AB Yüksek Temsilcisinden 'Türkiye' tepkisi! AP milletvekillerini azarladı

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, bazı Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekillerinin Türkiye ve Azerbaycan'a karşı "harekete geçilmesi" talebi üzerine, milletvekillerine tepki gösterdi.

AB Yüksek Temsilcisinden 'Türkiye' tepkisi! AP milletvekillerini azarladı
AB Yüksek Temsilcisinden 'Türkiye' tepkisi! AP milletvekillerini azarladı
GİRİŞ 07.10.2020 23:16 GÜNCELLEME 08.10.2020 00:00
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Dağlık Karabağ'daki durum ve Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki çatışmalar hakkında düzenlenen AP Genel Kurulu oturumunda, milletvekillerinin Türkiye ve Azerbaycan'a karşı "harekete geçilmesi" talebi üzerine, AP milletvekillerine sert tepki gösterdi.

 

 

AA'nın aktardığı habere göre, çatışmaların durması için ateşkes çağrısını, sivillerin korunmasını sürdüreceklerini belirten Borrell, "Sorunun çözümüne yapıcı bir katkı oluşturmak için Türkiye ile çalışmaya da devam edeceğiz." dedi.

"BU SÖZ KONUSU OLAMAZ"

Birçok milletvekilinin Türkiye ve Azerbaycan'a karşı "harekete geçilmesini" istediğini hatırlatan Borrell, şunları söyledi:

"Harekete geçmek' derken neyi kastediyorsunuz? Yapabileceğimizi yapıyoruz. Ama durumu ele alma şeklimiz bu. AB Konseyi'nin müzakere edilmiş bir çözüm bulunması amacıyla destekleme kararı verdiği AGİT Minsk Grubu Eş Başkanlarını desteklemek için yapabileceğimiz ne varsa yaparız. İki tarafı çatışmayı durdurmaya zorlamak ve Türkiye'ye müdahil olmaya devam etmemesi için baskı uygulamak için (yapabileceğimiz ne varsa yaparız)."

"Ama 'harekete geçmek' derken kastettiğiniz askeri anlamda harekete geçmekse, bu söz konusu olamaz. AB olarak diplomatik arenada elimizde bulunan kaynaklarla ne yapabilirsek yapacağız. AB Konseyi'nin karar verdiği üzere aralık ayında, bugünden aralık ayına kadar geçen sürede Türkiye ile ilişkilerde neler olduğunu değerlendireceğiz."

YORUMLAR 43
  • özmuşlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Dünya çözüm beklerken a.b denen minik küçücük oluşum , bence şu günümüz koşullarına uyarlarsak fazla küçücük bana sorarsanız bunların kendilerine hayrı yok bekle bizi ey a.b Turan ordusu aktif olunca bizler de sizlere iyi şeyler düşüneceğiz bekleyin bizleri .......
    Cevapla
  • Burhan 3 yıl önce Şikayet Et
    Artık anladık ki AB dünyada etkili bir aktör olamaz çünkü asla askeri harekata geçemiyorlar, bu da Türkiye için iyi haber.
    Cevapla
  • Analizci 3 yıl önce Şikayet Et
    Göçmen krizini iyi yönetemediğimiz bir kez daha ortaya çıktı bu köpeklerin rahatlığı o yüzden Türkiye ab üyelik başvurusunu derhal sonlandırmalı NATO üyeliği askıya alınmalı abd incirlikten kovulmadan bu ülkeye rahat yok abd ile ilişkiler en alt seviyeye çekilmeli korkmayalım Venezuela ya bile bişey yapamayanları siz düşünün Türkiye artık yeni oluşumlar aramalı veya yapmalı bu güç ve yetenek bizde var
    Cevapla
  • Poyraz57 3 yıl önce Şikayet Et
    O senin defigin olmasi icin oceride yerli milli muhalefetin olmasi lazim,, zirla dövizi yükselten kesimle calisan bir mihamefetle nereye kadar girebikirsinki ilk secimde kaybedersin bizim tek sansizligimiz firildak mihalefetin olmasi
    Cevapla
  • Sağbek 3 yıl önce Şikayet Et
    Ermeni karabağı işgal edip, katliam yaptığında harekete geçseydiniz keşke, iki yüzlü sinsiler.
    Cevapla
  • YatandAŞ 3 yıl önce Şikayet Et
    Avrupadan kastiniz yunanistan fransa ise vay halinize avrupada ordumu var gelinde göstterelim size ordu nasil olur diye
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şimşek: Yabancı ilgisi somut kaynak girişine dönmüş durumda
Herkes birbirini ihbar ediyor! IBAN korkusu Maliye'yi kilitledi!