Mustafa Akıncı'nın skandal sözleri sonrası tepkiler çığ gibi!

KKTC Cumhurbaşkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Mustafa Akıncı Kapalı Maraş'ın açılmasından sonra yaptığı skandal açıklamalarına bir yenisini daha ekledi. Kapalı Maraş'ın açılmasına yönelik söylediği açıklamaların yanı sıra Akıncı'nın 2017 tarihinde katıldığı bir televizyon programında söylediği 'Topraklarımızdan bir kısmını Rumlara geri vermeliyiz.' sözleri de tekrar gündeme geldi.

GİRİŞ 09.10.2020 23:12 GÜNCELLEME 09.10.2020 23:41
Bu Habere 197 Yorum Yapılmış

KKTC'de dün gerçekleşen tarihi günde 46 yıldır kapalı olan Maraş, BM kurallarına aykırı olmayacak şekilde açıldı. Maraş'ın heyecanını tüm Türkiye ve KKTC yaşarken, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tepki gösterdi.

 


Lefteris Christoforou AP'de kin kustu: Türklere ve Azerilere karşı hepimiz Ermeniyiz!

HAZMEDEMEDİ 'SEÇİM İÇİN ATILMIŞ BİR ADIM' OLARAK YORUMLADI

Dün yaptığı açıklamalarında kararı seçim için atılmış bir adım olarak gördüğünü niteleyen Akıncı yetmedi, 'Demokrasi için yüz karası bir karardır' şeklinde skandal ifadeler kullandı. Akıncı yaptığı skandal açıklamalarında bir yenisini daha eklemiş oldu.

SKANDAL RÖPORTAJ: TOPRAKLARIMIZDAN BİR KISMINI RUMLARA GERİ VERMELİYİZ

 

 

Türkiye karşıtı tutumuyla bilinen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın 2017 yılında yaptığı bir röportaj sırasında sarf ettiği "Kıbrıs'ta çözüm topraklarımızdan bir kısmını Rumlara geri vermeliyiz" sözleri de tekrar gündeme geldi ve Akıncı'nın bu tutumu sosyal medyada büyük tepki gördü.

KAPALI MARAŞ HAZIMSIZLIĞI

Akıncı, Türkiye'yi hedef almayı sürdürdü, seçimlere müdahale edildiğini savundu. Akıncı, tarihi Maraş hamlesini, "Yapılanlar demokrasi adına yüz karasıdır, seçimlere doğrudan müdahalenin devamıdır. Biz Maraş konusunda çözüme katkı sağlayacak bir siyaset izlenmesi gerektiğini, bunun da halkın yetkilendireceği Cumhurbaşkanı nezdinde yapılması gerektiğini söylüyoruz" ifadelerini kullandı.

Akıncı, daha önce de Türkiye'nin kendisini seçtirmemek için çabaladığını iddia etmişti.

HADSİZ AÇIKLAMALARI BİTMEK BİLMİYOR

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı daha önce de Türkiye'nin garantörlüğü yerine İngiltere ve Yunanistan'ın da dahil olduğu ortak bir gücün Kıbrıs'ta konuşlanmasını teklif etmişti.

Akıncı, İngiliz The Guardian verdiği mülakatta ise Kıbrıslı Türklerin laik, demokratik ve çoğulcu kimliğini korumak istediklerini belirterek Türkiye'ye bağlanma ihtimalini 'korkunç' olarak nitelendirmişti.

TEPKİ YAĞIYOR 

Mustafa Akıncı'nın skandal ötesi sözleri sonrası birçok siyasi ve ünlü isimden tepki gelmeye devam ediyor. 

İşte onlardan bazıları; 

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mücahit Küçükyılmaz; 

O topraklar kişisel mal değil; şehitlerimiz ve atalarımızdan Kıbrıs Türklerine emanettir. Toprak verecek olanın önce Kıbrıs’ın şehitlerine müracaat etmesi lazım. 


AK Parti eski Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı ve eski milletvekili Şamil Tayyar; 

Kıbrısta şehit kanıyla sulanmış toprakları TV röportajında Rumlara dağıtan, Türk askerini adadan göndermek isteyen Mustafa Akıncı, artık Türklerin cumhurbaşkanı değil milli güvenlik sorunudur. Tez elden Rumlar’a iade edilmelidir!  

Hürriyet Gazetesi Yazarı Nedim Şener; 

Toprak değil de Akıncı Rumlar’a iade edilse o da rahat ederdi, Kıbrıs Türkleri de.. Her damlası şehit kanı olan toprağı babasının malı zannediyor galiba. 

AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan; 

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, "Kıbrıs'ta çözüm için topraklarımızın bir miktarını Rumlara iade etmeliyiz" demiş. Mustafa Akıncı için, "CHP'nin KKTC şubesi" diyebiliriz. Tek bildikleri şey, teslimiyetçilik. 

YORUMLAR 197
  • 1453 3 yıl önce Şikayet Et
    celladına aşık stockholm sendromlu haçlı yahudi uşağı kişilere meydanı bırakmayacağız sonuna kadar mücadele edeceğiz İNŞAALLAH...
    Cevapla
  • malkoçoğlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah Allahhh bak sen yahu sen kimin uşağısın anlamadım sen kendinmi o toprakları aldında bol keseden dağıtıyorsun?Kendine gel aga o topraklar kanla alındı bu millet herşeyi göze alarak kıbrısa çıkarma yaptı evinde aşı yiyecek ekmeği olmayan bu kadim millet gerekirse aç kalırızda yeterki vatandaşlarımız orada bağımsız ve güven içinde yaşasınlar dedi.Kağıda %100 zam benzine %150 zam fuel oile %100 zam ona zam buna zam Johnson mektubuna aldırış bile etmeden varını yoğunu ortaya koydu bu millet sen kimin toprağını kime dağıtıyosun rum tohumu.
    Cevapla
  • Misafirrr 3 yıl önce Şikayet Et
    Makaryos Akıncı muhtemelen vereceği tavizler karşılığında cebini dolduracaktır. Ama şunu unutmasın o toprakları şehit kanı tatmıştır. Eşit adil bir çözüm olmadan asla taviz verilmemeli. Orada yeni bir dünya düzeni kuruluyor acilen bu tipleri el çektirmek lazım.
    Cevapla
  • hüseyin 3 yıl önce Şikayet Et
    Mal
    Cevapla
  • DADAŞ 3 yıl önce Şikayet Et
    24 saat sonra İNŞALLAH artık bizim için bir Rum sun karşıya geç buna maaş falan bağlamayın defol ülkelerimizden
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular
İBB'nin metro beceriksizliğinde yeni adres: Tam 5 gündür kapalı!