Fransa'dan gelip Ermenistan ordusuna katıldı: Burada binlerce ölü var

Ermenistan ordusunun Azerbaycan karşısında yaşadığı kabus cephedeki askerlerin itiraflarına da yansıdı. Karabağ’a giden Ermeni asıllı Fransa vatandaşı Artur Oganisyan, Rus basınına, "(Ermeni hükümeti) insanları aldatıyor, 18 yaşındaki askeri cepheye sadece makineli tüfekle gönderiyorlar. Hattımızda gözümün önünde 200 kişi öldü. Toplamda binlerce ölü var" dedi.

Fransa'dan gelip Ermenistan ordusuna katıldı: Burada binlerce ölü var
Fransa'dan gelip Ermenistan ordusuna katıldı: Burada binlerce ölü var
GİRİŞ 09.10.2020 07:31 GÜNCELLEME 10.10.2020 13:44
Bu Habere 80 Yorum Yapılmış

Azerbaycan işgal altındaki Dağlık Karabağ’ı adım adım özgürleştirirken, aldığı darbelerle dağılan Ermenistan ordusundan çarpıcı itiraflar gelmeye başladı. Hem teslim olan, hem de savaşa gönüllü olarak katılan bazı Ermeni askerlerin yaptığı açıklamalar, Ermenistan ordusunun durumunu ortaya koydu. Gönüllü olarak Karabağ’a giden Ermeni asıllı Fransa vatandaşı Artur Oganisyan Rus basınına yaptığı açıklamada Erivan yönetiminin insanları aldattığını söyledi.

 

"NE SİLAH VAR NE MERMİ"

Cebrail’de cephe hattında savaştığını Azerbaycan ordusunun bölgeyi ele geçirilmesinden sonra geri döndüğünü ifade eden Oganisyan, şunları anlattı: "(Ermeni hükümeti) insanları aldatıyorlar, 18 yaşında bir askeri cepheye sadece makineli tüfekle gönderiyorlar. ‘Üzgünüz, mermi yok, tank yok’ diyorlar. Orada hiçbir şey yok! Dün Hadrut’taydık, memurlar gelmişti. Komutanı yargılayacaklarını söylediler. Gece gençleri topladı ve onlara Cebrail’den ayrılmalarını söyledi. Liderliğin emrine karşı geldi. Komutan, ‘Onlar çocuklar, 10 günlük asker. Bunlar nereye gidecek’ dedi. Makineli tüfek, uçaklara ve toplara karşı... Hattımızda gözümün önünde 200 kişi öldü. Toplamda binlerce ölü var. Bu savaşı izledikten sonra her şeyi vereceğimizi anladım."

 

KOMUTANLAR ÇEKİLMEK İSTİYOR

Teslim olan bir Ermeni askerinin görüntüleri de Azerbaycan basını tarafından yayınlandı. Görüntülerdeki asker cepheye zorla gönderildiğini iddia ederek Başbakan Paşinyan’a küfür etti. Ermenistan ordusunda cephe hattında da anlaşmazlıklar devam ediyor. Bazı cephelerde lojistik eksiklikler nedeniyle savaşmak istemeyen komutanlar "askerlere geri çekilme konusunda telkinde bulunmakla" suçlandı. İddiaları Ermenistan Başbakanı Paşinyan da doğruladı.

CESETLERİMİZİ TOPLAYAMIYORUZ

Öte yandan Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından her gün yeni görüntülen yayınlanmasına rağmen ölü sayısını 360 olarak açıklayan Ermeni ordusu kayıplarını daha fazla gizleyemez oldu. Cephedeki askerlerden haber alamayan vatandaşların baskısı üzerine Ermenistan Savunma Bakanlığı açıklama yapmak zorunda kaldı. Bakanlık temsilcisi Artsrun Hovhannisya, "Çatışma bölgesinde şiddetli çatışmalar devam ediyor. Bu da ölenlerin cesetlerini bulmayı zorlaştırıyor. Bu savaş tamamen farklı. Özür diler ve anlayışlı olmanızı rica ederiz" dedi.

KAYIP ÜSTÜNE KAYIP

Azerbaycan ordusunun işgal altındaki topraklarını kurtarmak için başlattığı operasyonda, Ermenistan kayıp vermeye devam ediyor. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan ordusuna ait 10 tank, 6 D-20 obüs topu, 1 Akatsiya kundağı motorlu obüs ve 30 aracının imha edildiğini açıkladı. Azerbaycan ordusu, Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine saldırı gerçekleştiren Ermenistan’a ait bir kamikaze İHA’yı vurarak düşürdü. Sahada büyük bir hezimet yaşayan Ermenistan askerleri, bazı mevzilerde silahlarını ve araçlarını bırakarak kaçtı. Azerbaycan ordusu, Ermenistan ordusuna ait çok sayıda silah, mühimmat ve araç ele geçirdi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı da 5 Ekim’de işgalden kurtarılan Horadiz’in görüntülerini paylaştı.

YORUMLAR 80
  • süleyman şah 3 yıl önce Şikayet Et
    paşinyan gibi aptal yöneticiler olduğu sürece ermenistan asla adam olmaz...rusya'nın desteksiz bıraktığı ermenistan'ın karabağ işgalini devam ettiremeyeceği açıktı,ancak paşinyan fransa ve abd gazıyla hareket etti...sonuçta gaz bitti,donmaya başladılar...
    Cevapla
  • biraz sabır 3 yıl önce Şikayet Et
    sırada sen varsın. kaçma ha ürkek ermeni.
    Cevapla
  • martli 3 yıl önce Şikayet Et
    rahatlık battı herhalde. yada savaşı bilgisayar oyunlarındaki gibi sandı...
    Cevapla
  • Tataç 3 yıl önce Şikayet Et
    Ey kafirler Yenileceksiniz ve toplanıp cehenneme sürüleceksiniz. (Ali İmran -12) Sizin gücünüz ancak silahsız kadınlara çocuklara yaşlılara yeter. Kurdun dişine kan değdi bir kere. Çakalların hükmü ise Arslan ayağa kalkıncaya kadardır. Can Azerbaycan Arslanım ayağa kalktı. size ancak ya geberip cehenneme yuvarlanmak ya da kaçmak düşer.
    Cevapla
  • AKHİLAL 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu haberden sonra peşinyana peşin peşin teşekkür edesim geliyor.Ellerindeki bütün silahları bir araya toplasalar daha iyi olacak.:)) Can Azarbeycana zaman kaybettirmesinler...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı son yolculuğuna uğurlanıyor
Pistte korku dolu anlar! Dev uçak az kalsın çakılıyordu