Trump üçüncü kez Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterildi

ABD Başkanı Donald Trump'ın üçüncü kez Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterildiği bildirildi

Trump üçüncü kez Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterildi
Trump üçüncü kez Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterildi
GİRİŞ 29.09.2020 10:27 GÜNCELLEME 29.09.2020 10:28
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Bir grup Avustralyalı hukuk profesörü ABD Başkanı Donald Trump'ı Nobel Barış Ödülü için aday gösterdi. Bu son girişimle ABD Başkanı Trump Novbel için üçüncü kez aday gösterilmiş oldu.

Dış politikada 'Trump doktrini' olarak adlandırılmaya başlanan yaklaşımları nedeniyle aday gösterilen başkanın özellikle Orta Doğu'da İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri arasında tarihi bir yakınlaşma sağlaması önemli rol oynadı.

NOBELE YENİDEN ADAY

Avustralyalı profesörlerden biri olan David Flint yaptığı açıklamada Trump'ın diğer politikacılarda olmayan iki özelliği sayesinde olmayacak şeyleri başardığını ileri sürüyor: Sağduyu ve batı işbirliğini gözeten bir ulusal çıkar düşkünlüğü.
ABD'yi sonu gelmeyen savaşlar içerisinde tutmamak, bazı çatışma alanlarından çekilmek ve bunun yerine farklı enstrümanlar kullanmayı tercih etmek Trump doktrininin temelleri olarak görülüyor.

Geleneksel olmayan yöntemler üzerinden beklenmedik bir ortam yaratmayı başardığı ileri sürülen Trump'ın bu nedenle Nobel barış ödülünü de hak ettiği düşünülüyor. Özellikle Kuzey Kore'de bu şekilde önemli gelişmeler yaşandığı kaydediliyor.

ADAY GÖSTERİLİYOR

İran Nükleer Antlaşması ve Paris İklim Antlaşması'ndan çekilmesinin de Trump'ın aday olarak gösterilmesinin nedenleri arasında sayan Flint ve arkadaşları, bunların dünya barışına nasıl katkı sunduğu konusunda ise çok net bir açıklamaları bulunmuyor.

Daha önce de İsveçli bir avukat da Sırbistan ile Kosova arasında barış anlaşması için arabuluculuk yapması nedeniyle ve Norveçli bir milletvekili tarafından da Trump bu ödüle aday gösterilmişti.

YORUMLAR 3
  • sivaslı 3 yıl önce Şikayet Et
    Nobel artık batıl güçlerin, birbirlerini ağırladığı, mazlum ve Müslümanı ezenin kazandığı karanlık bir taltif mekanizmasıdır.
    Cevapla
  • Yuhh 3 yıl önce Şikayet Et
    Körler sağırlar birbirini ağırlar. Kendiniz çalıp kendiniz oynayın kefereler.
    Cevapla
  • kerem oktay 3 yıl önce Şikayet Et
    parası olan 5 kezde aday gösterilir
    Cevapla
DİĞER HABERLER
205 milyon liralık vurgun! Banka denetiminde ortaya çıktı!
BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti