Onay çıktı! ABD'den 64 adet F-35 alacaklar

ABD Dışişleri Bakanlığı, Finlandiya'ya 12 milyar 500 milyon dolar değerinde 64 adet beşinci nesil savaş uçağı F-35, ekipman ve mühimmatlarının satışına onay verdi.

GİRİŞ 09.10.2020 22:44 GÜNCELLEME 09.10.2020 22:50
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

ABD Savunma Güvenlik İşbirliği Ajansından yapılan yazılı açıklamada, "Dışişleri Bakanlığı, Finlandiya'ya tahmini maliyeti 12,5 milyar dolar olan F-35 uçakları, havadan havaya füze ve havadan karaya güdümlü mühimmat ile ilgili ekipmanlarının satışına onay verilmesine karar verdi." ifadesi kullanıldı.

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ve ABD Başkan Trump

DEV SATIŞ PAKETİ

Satışla ilgili Kongreye tebligat gönderildiği belirtilen açıklamada, satış paketinde 64 "F-35A" tipi uçak, 66 yedek motor ve F-35 uçaklarında kullanılan çeşitli kalibre ve kabiliyetlere sahip 1000'den fazla füzenin dahil olduğu kaydedildi.

Dışişleri Bakanlığının silah satış onayları sadece ABD yönetimi açısından satışın bir mahsuru olmadığı anlamına geliyor.

beşinci nesil savaş uçağı F-35

ABD Kongresinin 30 iş günü içinde Bakanlığın kararına itiraz etmemesi durumunda, yönetim satışın yapılmasına onay verilen ülke ile satış paketinin içeriği için görüşmelere başlıyor.

Bu görüşmelerin sonunda ABD, o ülkeye bir teklif mektubu sunuyor. Teklife olumlu yanıt aldığı takdirde de tedarik işlemi gerçekleşiyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 41
  • kokoreç 3 yıl önce Şikayet Et
    f35 lerin ayrodinamiği bozuk yandan bakınca motor kısmı aşagıda uçuyor yani yere tam paralel değil uçarken diğer uçaklarda bu şekil uçma yok
    Cevapla
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    uçak dahisimisin
    Cevapla
  • Zzdzz 3 yıl önce Şikayet Et
    Bravo
    Cevapla
  • yerlimilli 3 yıl önce Şikayet Et
    bizi enayi yerine koyduranlar suclu pesin para ödenmis ucak yok ve biz onlara yedek parca veriyoruz üstüne bari paramizi yedirmeyin yetim hakki kul hakki var o paralar milletin beytül mal paralari
    Cevapla
  • Nuri 3 yıl önce Şikayet Et
    Bak yav hırsızın hiç mi suçu yok.Sen veya senin peşinden gittiğin adamlar olsaydı ne uapardiniz
    Cevapla
  • Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Kim alırsa alsın, bizim almamanız iyi oldu, diyelimki 100 den fazla F35 aldık sonra tamamen ABD ye bağlı kalacağız füzeler mühimmat bakım yedek parça derken kendi bağımsız ve milli bir uçak yapmak bize lüks gelecek ve yapmaktan vazgececeğiz diyeceksiniz ki dünya globallesti, eğer kodları size verilmeyen bir uçak teknik bir sorundan ötürü birdenbire düşerse kimse ağlamasın o zaman.
    Cevapla
  • Yusuf 3 yıl önce Şikayet Et
    Kutlu olsun.....
    Cevapla
  • Mardinli 3 yıl önce Şikayet Et
    O parayla siha ordusu kurarız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…