ABD'den İsviçre'ye 16 milyar dolardan fazla askeri satış

ABD Dışişleri Bakanlığı, 16 milyar 232 milyon dolar değerinde FA-18 Super Hornet, F-35 Lightening II tipi savaş uçağı ve PAC-3 tipi Patriot hava savunma sistemlerinin İsviçre'ye satışına onay verdi.

ABD'den İsviçre'ye 16 milyar dolardan fazla askeri satış
ABD'den İsviçre'ye 16 milyar dolardan fazla askeri satış
GİRİŞ 01.10.2020 01:18 GÜNCELLEME 01.10.2020 01:35
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

ABD Savunma Güvenlik İş Birliği Ajansından yapılan açıklamada, "Dışişleri Bakanlığı, İsviçre'ye Dış Askeri Satış kapsamında 7 milyar 452 milyon dolar değerinde 40 F/A-18E/F Super Hornet tipi savaş uçağı ve ilgili ekipmanın satışına onay verilmesine karar verdi." ifadesi kullanıldı. 

Açıklamada, bu satışın dost bir Avrupa ülkesinin güvenlik kapasitesini desteklemenin ABD'nin ulusal güvenlik ve dış ilişkilerine katkı sağlayacağı kaydedildi.

40 ADET F-35 SATIŞINA ONAY40

Diğer bir açıklamada, Bakanlığın İsviçre'ye 6 milyar 580 milyon dolar değerinde 40 adet F-35 uçağı ve ilgili ekipmanın satışına onay verdiği belirtildi. Üçüncü bir açıklamada da aynı ülkeye 2 milyar 200 milyon dolar değerinde PAC-3 tipi Patriot hava savunma sistemlerinin satışına onay verildiği bildirildi. 

Bu satışlara Amerikan firmalarının, İsviçre'nin "Air 2030" konseptli askeri modernizasyon programı kapsamında ihaleye girmelerinin yolunun açılması için onay verildiği ifade ediliyor. 

YORUMLAR 8
  • Necdet 3 yıl önce Şikayet Et
    Finlandiya isviçre avrupa ülkeleri silahlanma yarışına girmiş hayrola savaş mı var
    Cevapla
  • Yiğit 3 yıl önce Şikayet Et
    Silahlanma yarışı desen hasımları yok. Geriye bir ihtimal kalıyor. ABD silkeliyor bunları.
    Cevapla
  • Ali 27 3 yıl önce Şikayet Et
    Anlamadığım nokta ısvicre Finlandiya gibi ülkeler bu kadar mühimatı neden alacaklar bizim gibi stratejik bir cografyada bulunmamaları artı avrupanın merkezin deler bu nedir anlamadım
    Cevapla
  • Yakub 3 yıl önce Şikayet Et
    Isviçre bu paraları nereden buldu?
    Cevapla
  • Nail 3 yıl önce Şikayet Et
    ABD ONLARIN KARŞISINA BİR DÜŞMAN ÜLKE MEYDANA GETİRİR Kİ DAHA ÇOK SİLAH SATA BU ABD NİN OYUNU isviçrenin bütün komşularını düşman eder veya biraz terörist yollar suyu bulandırır balığı abd tutar o uçaklar sadece oltada yem
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı
Yeniden Refah'ta toplu istifa! Eski İl Başkanı ve 21 yönetici AK Parti'ye katıldı