Akdeniz ve Ege'de tropik fırtına alarmı: Saatteki hızı 200 kilometre

Küresel ısınma, beraberinde içerisinde Türkiye'nin de bulunduğu coğrafya üzerinde oldukça farklı etkiler göstermeye başladı. Şiddetli dolu, yağmur gibi doğa olaylarının sıkça görüldüğü bölgeye şimdi de hızla tropik fırtına yaklaşıyor. Hem de saatte 200 kilometre hızla.

GİRİŞ 18.09.2020 11:35 GÜNCELLEME 18.09.2020 15:45
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Son yıllarda şiddetli yağışlar ve dolu gibi doğa olaylarının sıkça görülmeye başlandığı Akdeniz ve Ege’de, görülmemiş meteorolojik hareketlilik yaşanıyor. Deniz suyu sıcaklıklarının mevsim normallerinin epey üzerinde seyrettiği bölge için tropik fırtına uyarısı yapıldı.

 

 

Saatte 200 kilometre hızla bölgeye doğru ilerleyen fırtına için kırmızı alarm verildi.

 

 

İZMİR DE ETKİLENEBİLİR 

İyon Denizi üzerinde hafta sonu etki göstermesi beklenen tropik fırtına, Yunan adalarını tehdit ederken, Türkiye'den de Ege'nin ucu İzmir'i etkileyebilir.

Yunanistan üzerinden Türkiye’ye gelme olasılığı bulunan kasırga son meteorolojik tahminlere göre yönünü değiştirdi.Yani İzmir, hafif olarak bu kasırgayı atlatabilir.

200 KİLOMETREYİ BULABİLİR

Kasırganın bu gece Yunanistan’ın batı kıyılarına vurmasının ardından Ege Denizi’ndeki yüksek basınç sebebiyle yönünü Akdeniz’e çevirmesi bekleniyor. Kasırganın hızını 200 kilometreyi bulacağı dalga boyunun 10 metreye kadar çıkacağı öngörülüyor.

Bunun yanı sıra Yunanistan kıyılarına da ulaşan kasırga, ülkenin bir bölümünü felç etti. Kıyıdan gelen denizin köpükleri etrafı sararken şiddetle esen rüzgar, yerleşim yerlerinde ağır hasara yol açtı.

YORUMLAR 14
  • idare et 3 yıl önce Şikayet Et
    MaşaAllah
    Cevapla
  • SAMET 3 yıl önce Şikayet Et
    Alma Mazlumun Ahını Çıkar Aheste Aheste. İçimizde kiler diyordu neden alıyoruz bu Suriyelileri neden alıyoruz bu mültecileri, merhamet etmeyene merhamet edilmez, biz bunları Allah Rızası için alıyoruz.
    Cevapla
  • Denizci 3 yıl önce Şikayet Et
    Yabancı hava sitelerine baktim nerde bu hava yok akdenizde egede boyke hava az bir hava var abartmayin
    Cevapla
  • cevdet 3 yıl önce Şikayet Et
    yunanistanı haritadan silse bize iş bırakmasa kurban olduğum
    Cevapla
  • Recep 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah her şeyi layık olana verir. Ülkemiz henüz büyük yıkımlara layık görülmüyor yaratan tarafından. Misal. Afrika üzerinden gelen ve orta asyayı kasıp kavuran çekirge istilası bile sınırımızdan geri dönmüşse rabbim bu kasırganıza çevirir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama
Manipülasyonun havada uçuştuğu günlerde hatırlamak ve unutmamak kadar değerli ne olabilir