Canlı yayındaki sevinciyle tanındı: Azerbaycanlı spiker o anları anlattı

Dün Ermenistan'ın saldırganlığına karşılık olarak başlatılan ve bir çok köyün de işgalden kurtarıldığı Azerbaycan operasyonuna ilişkin çarpıcı bir görüntü ortaya çıkmıştı. Azerbaycan'ın İctimai TV sunucusu Jale Hessenli Ermeni işgalinden kurtarılan bölgelerin duyurulması sırasında sevinçten gözyaşlarına boğulmuş, bu haberi büyük bir mutlulukla duyurmuştu. Azerbaycanlı spiker o anları, yaşadıklarını anlattı.

GİRİŞ 28.09.2020 11:25 GÜNCELLEME 28.09.2020 11:35
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Azerbaycan dünden beri Karabağ bölgesinde gerçekleştirdiği operasyon ile Ermenistan işgaline karşılık mücadele veriyor. Azerbaycan orduları sınır boylarında Ermenistan mevzilerini ateş altına alırken, havadan ve karadan yürütülen operasyonlar neticesinde bir çok köy Ermeni işgalinden kurtarılarak Azerbaycan topraklarına kazandırıldı.

 

 

Dün 6 köyün kurtarıldığı haberi ilk kez İctimai TV'den Jale Hessenli duyururken, o anlarda Azerbaycanlı spiker sevinçten gözyaşlarını tutamamıştı. Hessenli bugün, dün yaşadıklarını TRT Haber'e anlattı.

 

 

"ÇOK HEYECANLANDIM, GURUR VERİCİYDİ"

Hessenli o anlara ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Dün herkesin gözleri doldu. Hereks mutlu oldu. Türklerden çok büyük destek gördük. Onlarla birlikte ağladık, onlarla birlikte güldük. Onlardan çok büyük destek gördük. Bu hakikaten bir millet iki devletiz dün bunu tekrar gördük. Sizlere çok teşekkür ederiz. Benim heyecanıma da gelince 30 yıldır o toprakların hasretiyle yaşıyoruz. Ben küçükken de bu topraklar işgal altındaydı. Ben buraları gidip görmedim ancak en büyük arzum o toprakları görmek, gezmekti. Bütün hislerim buydu. Çok heyecanlıydım. Çok gurur vericiydi. Azerbaycan ordusuyla, halkımla, milletimle çok gurur duyuyorum. "

TÜRKİYE'NİN DESTEĞİ 

Hessenli canlı yayında gözyaşlarını tutamayarak sevinçten ağlamasına ilişkin de şunları söyledi:

"Türkiye'den o kadar destek aldık, o kadar sevgi gördük... Benim videomun altında yazılanlar...Türkler bizim yanımızdaydı. Her zaman olduğu gibi bir bir yumruk olduk. Biz Türk dünyası olarak her zaman bir olduk. Dün de bunun göstergesi oldu."

YORUMLAR 18
  • israfil ÇENGEL 3 yıl önce Şikayet Et
    böyle inanan ve imanlı bacılarımızla kardeşlerimizle yapamayacağımız yok allah türk veazeri ordusunu ve halklarını korusun Azeri kaybedilen tüm topraklar alınana kadarsavaşa devam durmak yok daima ileri allah ve resulü bizimle allah yar ve yardımcımız olsun
    Cevapla
  • gurbetci 3 yıl önce Şikayet Et
    Gözümüz aydin olsun Insallah Can Kardeslerimiz Azerbeycan Dualarimiz sizin icin Allahin dedigi olur sükürler olsun Allahima
    Cevapla
  • Murat Mert 3 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun bacımıza... Biz tek milletiz inş tez vakitte tek devlet olalım.
    Cevapla
  • isa 3 yıl önce Şikayet Et
    ulan yine aglattiniz bee
    Cevapla
  • A Lafcı 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir beden'de iki CAN, TÜRKİYE AZERBAYCAN...Rabbim yar ve yardımcınız olsun,Dualarımız Azebacanlı kardeşlerimizle
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt
AK Partili Bölük, AKPM'de parlamenterlerin yüzüne söyledi: Seyirci mi kalacağız?