniz ve Adalar geriliminde Atina, tansiyonu yükseltmeye devam ediyor. Türkiye'nin yapıcı adımlarına karşılık halen tehditvari açıklamalarla gündeme gelen Yunan Başbakanı Kiryakos Miçotakis "Türkiye ya diyalog yolunu seçer, ya da sonuçlarına katlanır" dedi.

Miçotakis'ten Türkiye'ye tehdit: Sonuçlarına katlanırlar
Miçotakis'ten Türkiye'ye tehdit: Sonuçlarına katlanırlar
GİRİŞ 17.09.2020 09:56 GÜNCELLEME 17.09.2020 10:04
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin diplomatik yollarla Doğu Akdeniz ve Adalar bölgesindeki sınır sorunlarını çözme isteğine karşılık Yunanistan'ın iilişkileri germe yönündeki zorlama tavırları devam ediyor.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye ile ilgili yine tehditvari bir üslupla Türkiye'ye saldırırken yine skandal bir açıklamanın altına imzasını attı. Türkiye'nin ilan ettiği NAVTEX'ten rahatsız olan Miçotakis, "Ya Avrupa'yla yapıcı bir şekilde ilişki kuracaklar ya da yasa dışı faaliyetlerine devam edip bunun sonuçlarına katlanacaklar" dedi.

KIŞKIRTICI AÇIKLAMALAR

Türkiye'yi her fırsatta tüm uluslararası platformlara şikayet eden Miçotakis, aradığı desteği AB'den de bulamayınca "Avrupa'nın şımarık çocuğu" rolünü üstlenmeye devam ediyor. Bu bağlamda Türkiye'nin kendi karasuları içerisinde yer alan bir sahada ilan ettiği NAVTEX'i kendine dert edinen Yunan Başbakan kışkırtıcı bir üslupla Türkiye'ye yönelik açıklamalarda bulundu.

Türkiye’yi skandal bir dille uyarmaya çalışarak adeta aba altından sopa göstermeye kalkan Yunan Başbakan, tehdit ifadeleriyle  “Türkiye’nin önünde iki seçenek var. Ya Avrupa’yla yapıcı bir şekilde ilişki kuracaklar ya da yasa dışı faaliyetlerine devam edip bunun sonuçlarına katlanacaklar” dedi.

YORUMLAR 31
  • Nefer-i Osman 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunların amacı bizi kışkırtıp Avrupa'ya da bak Türkler bize saldırıyor deyip Papa'nın da desteğiyle haçlı ordusu kurmak..
    Cevapla
  • Ozgur 3 yıl önce Şikayet Et
    Miçotakis ne komik bir adam yunannistan da en komik adam seçilmeli turkiyede en komik yunanli olarak seçildi valla her konuştugunda gülmeten karnima agri giriyor
    Cevapla
  • Solingen 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar ne dediklerini duymuyorlar. Eninde sonunda iyi bir tokati yiyecekler böyle giderse fazla sürmez.
    Cevapla
  • 01adana 3 yıl önce Şikayet Et
    Neymiş o sonuç görek deliganlı olan o sunucu gösterir
    Cevapla
  • Erkek 3 yıl önce Şikayet Et
    Ulan hırbo.Ötme orda.Kendine güveniyorsan,yumruğunu güveniyorsan hodri meydan bre.Dıv dıv edip de çevre kirliliği yapma ..İşi de arka taraftaki AB AB diyip onlara atma korkak.Hadi şuradan zırpo.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam