Alman ekonomisine koronavirüs darbesi! 6 bin şirket iflas bekliyor

Almanya Merkez Bankası, tahminlere göre 2021 ilk çeyreğinde yaşanacak iflas dalgasına karşı uyardı ve 6 bin şirketin iflas etmesinin beklendiğini duyurdu. Almanya’da ekonomi gazetesi Handelsblatt’ta yayınlanan haberde, koronavirüs (Covid-19) salgınının Alman şirketlerini gözle görülür biçimde vurduğu bildirildi.

Alman ekonomisine koronavirüs darbesi! 6 bin şirket iflas bekliyor
Alman ekonomisine koronavirüs darbesi! 6 bin şirket iflas bekliyor
GİRİŞ 14.10.2020 19:22 GÜNCELLEME 14.10.2020 19:22
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Koronavirüs salgınının Almanya ekonomisinde İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra en büyük çöküşlerden birine neden olduğu ifade edilen haberde, daralmanın şu ana kadar ekonomi üzerindeki etkilerinin çok fazla görünmemesinin başlıca nedeninin, iflas başvurularının bahardan itibaren geçici olarak askıya alınması olduğu belirtildi.

Almanya Merkez Bankası’nın (Bundesbank) görünen tablonun yakında değişeceğini beklediği aktarıldı. Bundesbank tahminlerine göre, 2021'in başında şirket iflaslarının sayısı keskin bir şekilde artacak ve bu iflaslara bankalar da eklenecek. Öte yandan Bundesbank, bankalara, gelen kredi taleplerinde şirketlere sermaye sağlamaya devam etme çağırısında bulundu.

"İFLASLARIN ARTACAĞINI ÖNGÖRÜYORUZ”

Bundesbank Başkan Yardımcısı Claudia Buch, merkez bankasının mali istikrar raporunun sunumunda, "Simülasyonlarımız, iflasların ve değer ayarlamalarının gelecekte artacağını öngörüyor" dedi. Bundesbank’ın, 2021'in ilk çeyreği için temel senaryoda 6 bin iflas beklediği aktarıldı.

Ancak Buch’un, iflaslarda tahminlerin üzerinde bir artışın mümkün olduğuna da inandığı bildirildi. Buch, "Olumsuz bir senaryoda, şu anda beklenenden çok daha fazla şirketin iflas edeceğini göz ardı edemeyiz" ifadelerini kullandı. Koronavirüs salgını nedeniyle Almanya’daki ekonomik dengeler yılın ikinci çeyreğinde yüzde 10,1’lik bir daralma kaydetmişti. Bu daralma, federal istatistik verilerinin tutulmaya başlandığı 1970 yılından beri en keskin daralma olarak görülüyor.

YORUMLAR 3
  • Bence iptal 3 yıl önce Şikayet Et
    Almanyada yaşayıp da Türkiyede hesabı olanları Türkiye Alman VERGİ dairesine bildrecekmiş, Almaya ile Türkiye bu kanuda anlaşmış. Yani Türkiyede parası olan o para için Almanyada vergi ödemesi lagzım bundan sonra. Hiç bir yabancı artık Türkiyeye para yatırmaz bundan sonra. Türkiye kendi ayağına sıktı bence ve Almanya zararını Türklerden çıkaracak bu gidişte. Türkiye bu anlaşmayı iptal etmesi lagzım bence.
    Cevapla
  • Fenerli 12 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen eminmisin türkiyede mali olupta almanyada sosiyal yardim alanlarda yardimi keser önceden zaten vergilendirilmis vergisi alinmis paranin ne vergisi olur sahte bilgiyle miletin kafasini karistiriyorsunuz ayip
    Cevapla
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    sende kendi adina almazsin veya vergisini ödedigin parayla alirsin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak