AB'nin Türkiye dahil çok sayıda ülkeye yaptığı Doğu Akdeniz teklifi kabul edildi

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, Doğu Akdeniz konusunda BM ile birlikte çok taraflı bir konferans önerisi yaptığını, bölgedeki aktörlerin çoğunun olumlu cevap verdiğini bildirdi. Michel, ülkelerin; yöntemler, gündem ve takvim gibi konuları görüşmeye hazır olduklarını söyledi.

AB'nin Türkiye dahil çok sayıda ülkeye yaptığı Doğu Akdeniz teklifi kabul edildi
AB'nin Türkiye dahil çok sayıda ülkeye yaptığı Doğu Akdeniz teklifi kabul edildi
GİRİŞ 25.09.2020 21:06 GÜNCELLEME 26.09.2020 09:49
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle bu yıl internet üzerinden yapılan Birleşmiş Milletler (BM) 75. Genel Kuruluna AB adına video mesaj ile hitap etti.

 

MICHEL: TEK TARAFLI EYLEMLER DURDURULMALI

Konuşmasının uluslararası ilişkiler kısmında Doğu Akdeniz'e değinen Michel, bölgedeki gerginlikten endişe duyduklarını, tek taraflı eylemlerin durmasını istediklerini söyledi.

Erdoğan ve Michel

MICHEL: YAPTIĞIM TEKLİF KABUL EDİLDİ

Michel, AB üyeleriyle birlikte gerginliğin giderilmesi ve diyaloğun teşvik edilmesi amacıyla yoğun diplomatik çabalar yürüttüklerini belirterek, şöyle devam etti: "Bu çerçevede Doğu Akdeniz konusunda BM ile birlikte çok taraflı bir konferans oluşturulmasını teklif ettim. Birçok aktör şimdiden olumlu cevap verdi ve bunlar modaliteleri, gündemi, takvimi görüşmeye hazır. Ele alınması gereken başlıkların bazılarının deniz yetki alanlarının sınırlandırılması, güvenlik, enerji konuları ve göç olduğuna inanıyorum."

 
KAYNAK: AA
YORUMLAR 25
  • Farketmez 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence olumlu bir Adım uluslararası hukuk Birleşmiş milletler hakça adilce bir karar versin biz hakkımıza razıyız acaba Yunanistan’da razı olacak mı? Olmaz çünkü haklıyız ve hakkımızı alacağız.
    Cevapla
  • Alp kaan 3 yıl önce Şikayet Et
    Hangi BM onların adaletli olduğunu nerden çıkarıyoruz? Dünyanın tek adaleti dönüp gelip senin bileğine dayanır malesef bizde o bilek sadece racon kesmeye kadar var
    Cevapla
  • balıklı 3 yıl önce Şikayet Et
    doğu veya batı akdeniz kıyı bağlantılı ülkelerden bağımsız/kopuk çalışmaz. hak veya sorun alakadan kaynaklanır. akdenizle ilgisi olmayan ülkelerin bu konuda konuşmaya hakları yoktur.
    Cevapla
  • neyse o 3 yıl önce Şikayet Et
    Başımızda sn başkanımız var sahtekar adi kafirler artık bizi ketenpereye getiremezler
    Cevapla
  • kayseri 3 yıl önce Şikayet Et
    Hadi ordan önce bm bir degissin sonra belki zannetmiyorum düsünürüz
    Cevapla
  • Alp kaan 3 yıl önce Şikayet Et
    BM hikaye herşey bileğinden geçer bileğin güçlüyse zaten sorun olmaz dostlarımız çoğaldığında ( illa gerçek dost değil) düşmanlarımız azaldığında bileğimiz güçlü
    Cevapla
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    Yunan finosu ve micron iti kuyruklarını sakladılar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış