Son dakika: Dağlık Karabağ'da ateşkes anlaşması!

Son dakika: Dağlık Karabağ'da Azerbaycan ve Ermenistan bugün saat 12.00'den itibaren ateşkese varılması konusunda anlaşmaya vardı. Azerbaycan ve Ermenistan'ın ateşkes sonrası cenaze ve esir değişimine başladığı bildirildi. İşte son dakika gelişmesi...

GİRİŞ 10.10.2020 04:08 GÜNCELLEME 10.10.2020 10:43
Bu Habere 145 Yorum Yapılmış

Son dakikaDağlık Karabağ'da Azerbaycan ve Ermenistan bugün saat 00.00'dan itibaren ateşkese varılması konusunda anlaşmaya vardı.

 

 

TOPLANTI 10 SAATTEN FAZLA SÜRDÜ

 

 

Ermenistan'ın işgali altında bulunan Dağlık Karabağ'daki çatışmalarla ilgili Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in davetiyle, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un arabuluculuğunda Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ve Ermenistan Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan Moskova'da yapılan istişare toplantısında bir araya geldi.

Rusya Dışişleri Bakanlığında 10 saatten fazla süren toplantı sonrasında Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ortak açıklamayı tek başına okudu.

CENAZE VE ESİR DEĞİŞİMİ KARARI

Lavrov, "10 Ekim 2020'de (bugün) saat 12.00'dan itibaren insani yardım amaçlı olarak Uluslararası Kızılhaç Komitesinin arabuluculuğu ve kriterleri doğrultusunda esirlerin, tutsakların ve cenazelerin değişimi için ateşkes ilan edildi." dedi.

Ateşkes rejiminin parametreleri üzerinde ayrıca çalışılacağını kaydeden Lavrov, Azerbaycan ve Ermenistan'ın, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Minsk Grubu eş başkanlarının arabuluculuğuyla meselenin çözümü prensipleri temelinde, erken barışçıl bir çözüme ulaşmak amacıyla esaslı müzakerelere başlayacağını bildirdi.  

Ayrıca Lavrov, tarafların müzakere süreci formatının değişmediğini teyit ettiğini aktardı.

YORUMLAR 145
  • Dağdelenoğlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Masa ortasındaki çiçeklerin rengine dikkat. Bir tesadüf mü acaba?
    Cevapla
  • Ali ekber 3 yıl önce Şikayet Et
    Dağlık Karabağ akılsız azeri yöneticilerin yüzünden elden gitti artık kendilerini yırtsalarda karabağdan ermenileri çıkaramazlar artık
    Cevapla
  • zafer 3 yıl önce Şikayet Et
    Geçmiş olsun bu iş bitmiştir. Bundan sonrası Azerbaycan adına hüsran. Dişe dokunur tek bir kenti ele geçirmeden hangi akla ateşkesi kabul edersiniz. Hem de Rusya bitarafken " adamlar ağzıyla dedi biz karışmayız orası Azerbaycan toprağı diye, daha ne yapsınlar. BÜYÜK FIRSAT KAÇTI.
    Cevapla
  • Yakub 3 yıl önce Şikayet Et
    Rusya ve Iran ateşkes istemez. Çünkü bölgede güçlü Türkiye güçlü Azerbaycan istemez. Bu yüzden formalite icabı zaman kazanmak gerek. Cihada devam. Benim endişem bazı asimile olmuş Azeri halkının durumu. Ehli Sünnet maneviyatı yatırımı yapılmalı.
    Cevapla
  • Yazık 3 yıl önce Şikayet Et
    Rusyanın etkisi ile dinlerinin nerdeyse tamamını unutmuşlar. Sünni olsa ne olacak, şii olsa ne olacak? Dinini öğrenip yaşayamadıktan sonra. Başlarındaki yöneticiler rusyanın ağzına baktıktan sonra müsbet bir değişim zor. Zaten mevcut yönetimi Elçibey hükümetini devirerek rusya getirmişti.
    Cevapla
  • Ömer 3 yıl önce Şikayet Et
    Baris Pinari Harekati vol 2. Catismalara ara verilir o ara hic bitmez. Gecmis olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!