Hangi ülkelerde koronavirüs salgınının ikinci dalgası başladı? Avrupa'da Kovid-19 artışa geçti

Sıkı tedbirler sonucu kısmen kontrol altına alınan Kovid-19 salgını yaz aylarındaki normalleşme adımlarıyla birlikte Avrupa'da yeniden hız kazanmaya başladı. Yeni vaka sayısında görülen artış bazı ülkeler için ikinci bir dalgaya işaret ediyor.

Hangi ülkelerde koronavirüs salgınının ikinci dalgası başladı? Avrupa'da Kovid-19 artışa geçti
Hangi ülkelerde koronavirüs salgınının ikinci dalgası başladı? Avrupa'da Kovid-19 artışa geçti
GİRİŞ 10.10.2020 23:08 GÜNCELLEME 10.10.2020 23:10

Pandeminin bahar aylarında en fazla vurduğu ülkelerden İtalya'da görülen yeni vaka sayısındaki artış henüz ilk dalgadan daha az düzeyde seyretse de Belçika ve İngiltere'de günlük vakalarda rekor artışlar görüldü.

Ancak özellikle yüksek can kaybıyla dünya sıralamasında en üst sıralarda yer alan İngiltere'de resmi verilere göre son 24 saatte tespit edilen yeni vaka sayısı 17 bini aşmış durumda.

Fransa, Polonya, Hollanda ve İspanya'da ise çok korkulan ikinci dalga ile mücadele için kısıtlama tedbirleri uygulanmaya başladı. Fransa'da cuma günü 18 bin 129 yeni vakanın tespit edildi.

Öte yandan Arnavutluk, Litvanya, Bulgaristan, Çekya, Karadağ ve Kuzey Makedonya'da Ağustos ayında görülen vaka sayısının ilk dalgadan fazla olması, bu ülkelerde ikinci dalganın daha ağır seyredebileceğine dair endişeleri körüklüyor.

Avrupa'daki yeni vaka sayısındaki artışı yakından takip eden Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) de bazı ülkelerde haftalık vaka sayısının Mart ayındaki zirveden daha yüksek olduğuna vurgu yaptı. DSÖ'nün Avrupa Direkörü Dr Hans Kluge "Çok ciddi bir durum belirmeye başladı" sözleriyle ikinci dalgaya uyarıda bulundu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Beşiktaş'ta çok sayıda araç birbirine girdi! Ortalık savaş alanına döndü
Kira getirisin de zirveye oturdular! İşte getirisi en yüksek olan iller...