Bomba açıklama: Putin, Türkiye'nin dengeleri değiştireceğinden korkuyor

Moskova yönetimi, Dağlık Karabağ'ın geleceğiyle ilgili yürütülen görüşmelere Türkiye'nin masada olmasını istemezken, Minsk üçlüsünün himayesi altında çözüm arayışına devam etmesi gerektiğine işaret etti.

Bomba açıklama: Putin, Türkiye'nin dengeleri değiştireceğinden korkuyor
Bomba açıklama: Putin, Türkiye'nin dengeleri değiştireceğinden korkuyor
GİRİŞ 15.10.2020 06:26 GÜNCELLEME 15.10.2020 06:26
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Azerbaycan'ın Ankara'nın da müzakere sürecine katılması önerisine kapıyı kapatan Rusya, Türkiye'yi çözüm sürecinin dışında tutmak için girişimlerini artırdı. Rusya'nın bu girişimlerinin perde arkasında ne olduğunu, Rusya uzmanı Azerbaycanlı Prof. Dr. Toğrul İsmayıl cevapladı. İsmayıl "Rusya, müttefiki olan Ermenistan'ın zor durumda kalmaması ve en önemlisi de bölgede statükonun değişmemesi için elinden gelen çabayı gösteriyor" dedi.

Aliyev: Ermenistan'la görüşmeye Türkiye'nin de katılmasını istiyorum

"RUSYA STATÜKONUN DEĞİŞMESİNİ İSTEMİYOR"

Minsk Grubu eş başkanlarını da bölgede statükonun değişmesini istemediğini söyleyen Toğrul İsmayıl "Statükonun değişmemesi Rusya'nın işini yarıyor. Hem bölgede varlığını güçlendiriyor hem de Ermenistan'ın Rusya'ya ihtiyacı daha da artıyor. Rusya'nın Ermenistan'da askeri üssü var. Ermenilerle ortak ordu kurdular ve bir şekilde silah hibe ediyorlar. Ama diğer taraftan Rusya'nın Azerbaycan ile de iş birliği var. En önemlisi de Karabağ sorunu çözülürse Rusya'nın Azerbaycan'ı kontrol etmek zor olacak diye düşünüyor" değerlendirmesini yaptı.

Aliyev'in Türkiye teklifine Rusya'dan ret

"TÜRKİYE BÖLGEYE GİRERSE DENGELER DEĞİŞİR"

Türkiye'nin Güney Kafkasya bölgesine girmesinin de Rusya'yı rahatsız edeceğini belirten İsmayıl "Türkiye müdahil olursa dengeler Rusya ve Ermenistan'ın aleyhine olur. Bu nedenle Rusya, Türkiye'yi süreçten uzak tutmaya çalışıyor" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ / SELÇUK BÖKE
YORUMLAR 23
  • Hacivat 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayin putin ermenistan a baski yapmali karabag i askerlerini geri ceksin baris olsun kimse ölmesin
    Cevapla
  • Enver 3 yıl önce Şikayet Et
    putin bir denge kuracak ve hakim olacaksa doğru ve haklıdan yana olsun yeter. denge güç ile kurulmaz. putin akıllı biri ise bunu bilmeli ve bir kez daha düşünmeli. yap bunları erkeklik sende kalsın. bunlar yapılacak sen bilirsin.
    Cevapla
  • sahih 3 yıl önce Şikayet Et
    halepi bombalayan 2 milyon kişiyi evinden eden,700 bin sivili şehit esen.çeçenlere gücü yetmeyince en iyi bildiği şehirleri yok ederek 500 bin kişiyi şehit eden telim olmaya zorlayan,18 milyom türk,kırım,tatar kardeşimizi sibiryaya sürgün eden 7 milyonunu şehit eden .son 200 yılda karadenizin doğusunu ,doğu anadoluyu kaç kez işgal ediğ milyonlarca şehit vermemize neden olanda bu moskof gavuru,2 kez elimizden kaçtı bunların intikamını almayı bize nasiip etsin RABBİM
    Cevapla
  • sde 3 yıl önce Şikayet Et
    Amin Amin Amin
    Cevapla
  • tarihçi 3 yıl önce Şikayet Et
    şu geçen 100 yıllık süreçte uyutulmamız ne kadar çok fırsatı kaçırmamıza neden olmuş.sultan abdülhamit han 30 yıl beklediğim dünya savaşı koptu ama gel gör ki ben başta değilim demişti.çünkü çoook ilerici batıda okumuş gelmiş sözde aydınlar,ittihatçılar yani bugünün cehapesinin dedeleri avrupanın taşeronluğunu yaptılar,rahmetli menderes.özal çok uğraştı olmadı,reis te ilk önce içtekilerle uğraştı.zaten 7 yılı bir başka statükocu becdet sezerle kaybettik.son 8 yılda ne yapabildiyse dünyayı sarsmaya başladık
    Cevapla
  • TÜRKcCc 3 yıl önce Şikayet Et
    Sadece Putin değil, daha fazlası...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki aksaklık 40 saattir çözülemedi
Başkent'te kazanan çıkmadı! İlk finalist Dolmabahçe'de belli olacak