38 Ermeni askeri öldürüldü, Ermenistan ordusu sivilleri vurmaya başladı...

Ermenistan ordusu, bugün yürürlüğe giren geçici ateşkese rağmen Cebrail ve Hadrut'u yeniden işgal etmek için saldırı düzenledi. Azerbaycan birimlerinin, Ermenistan güçlerinin ilerlemesini engellediği ve tuzağa düşürdüğü, 38 Ermenistan askerinin öldürüldüğü belirtildi. Ağır darbe alan Ermenistan'ın tekrardan sivil yerleşim yerlerini bombalamaya başladığı öğrenildi.

38 Ermeni askeri öldürüldü, Ermenistan ordusu sivilleri vurmaya başladı...
38 Ermeni askeri öldürüldü, Ermenistan ordusu sivilleri vurmaya başladı...
GİRİŞ 10.10.2020 23:47 GÜNCELLEME 18.10.2020 22:25
Bu Habere 147 Yorum Yapılmış

Ateşkesin hemen ardından Ermenistan tekrar saldırıya geçerken bu saldırılara karşılık veren Azerbaycan ordusu Ermeni askerlerini pişman etti. Cephe hattından anbean son dakika gelişmelerini haberimizden takip edebilirsiniz;

22.00: Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan ordusunun yerel saatle 22.30'dan itibaren Terter şehrini top atışlarıyla vurduğunu duyurdu. 

ERMENİSTAN YİNE SİVİL YERLEŞİM BÖLGELERİNE SALDIRDI

19.28: Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan’ın ateşkes kurallarını ihlal ederek, Ağdam bölgesine saldırdığını duyurdu.

Azerbaycan, Ermenistan’ın işgali altındaki topraklarını kurtarmak için başlattığı operasyonlara Rusya’nın başkenti Moskova’da yapılan toplantı sonrası çıkan ateşkes kararı ile ara verdi. Ermenistan ise ateşkes kurallarını ihlal ederek, sivilleri hedef almaya devam ediyor.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ermenistan güçlerinin Ağdam bölgesinde bulunan sivil yerleşim birimlerini hedef aldığı ve ateşkesi ihlal ettiği aktarıldı. 

ATEŞKESE RAĞMEN SALDIRAN ERMENİSTAN ORDUSU PÜSKÜRTÜLDÜ

19.20: Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Ermenistan güçlerinin Tuğ köyü yönünden Hadrut'a, Aragül ve Banazur yönünden Cebrail'e saldırmaya çalıştığı bildirildi. 

 


Ermeniler ateşkesi bozduğuna bin pişman oldu! Azerbaycan affetmedi, SİHA'ları çalıştırdılar

Açıklamaya göre Azerbaycan ordusunun önleyici tedbirleri neticesinde Ermenistan güçleri çok sayıda insan gücü ve askeri teçhizat kaybederek geri çekilmek zorunda kaldı.

 

 

38 ERMENİSTAN ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ

İyi organize olmuş Azerbaycan birimlerinin, Ermenistan güçlerinin ilerlemesini engellediği ve tuzağa düşürdüğü, 38 Ermenistan askerinin öldürüldüğü, 2 Grad füze sistemi, 7 top ve 2 mühimmat kamyonunun imha edildiği belirtildi. 

Azerbaycan ordusunun tüm cephe boyunca avantajlı durumda olduğu kaydedildi.

Bakanlığın bir diğer açıklamasında ise Ermenistan'ın ateşkesi alenen ihlal ederek Ağdam ilinin köylerine ateş açtığı bildirildi.

Dağlık Karabağ'da insani amaçla cenazelerin ve esirlerin değişimi için Azerbaycan ile Ermenistan arasında anlaşmaya varılan ateşkes, bugün yerel saatle 12.00'de başlamıştı. 

ERMENİSTAN'IN SALDIRDIĞI TERTER'DEKİ KÖYLER İLK DEFA GÖRÜNTÜLENDİ

18.12: Ermenistan’ın hedef aldığı sivil yerleşim bölgeleri Terter’in Şıharkh ve Hasankaya köyleri ilk defa görüntülendi. 



Azerbaycan, 27 Eylül’de Ermenistan’ın işgali altındaki topraklarını kurtarmak için başlattığı operasyonlara Rusya’nın başkenti Moskova’da yapılan toplantı sonrası çıkan ateşkes kararı ile ara verdi. Azerbaycan ordusuna karşılık veremeyen Ermenistan ordusu ise operasyonlar sırasında sivilleri hedef aldı. 

Azerbaycan-Ermenistan arasındaki insani ateşkes devam ederken, Ermenistan’ın saldırılarına maruz kalan Terter’in Şıharkh ve Hasankaya köyleri ilk kez İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından görüntülendi. Şıharkh köyü sakinlerinden Seyla Sayılova, “Vatanımız, ordumuz, cumhurbaşkanımız sağ olsun. Ermenistan her defa köyümüzü vuruyor. Bizi rahat bırakmıyorlar. Umudumuz cumhurbaşkanımızdır” dedi. 

ATEŞKESİ BOZAN ERMENİSTAN'A AİT TOPÇU BİRLİĞİ İMHA EDİLDİ

17.42: Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, insani ateşkesi kasıtlı olarak ihlal eden Ermenistan topçu birliğinin imha edildiği belirtildi. 

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Azerbaycan-Ermenistan arasında devam eden insani ateşkesi kasıtlı olarak ihlal eden Ermenistan topçu birliğinin imha edildiği belirtildi. Bakanlık topçu birliğinin imha edilmesine ilişkin görüntüleri paylaştı. 

YORUMLAR 147
  • Manisalı 3 yıl önce Şikayet Et
    Hemen sıkışınca sivilleri bombala.bu nasıl bir savaş.bunlar savaşmayı da bilmiyorlar.ancak haince saldırsınlar.
    Cevapla
  • Gakko 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu kafirden niye korkuyorsunuz hemen masaya oturuyorsunuz Erivan a kadar vurun gitsin bu pis hastalıktır corona virüsten daha beter Ermeni bir parazittir vurun vurun sonları gelene kadar bırakın Rus’u onu bunu iş bitikten sonra masa savaşın ortasında dialog olmaz
    Cevapla
  • CANIM TÜRKİYEM 3 yıl önce Şikayet Et
    Azerbaycan ,artık uyan,barış çağrısı yapan ama ateşkesi ihlal eden Ermenistanın bütün askeri birliklerini yok edin,durmak yok artık,topyekün taarruz vakti gelmiştir.Ya istiklal ya ölüm,kahrolsun Ermenistan!
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu dönek devletin ve batının hiç bir sözüne güvenmeyin. Vur can Azerbaycan, sonuna kadar vur, ördü diye bir şey bırakma bu döneklere, karabag ile yetinme, Erivan dahil butun ülkeye hakim ol bir 28 senede onlar ugrassin
    Cevapla
  • Emrehan 3 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim insani işler yapmaya niyetli gibi gözükğr zaman kazanmaya çalışır ve tekrar kalleşliklerini gösterirler. Kafir bunlar kafire güven olmaz saf olmayalım anladıkları dilden konuşalım
    Cevapla
  • İstanbul Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    acımyın soysuzlara bunlar kafir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı