HDP'liler gözaltına alındı, ses Almanya'dan geldi! Merkel'e Erdoğan çağrısı

Türkiye'de çoğu HDP'li 82 kişi hakkındaki gözaltı kararına Almanya'da muhalefetteki Sol Parti'den açıklama geldi. Parti eş başkanları, Alman hükümetine de Türkiye'deki hükümeti desteklemeye son verme çağrısı yaptı.

HDP'liler gözaltına alındı, ses Almanya'dan geldi! Merkel'e Erdoğan çağrısı
HDP'liler gözaltına alındı, ses Almanya'dan geldi! Merkel'e Erdoğan çağrısı
GİRİŞ 25.09.2020 16:45 GÜNCELLEME 25.09.2020 16:56
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Kobani olaylarıyla ilgili başlattığı operasyon kapsamında yedi ilde çoğu HDP'li 82 kişi hakkında gözaltı kararı verilmesine Alman Sol Parti'den açıklama geldi.

 

Sol Parti Eş Genel Başkanları Bernd Riexinger ve Katja Kipping yaptıkları yazılı açıklamada, "hukukun üstünlüğü ilkelerini" ihlal eden gözaltı kararlarını "şiddetle kınadıklarını" belirtti. Bu operasyonun amacının "Erdoğan'ın otoriter rejimine karşı çıkan demokratik bir muhalefet partisini ezmek ve susturmak" olduğunu ifade eden Sol Partili siyasetçiler, Alman hükümetine de "Türkiye'deki tüm siyasi tutuklarının salıverilmesini talep etme" çağrısında bulundu. Riexinger ve Kipping, "Almanya, demokratik özgürlükleri bu şekilde sürekli çiğneyen Türkiye'deki rejimi desteklemeye son vermelidir" ifadesini kullandı. HDP ile ve "Türkiye'deki demokratik güçlerle" dayanışma içinde oldukları bildiren Sol Parti Eş Başkanları Riexinger ve Kipping, "Despot Erdoğan, HDP'yi susturamayacak!" dedi.

Federal Meclis Sol Parti Grup Başkanı Dietmar Bartsch da Twitter üzerinden yaptığı açıklama ile Alman hükümetine çağrıda bulundu. Bartsch, "HDP'li 82 muhalif siyasetçinin Erdoğan rejimi tarafından gözaltına alınması olayında, Federal Hükümetin benzer durumlarda olduğu gibi cesur bir tutum izlemesini bekliyorum. Otokratlara karşı çifte standart uygulanmaz" ifadesini kullandı.

KAYNAK: DEUTSCHE WELLE
YORUMLAR 21
  • nevizade 3 yıl önce Şikayet Et
    verelim size alın sizin olsun bunlar.
    Cevapla
  • furkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Alın kuklalarınızı hepsi sizin olsun.
    Cevapla
  • Dadaş25 3 yıl önce Şikayet Et
    aha itin sahiplerinden sadece birisi bunlar.
    Cevapla
  • Hüseyin Dayi 3 yıl önce Şikayet Et
    Herzaman öyle oluyor türkiyede terorun nasirina bastikmi hemen almanya destekcilerinden bir ciyakdiye ses cikiyor.türkiyedeki kuklalarini avrupadan yönetiyorlar,avrupa bizi cokseverya onun icin dibimize tutmayalim diye karistiriyorlar bizi.
    Cevapla
  • vedat 3 yıl önce Şikayet Et
    sizemi kaldi türkuye sorunu? cok merak ediyorsaniz gelinde kurtarin bakalim gücünüz yetecekmi? istiyorsaniz size gönderelim sizin orada terrör probagandasi yapsinlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünya bu görüntüyü konuşuyor! Üniversitenin binasına keskin nişancı yerleştirdiler
CHP'nin Saadet'e gönderdiği vekil dönüyor! Saadet Partisi grubu düşebilir