Azerbaycan Ermenistan çatışmasında son durum? Azerbaycan’da kısmi seferberlik ilan edildi!

Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki gerilim giderek büyüyor. Ermenistan’ın sivil yerleşim yerlerini vurmasının ardından Azerbaycan’da savaş durumu ilan edildi. Kısmi seferberlik ilan edilen ülkede Ermenistan’ın hamlelerine misliyle karşılık verildi. Son dakika Rusya yaptığı açıklamada ateşkes ve müzakere çağrısı yaptı. Peki Azerbaycan Ermenistan çatışmasında son durum ne? İşte yapılan kritik açıklamalar...

 Azerbaycan Ermenistan çatışmasında son durum? Azerbaycan’da kısmi seferberlik ilan edildi!
Azerbaycan Ermenistan çatışmasında son durum? Azerbaycan’da kısmi seferberlik ilan edildi!
GİRİŞ 28.09.2020 17:43 GÜNCELLEME 28.09.2020 17:43
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Dağlık Karabağ bölgesinde Azerbaycan ve Ermenistan arasında yaşanan çatışmalardan yeni haberler gelmeye devam ediyor. Ermenistan’ın sivil yerleşim yerlerini hedef almaya devam etmesinin ardından Azerbaycan Savunma Bakanlığı önlem almak için karşılık verecekleri açıklamasını yaptı. Azerbaycan ordusu füze, top, ve hava araçlarıyla Ermenistan ordusunun stratejik olarak konumlandığı bölgeleri ele geçirmeye devam ediyor. Uzun yıllardır Ermeni kontrolünde olan Fuzili bölgesinde bulunan  Karahanbeyli, Gervend, Köy Gerediz, Yukarı Abdurrahmanlı köyüyle, Cebrail bölgesinin Büyük Mercanlı ve Nüzgar köyleri Azerbaycan ordusunun kontrolü altına geçti. Ermeni hava savunma birimleri, 12 Uçak Savar ve füze sistemi farklı bölgelerde imha edildi. Peki Azerbaycan Ermenistan çatışmasında son durum ne? İşte yapılan açıklamalar ve yaşananlar…

 

 

AZERBAYCAN CEPHE HATTINDA KARŞI SALDIRI BAŞLATTI!

Azerbaycan Savunma Bakanlığının yaptığı açıklamaya göre, Azerbaycan ordusu komutanlığının sivil halkın güvenliğini sağlamak için cephe boyunca bir karşı saldırı başlatmaya karar verdiğini ifade edildi.  Azerbaycan’dan yapılan resmi açıklamalara göre;

 

"Kara birliklerinin, tank birimlerinin, füze ve topçu birliklerinin, insansız hava araçlarının desteğiyle cephede ve savunmanın derinliklerinde bulunan çok sayıda Ermeni askerini, tesis ve askeri araçlarını tespit ederek imha ettiği" aktarılan açıklamada, cephe hattının farklı yönlerinde Ermenistan'a ait 12 adet OSA uçaksavar füze sistemi” imha edildi.

“ŞEHİTLERİMİZİN KANI YERDE KALMAYACAK”

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan’ın yaptığı saldırının ardından ulusa sesleniş konuşması yaptı. Ermenistan’ın başlattığı saldırılar sonucunda şehit ve yaralıları olduklarına ifade Eden Aliyev Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak. Ermenistan ordusuna ait askeri araçları imha ettik." diye konuştu.Söz konusu saldırıların sürekli hale geldiğine işaret eden Aliyev, "Temmuzda Ermenistan-Azerbaycan devlet sınırında, Tovuz istikametinde, yeniden top ateşleri neticesinde sivillerimiz ve bir hane zarar görmüştür. Bu Ermeni faşizminin gelecekteki göstergesidir." dedi.

ÖLDÜRÜLEN ASKERLERİN LİSTESİNİ PAYLAŞTI!

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, cephe hattından yeni görüntü ve öldürülen Ermenistan askerlerinin listesini paylaştı. Ermenistan ordusunun sabah saatlerinde başlattığı saldırılara sert yanıt  veren Azerbaycan ordusu, önemli ilerleme kaydetti. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, cephe hattından yeni görüntü ve öldürülen Ermenistan askerlerinin listesini paylaştı.

AZERBAYCAN'DA KISMI SEFERBERLİK İLAN EDİLDİ!

Azerbaycan'da yayınlanan cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle ülkede kısmi seferberlik ilan edildiği duyuruldu. Dün Ermenistan ve Dağlık Karabağ'daki fiili yönetim de seferberlik ve sıkı yönetim ilan etmişti.

Dün sabah saatlerinde Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında, Ermeni güçlerin Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine çatışmalar başlamıştı. Azerbaycan ordusu karşı saldırı başlatmış ve bazı yerleşim birimlerini işgalden kurtarmıştı.

ERMENİ ORDUSU AĞIR KAYIPLAR VERDİ!

Azerbaycan Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, Ermenistan'ın yaşadığı kayıpları halktan saklamaya çalıştığı ifade edildi. Ermeni ordusu ağır kayıplar verdi. 22 düşman tankı ve diğer zırhlı araçlar, 15 OSA uçaksavar füze sistemi, 18 insansız hava aracı (İHA), 8 topçu parçası imha edildi, 550'den fazla kişi öldü. Çok sayıda yaralandı. Düşman ordusuna ait 3 mühimmat deposu farklı yönlerde imha edildi. Talış köyü yönündeki çatışmalarda düşman hava taburunun komutanı Yarbay Lernik Babayan öldürüldü ve komutasındaki askeri birlik personeli ağır kayıplar verdi. 

RUSYA'DAN MÜZAKERE ÇAĞRISI GELDİ!

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Andrey Rudenko, bölgede yaşanan olaylara ilişkin açıklama yaptı. Hem iç hem de dış aktöreleri yaptıkları açıklamalar ve kullandıkları dil dahil olmak üzere ölçülü olmaya davet eden Rusya yetkilisi Rudenko" Bir an önce ateşkes sağlanması ve müzakere masasına geri dönülmesi adına şu anda azami derecede dikkatli ve özenli olmak çok önemli" dedi.

YORUMLAR 3
  • ....yola devam 3 yıl önce Şikayet Et
    Sade isgal altinda olan yujari karabaga degil Nahcivan Azerbeycan siniri birlesene kadar devam Azerbeycan haritasinda iki parcali durum bitene Azerbaycan haritada tek parca olana kadar durmak yok yola devam
    Cevapla
  • oflu 3 yıl önce Şikayet Et
    Ya Rab zalimlere karşı bizi muzaffer eyle.
    Cevapla
  • Eyyub Qarabagli 3 yıl önce Şikayet Et
    Amin Turk dunyasini ve Muslumanlarimizi muzafffer etsin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü! 'Hazırız' mesajı!
Haftaya damga vuran pozisyonun VAR kayıtları açıklandı