Torun Rauf Denktaş'tan Ersin Tatar'a destek

Eski Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın torunu Rauf Denktaş, KKTC Cumhurbaşkanlığı Seçimleri 2. turunda Ersin Tatar'a destek vereceğini açıkladı.

Torun Rauf Denktaş'tan Ersin Tatar'a destek
Torun Rauf Denktaş'tan Ersin Tatar'a destek
GİRİŞ 14.10.2020 22:34 GÜNCELLEME 14.10.2020 22:47
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Eski KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın torunu Rauf Denktaş, KKTC Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinin 2. turunda Ersin Tatar’a destek vereceğini açıkladı.

Denktaş'ın sosyal medya hesabı Facebook'tan yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Yaşadığımız Cumhurbaşkanlığı seçimleri 1. Tur sürecinde aday olan babam Serdar Denktaş’ın seçim kampanyasında aktif olarak görev almış ve Yeni Zamanlar şeklinde tanımladığımız manifestomuzu halkımızın onayına sunmuştuk.

KKTC demokrasisinin gelişmesi, KKTC’nin dünyada hak ettiği saygın yeri alabilmesi için kapsamlı önerilerimizi yeni kavramlar çerçevesinde KKTC halkının onayına sunduk.

KKTC’nin kurucusu Rauf R. Denktaş’ın izinden yürümeyi kendisine şiar edinmiş bizler için Kıbrıs Türk Halkının iradesi her şeyin üstündedir.

Hayatını, Türk dünyasının adamızdaki varlığını sürdürebilmesi için harcayan dedem Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf R. Denktaş’ın bizlere mirası olan Türkiye’miz ile el ele kol kola yürümek ilkesi, kampanya sürecinde sorgulanır olmuş, vatandaşlarımız kamplara bölünmüş, kutuplaşmış ve bizim için en önemli değer olan Türkiye’mizin KKTC ile ilişkisi sorgulanır hale gelmiştir.

"TÜRKİYE BİZİM TARTIŞILMAZIMIZDIR"

Bu durum kabul edebileceğim bir durum değildir. Türkiye bizim tartışılmazımızdır.

Dedem Kurucu Başkan Rauf R. Denktaş, Türklüğün Kıbrıs’taki temsilcisi bizler de onun mirasçılarıyız.

Bizlere bu aşamada düşen görev, KKTC-Türkiye arasındaki ilişkileri normalleştirmek, suni olarak yaratılan gerginliğin ortadan kalkmasına katkı sağlamak ve ülkemizde kardeşliğin yeniden inşası için çalışmaktır.

Gelinen bu gergin ortamın ortadan kalkması, Kıbrıs Türk halkının büyük bir çoğunluğunun hissiyatı olan Denktaş geleneğinin ve duruşunun kamuoyu ile paylaşılması elzem olmuştur.

"TÜRKİYE KONUSUNDA AÇIK DURUŞU OLAN TATAR'A DESTEK VERECEĞİM"

Bu şartlar altında Türkiye ile ilişkilerimizi normalleştirmek, tüm dünyaya Anavatan ile ayrılmaz bir bütün olduğumuzu bir kez daha göstermek ve Kıbrıs’ta çözüme ancak ve ancak Türkiye-KKTC işbirliği ile ulaşabileceğimiz gerçekliğinden hareketle, bu konuda duruşu çok açık olan Sayın Ersin Tatar’a Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçiminde tam destek vereceğimi kamuoyunun bilgisine getiririm.”

YORUMLAR 5
  • ömer 3 yıl önce Şikayet Et
    artık senin yerin ayrılmıştır torunn
    Cevapla
  • Güneş 3 yıl önce Şikayet Et
    Kıprıs Turklerinmi olacak yoksa Türk adlı rumlarin mi olacak.
    Cevapla
  • 67li 3 yıl önce Şikayet Et
    dedesinin kopyası
    Cevapla
  • Orhan 3 yıl önce Şikayet Et
    Cenabı Hak birliğimizi dirligimizi kuvvetlendirir inşaallah
    Cevapla
  • Ercan 58 3 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah dedesinin torunu doğru yoldasin kardeşim
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Katar'dan Türkiye açıklaması: Onurlu duruşu takdir ediyoruz
Tarihi ziyaret sonrası sıcak gelişme: Erdoğan'dan son dakika operasyon mesajı!