Fransa'dan Türkiye ile ilgili skandal yalan! Ermenistan'ı kurtarmak için...

Azerbaycan'ın Ermenistan'ın sivillere yönelik saldırıları sonrası işgal altındaki topraklarını geri almak için başlattığı etkili operasyonlar bazı ülkeleri rahatsız etmeye devam ediyor. Son olarak yine Fransa'dan provokatif bir açıklama geldi. Fransa Dışişleri Bakanı Le Drian, Türkiye’nin Dağlık Karabağ’daki silahlı çatışmalara askeri müdahalede bulunduğu yalanını ortaya attı.

Fransa'dan Türkiye ile ilgili skandal yalan! Ermenistan'ı kurtarmak için...
Fransa'dan Türkiye ile ilgili skandal yalan! Ermenistan'ı kurtarmak için...
GİRİŞ 07.10.2020 21:57 GÜNCELLEME 18.10.2020 22:26
Bu Habere 122 Yorum Yapılmış

Fransa Ulusal Meclisi dışişleri komisyonunun oturumunda konuşan Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Azerbaycan'ın haklı operasyonlarını dünya kamuoyunda etkisizleştirmek ve Ermenistan'ı kurtarmak için yaptığı açıklamada "Dağlık Karabağ’daki çatışmadan gelen haber, Türkiye'nin askeri müdahalesi olduğu yönünde. Bu, çatışmanın uluslararasılaştırma tehdidini taşıyor. Biz kendimiz bundan her türlü kaçınmaya çalışıyoruz" gibi hiçbir gerçekliğe dayanmayan skandal ifadeler kullandı. 

 

 

BÜYÜK KAYIPLAR VEREN ERMENİSTAN İÇİN DEVREYE GİRDİ

Fransa’nın Dağlık Karabağ ile ilgili tutumunu defalarca dile getirdiğini söyleyen Le Drian, büyük zaiyatlar veren Ermenistan için çağrıda bulunarak "Fransa, her iki tarafın en kısa zamanda hiçbir ön koşul olmaksızın tüm askeri eylemlere son vermesi ve görüşmelere başlaması gerektiğini savunuyor. Görüşmeler olumlu sonuçlara getirmeli, çok uzun zaman alsa da" diye konuştu.

 

 

Le Drian, "Tarafların ön koşullar sürmesi sonuç elde etmeye izin vermeyecek. Ateşkesin sağlanması ve müzakere masasına oturulması gerekiyor" diye ekledi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 122
  • şahin avcı 3 yıl önce Şikayet Et
    biz müdahale edersek bunu hepiniz çok iyi görürsünüz, siz daha toplanmadan biz erivana gireriz.
    Cevapla
  • alsana 3 yıl önce Şikayet Et
    bence evet mudahil oluyoruz azerbaycana gitmek için sizden izinmi alacaz demek gerek
    Cevapla
  • debdebeli 3 yıl önce Şikayet Et
    bunlar da aynı chp gibi..
    Cevapla
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Çoşşşşşşşşş
    Cevapla
  • mert 3 yıl önce Şikayet Et
    fıransa değil siyonistler onları kıskılıyor ermenistan üzerinden doğu ve güneydoğuya müdahale edip ermenistanı büyük israil toprakları için comarlık yaptırıyorlar
    Cevapla
  • (x²+y²-1)³=x²y³ 3 yıl önce Şikayet Et
    Hristiyan Trump kendi ülkesinde Siyonistlerle mücadele ediyor,ABD'nin siyasi ve askeri güç odaklarının yönetiminin Siyonistlerin eline geçmemesi için çalışıyor. Bu yüzden Amerika'nın siyasi ve askeri gücü Ortadoğuda Siyonistler adına aktif rol almıyor. Trump-ABD'nin boşalttığı alanı Siyonistler Macron-Fransa ile doldurmaya çalışıyorlar ama Siyonist çomarı Macron-Fransa o boşluğu dolduramadı, her şeyi eline yüzüne bulaştırdı. Siyonistler ABD'de Siyonist çomarı Biden'ın seçimleri kazanması için çalışıyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı