Şehitleri saldırı ihtimaline karşı akşam toprağa verdiler!

Ermenistan'ın Azerbaycan'ın Terter kentindeki mezarlıkta cenaze törenine katılan sivillere saldırmasının ardından hayatını kaybeden Orucov Perviz Novruzoğlu (29) ve kayınpederi İskender Emirov, Terter’e bağlı Mamırlı köyünde toprağa verildi. Orucov'un ikiz çocukları ve eşinin tabuta sarılarak gözyaşı dökmesi yürekleri dağlarken, cenazelerin yeni bir saldırı ihtimaline karşı akşam defnedildiği öğrenildi.

Şehitleri saldırı ihtimaline karşı akşam toprağa verdiler!
Şehitleri saldırı ihtimaline karşı akşam toprağa verdiler!
GİRİŞ 16.10.2020 01:04 GÜNCELLEME 16.10.2020 01:04
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Ermenistan’ın Azerbaycan'ın Terter kentindeki mezarlıkta defin işlemi yapan sivillere yönelik düzenlediği saldırıda 4 kişi yaşamını yitirdi, 4 kişi de yaralandı. Banka müdürü, iki çocuk babası Orucov Perviz Novruzoğlu ve kayınpederi İskender Emirov da yaşamını yitirenler arasındaydı. Damat ve kayınpederi için Terter’e bağlı Mamırlı köyünde akşam saatlerinde bir cenaze töreni düzenlendi.

 

 

Orucov’un cenazesi ambulansla Mamırlı’da bulunan baba evine getirildi. Burada yakınları tarafından gözyaşları ve ağıtlarla karşılanan Orucov için baba evinin önünde cenaze namazı kılındı. Orucov’un eşi, Amirov ve Aylin adlı bir yaşındaki ikiz çocukları, tabut başına gelerek babalarını gözyaşları içerisinde son yolculuğuna uğurladı. Orucov’un annesi, eşi ve erkek kardeşi tabuta sarılarak uzun süre feryat ederek gözyaşı döktü. Cenaze törenine katılan kalabalık, Orucov’u ve kayınpederi Emirov’u alkışlarla son yolculuğuna uğurladı. 

 

 



CENAZELER, ERMENİ SALDIRISI İHTİMALİNE KARŞI AKŞAM DEFNEDİLDİ

Ermenistan’a beddualar eden kalabalık, cenazelerin akşam saatlerinde defnedilmesi kararını aldı. Cenazeye katılan halk, bu kararı verme sebeplerinin, Ermenistan’ın dağlık bir bölgeden mezarlıkların olduğu bölgeyi gözetlediğini, yarın yeni bir saldırıya ortam hazırlamamak olduğunu ifade etti. 



NELER OLMUŞTU?

Ermenistan, Azerbaycan'ın Terter kentindeki bir mezarlığa defin işlemi sırasında bombalı saldırıda bulundu. Mezarlık ziyaretindeyken bombaların hedefinde kalan 4 kişi yaşamını yitirdi, 4 kişi de yaralanarak Berde Rayon Hastanesi'ne kaldırıldı. Öte yandan, Ermenistan’ın mezarlığın bulunduğu bölgeyi üçüncü kez vurduğu duyuruldu. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 6
  • yorumcu 3 yıl önce Şikayet Et
    Ermeni, ermeniğini her zaman yapıyor
    Cevapla
  • Aydin 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah peygamber efendimize misafir eylesin
    Cevapla
  • aspnetturkiye.com 3 yıl önce Şikayet Et
    alkış ne la ? alayı seküler bunların
    Cevapla
  • ramazan 3 yıl önce Şikayet Et
    o şekilde durmaz onlar. dünyaya açıklamak lazım ne yaparsa aynısı ile karşılık vereceğiz diye. ermenistan füze attı sen de ona füze atacaksın ermenistan mezarlığa saldırdı sende onun mezarlığına saldıracaksın...bu müslümanlar neden pasif anlamıyorum.
    Cevapla
  • Nuri 3 yıl önce Şikayet Et
    Ulan müslüman adam mezarlığa sivile saldırırmı sen kafayımı yedin nasıl müslümanın Müslümanlık ne onu öğren önce
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    ermeni ağır bedel ödemelidir; kısasa kısas hükmü uygulanmalı aman dilettirilmelidir...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı