Yunanistan’dan Türkiye sınırında skandal hamle!

Yunanistan yönetimi, sığınmacılara karşı kullanmak üzere güçlü ses dalgaları yayabilen ve insanları sağır edebilen iki elektronik cihazı, sınır bölgesine yerleştirdi.

Yunanistan’dan Türkiye sınırında skandal hamle!
Yunanistan’dan Türkiye sınırında skandal hamle!
GİRİŞ 15.10.2020 23:10 GÜNCELLEME 15.10.2020 23:27
Bu Habere 84 Yorum Yapılmış

Yunan basınındaki haberlere göre, Atina yönetimi, Meriç (Evros) sınır bölgesine, olası toplu göçmen  akınlarına karşı kullanmak üzere, taşınabilir, güçlü ses dalgaları yayabilen iki yeni cihaz yerleştirdi.     

 

 

Ses bombası üreten ve insanları sağır edebilecek güce sahip 2 adet Uzun Menzilli Aktif Akustik Uyarıcı (LRAD) sistemi, Türk-Yunan sınırındaki Yunan Polis Teşkilatına (ELAS) teslim edildi.     

Dünyada sivil ve askeri alanlarda kullanılan LRAD sistemleri, insanlar üzerinde kullanıldığında yön şaşırtıyor, sağır edebiliyor, dayanılmaz acılara neden oluyor ve sonucu belirsiz sağlık sorunlarına yol açıyor.     

 

 

Sınır birliklerinin güçlendirilmesi kararları kapsamında, 4 adet insansız hava aracı, 15 adet termal kamera, 5 adet plastik bot ve 10 adet zırhlı devriye aracının da sınır denetleme sistemine dahil edildiği kaydedildi.     

Öte yandan Türk-Yunan sınırında, kaçak göçe karşı Meriç bölgesinde yapılacağı açıklanan yeni tel duvarın inşasına da Ferecik bölgesinde başlandığı bildirildi. 

Yunan yetkililerce yapılan açıklamalarda, kuzeye doğru 27 kilometre uzunlukta ve 4,3 metre yükseklikte olması planlanan duvarda, 8 adet gözetleme kulesi bulunacağı belirtildi. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 84
  • Hyr 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar hitler zamanı izmire kayıkla nasıl sığındıklarını tez unuttular.
    Cevapla
  • Kadir 3 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa medeniyetişimdi oradan kalkıp ta Almanya'da nakadar rahat olduğunu söyleyen ler olacak onlara da cevabım çalışma da bakalım nakadaer rahat olacaksin Batı doğudan artık çıkarılmalı başka bu iş bitmez.beni çaldıktan sonra bana medeniyet getirecekmiş.
    Cevapla
  • Gerçeğin Sesi 3 yıl önce Şikayet Et
    Çocuk katili teror devleti ermenistan ve bebek katili terör destekcisi yunanistan ortaktır
    Cevapla
  • dostt birr 3 yıl önce Şikayet Et
    bati ve yandasi yunan suriyeyi parcaladilar sonra bu halki ulkelerine sokmuyorlar. niyeki sonra turkiyeye suriyeden çık filan peki siz ne işe yararsiniz. bunlar bol parçala yut sonra yönet bunu bilirler. yoksa dertleri suriye filan degil.
    Cevapla
  • Nobut 3 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa medeni diyenlere KAPAK olsun.!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı