ABD'den sinsi hamle! Suriye için talimat verildi

ABD DEAŞ ile mücadele bahanesiyle Suriye'de yeni bir askeri sevkiyat kararı aldı. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Suriye'nin kuzeydoğusuna, Sentinel tipi radar ve Bradley sınıfı zırhlı araçlar sevk ettiklerini açıkladı.

ABD'den sinsi hamle! Suriye için talimat verildi
ABD'den sinsi hamle! Suriye için talimat verildi
GİRİŞ 19.09.2020 00:34 GÜNCELLEME 19.09.2020 00:45
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Konuyla ilgili açıklama yapan CENTCOM Sözcüsü Albay Bill Urban, "ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, Suriye'nin kuzeydoğusundaki koalisyon kuvvetlerinin güvenliklerine destek vermek üzere bir kaç adım atılması talimatı verdi. ABD Kuvvetlerinin üzerinde savaş uçağı devriyelerini artırmak üzere Sentine radar ve Suriye Güvenlik Bölgesindeki ABD askerlerine destek amaçlı Bradley Zırhlı Muharebe Araçları sevk etti." denildi. 

M2A2 BRADLEY

Bu adımların ABD kuvvetlerinin DEAŞ ile mücadeleye devam etmelerini sağlamak üzere atıldığını ifade eden Urban, Koalisyonun kuvvet koruma amaçlı bölgede kuvvet konumları konusunda değişikliğe gittiğini belirtti. 

"HERHANGİ BİR ÜLKE İLE ÇATIŞMA PEŞİNDE DEĞİLİZ AMA..."

Urban, "Savunma Bakanlığı daha önce de Bradley araçlarını Suriye'ye sevk etmişti. ABD, Suriye'deki herhangi bir ülke ile çatışma peşinde değil ama gerektiği takdir de koalisyon kuvvetlerini koruyacaktır." denildi. 

"ABD ASKERLERİ KULLANACAK"

Konuyla ilgili AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Urban, "Bu araçlar ve radar sistemi ABD askerleri tarafından kullanılacaktır." dedi. 

Bölgeye kaç adet zırhlı aracın gönderildiğine ilişkin soruya ise "güvenlik gerekçesi" ile yanıt vermek istemediğini söyledi. 

Koalisyondan yapılan açıklamada da bu araçların Amerikan askerlerince kullanılacağını ve koalisyon kuvvetlerine bölgede serbest harekat kabiliyeti sağlayacağı kaydedildi. 

Açıklamada, Pentagon'un daha önce 2019'da da Suriye'ye Bradley araçlarını sevk ettiği hatırlatıldı. 

SURİYE'NİN KUZEYDOĞUSUNDA PKK/YPG İLE İŞBİRLİĞİNE DEVAM

Suriye'nin kuzeydoğusunun belirli bölgelerinde çekilen ABD ordusu, SDG ismini kullanan YPG/PKK terör örgütü ile işbirliğini devam ederken ülkenin doğusundaki petrol tesislerini de örgütle birlikte kontrol etmeye devam ediyor. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 20
  • HIDIR BUDUR 3 yıl önce Şikayet Et
    İsraille aynı ırkdan olduğunu acıkladıgı Kürtlerle ve israil arasındaki vadedilmiş toprakları birleştirmeyi "İŞİD'le UZUN SOLUKLU mücadele kılıfı adı altında ""İŞİD'e ODAKLANALIM masalında" amaç edinen bir ABD var karşımızda, BİZLE ALAY EDER GİBİ PKK=PYD'ye silah yağdırırken, üstune üstlük " senin DOSTUNUM diye omzumuza koydukları ellerini bizler hep popomuza kaydirdiklarini hissetmiyor muyuz hergün..? SUNNI ISID'IN ISRAILI DEGIL DE HEDEFININ SADECE ŞII IRAN OLMASININ BI ANLAMI YOK MUYDU acaba? İran'la kafa kafaya verip "PKK ve PJAK'ın kökü kazınmalıdır"
    Cevapla
  • yasin 3 yıl önce Şikayet Et
    amerikanın ırak ta üsleri var sıkıntı yaşıyor ileride incirlık te kapanırsa şimdiden suriyenin kuzeyinde üs kurmak kürtleride maşa olarak kullanmak petrol kuyularından çıkan petrol ile kaynak yaratmak amerikanın türkiyeye ihtiyacı kalmadı ırak suriye arap ülkeleri kontrolünde üsleride var
    Cevapla
  • Yalçın 3 yıl önce Şikayet Et
    ABD dünyaya hakim oldu yani kısaca insanların Allahı kitabı abd Rusya oldu dine inanç kalmadı Allah bu dünyayı insanlar birbirlerini yesin öldürsün bende kenardan bakayım diyeni yarattı hak hukuk adalet nerede bunların hiç biri yok
    Cevapla
  • Gakko 3 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun adamlara yer yüzünde hiç kimseyi takmıyor lar bizim burnumuzun dibinde sınırimıza sıfir olan bir ülke suriye ırak ama bizden çok adamlar ilgileniyor ben ne pahasına olursa olsun kimseyi oralarda barındırmazdım ya ölüm ya istiklal anlayışı ile sonuçta Allah ın dedigi olur herhangi bir devlet yada liderin görüşü ile olmaz
    Cevapla
  • Mêrxas 3 yıl önce Şikayet Et
    Ankarada adanada abd usları var onları çıkarabiliyormu
    Cevapla
  • glr 3 yıl önce Şikayet Et
    bu araplarda akıl olmayınca o kadar uzaklardan gelirler ülkelerine karışırlar ALLAH ülkemizi devletimizi korusun böylelerine fırsat vermesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor