NATO'dan son dakika Azerbaycan ve Ermenistan açıklaması

Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında, Ermeni güçlerinin Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine çatışmalar başladı. NATO, Azerbaycan ve Ermenistan'a cephe hattındaki çatışmaları durdurma çağrısında bulundu. Gerilimin ardından BM'den de açıklama geldi.

NATO'dan son dakika Azerbaycan ve Ermenistan açıklaması
NATO'dan son dakika Azerbaycan ve Ermenistan açıklaması
GİRİŞ 27.09.2020 18:40 GÜNCELLEME 27.09.2020 23:35
Bu Habere 175 Yorum Yapılmış

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in Kafkasya ve Orta Asya Özel Temsilcisi James Appathurai, yazılı açıklamasında, NATO'nun, Dağlık Karabağ'da cephe hattında çıkan çatışmalardan derin endişe duyduğunu bildirdi.

'ACİLEN ÇATIŞMALAR DURDURULMALI'

 

Sivil can kayıpları bulunduğunu belirten Appathurai, "Taraflar acilen çatışmaları durdurmalı." ifadesini kullandı.

Anlaşmazlığa askeri çözüm olamayacağını vurgulayan Appathurai, "Taraflar, barışçıl bir çözüm için müzakerelere yeniden başlamalıdır. NATO, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Minsk Grubu'nun çabalarını desteklemektedir." ifadesine yer verdi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, cephe hattında Ermenistan silahlı kuvvetlerine ait askeri hedeflerin imha edildiğini açıkladı.

 

Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında, Ermeni güçlerinin sabah saatlerinde Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine çatışmalar başlamıştı.

BM'DEN DE AÇIKLAMA GELDİ

BM, Ermenistan ve Azerbaycan arasında çıkan çatışmalardaki sivil ölümlerini kınayarak çatışmalara derhal son verilmesi çağrısı yaptı.

Ermenistan’ın sabah saatlerinde Azerbaycan sınır hattına düzenlediği saldırıların ardından başlayan çatışmalar sonrası tüm dünya gözünü Ermenistan-Azerbaycan sınırına çevirdi.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreterliği Sözcüsü Stephane Dujarric Karabağ’da devam eden çatışmalar ile ilgili bugün yaptığı açıklamada, Genel Sekreter Antonio Guterres’in Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki çatışmaların bir an evvel durdurulması ve bölgede tansiyonun düşürülmesi çağrısında bulunduğunu aktardı.

Sözcü Dujarric, “Genel Sekreter Dağlık Karabağ bölgesinde yeniden yükselen düşmanca tavırla ilgili derin endişe içerisinde. Genel Sekreter, güç kullanımını kınıyor, kaybedilen hayatlar ve sivil toplum üzerindeki etkileri için üzüntü duyuyor” ifadelerini kullandı.

Guterres’in Azerbaycan ve Ermenistan’ı bir an evvel savaşmayı durdurmaya ve tansiyonu düşürmeye çağırdığını belirten Dujarric, Guterres’in Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile görüşeceğini açıkladı.
Açıklamada, ayrıca Gutteres’in Avrupa İş Birliği ve Güvenlik Organizasyonu Minsk Grubu’nun bu konuda desteğinin önemli olduğunu belirtilirken, Azerbaycan ve Ermenistan ön koşul olmadan sorunları diyalog ile çözmeye çağırıldı.

YORUMLAR 175
  • Ahmet ayazlı 3 yıl önce Şikayet Et
    İçimizdeki ermeni zalimi sevicilerlede mücadele etmek lazım.Yoksa sadece cephede mücadele eksik kalır .Yıllar sonra tekrar hortlatırlar
    Cevapla
  • Mmm 3 yıl önce Şikayet Et
    30 yıl boyunca ermeni işgali ve ermenilerin yaptığı katliamlara ses çıkarmayanlar şimdi ateşkes çığlığı atıyor. İnsan hakları 30 senedir neredeydi. Kim inanır BM ye. Kim inanır nato ya. Kim inanır ab ve abd ye. Kim inanır papa ya. Hepiniz sahtekarsınız. 30 senelik haksızlık ve zulüm şimdi çözülecek.
    Cevapla
  • yıldırım 3 yıl önce Şikayet Et
    Eğer Ermeniler üstünlük sağlasaydı bunlar hiçbir açıklama yapmazdı.Baktılar ki Azeriler eziyor hemen "savaşı durdurun"çığlıkları atmaya başladılar.Fırsat bu fırsat.Karabağ tamamen alınıncaya kadar operasyonlar sürdürülmeli.
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Karabağ’ı tamamen alınana kadar kimseyi dinlemeyin Azeri kardeşlerimi tam destekliyoruz
    Cevapla
  • Hakkı An 3 yıl önce Şikayet Et
    BİR AN ÖNCE Türkiye de göç idaresi kontrolünde ÇALIŞAN ERMENİ uyruklular sınırdışı edilmeli. 70-100 Bin kişinin Ermeni ekonomisine kan vermesine dur denmeli. Ermeni ekonomisine Kan, Azeri Kanı dökülmesi demektir. ekmek yediği eli ısıran nankör ne yapılırsa Türk Töresi uygulansın.
    Cevapla
  • Çiçek. 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu NATO barışçı deyil barışçı olsa ilk saldırana barışı bozana derler amaaaa nerde o düşünce içinde hainlik düşmanlık kötülük varsa Ama tek tesellimiz Bu kişiler in şu kısa ömrü bitiklerinde CEHENNEME gidecek olmaları
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor