Lübnanlı Şii alim Tufeyli'den Suudi Arabistan'a Türkiye tepkisi

Lübnanlı Şii alim ve Hizbullah örgütünün ilk genel sekreteri Şeyh Subhi Tufeyli, Suudi Arabistan'ın Türk ürünlerine yönelik kısıtlama adımlarına tepki göstererek, 'Mekke siyonistlerin ürünleri için pazar oluyor.' dedi.

GİRİŞ 18.10.2020 02:11 GÜNCELLEME 18.10.2020 02:19
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Şeyh Tufeyli, memleketi Beka'daki beldede bugün verdiği cuma hutbesinde, Suudi Arabistan'ın Türk ürünlerini boykot girişimlerini ve İsrail'e yönelik yaklaşımını değerlendirdi.

"MEKKE SİYONİSTLERİN ÜRÜNLERİ İÇİN PAZAR OLUYOR"

"Müslüman Türklerin ürünlerini engelliyor. Mekke Siyonistlerin ürünleri için pazar oluyor" başlığıyla YouTube hesabından yayın yapan Şeyh Tufeyli, Körfez'deki Arap ülkeleri ile İsrail arasında başlayan açılımların ardından Türkiye'nin ürünlerine boykotun gündeme geldiğini söyledi.

"DÜŞMAN SiYONİSTLERE AÇTIĞINIZ KAPILARINIZI MÜSLÜMANLARA KAPATMAYA MI GİDİYORSUNUZ?"

Suudi Arabistan makamlarına hitaben, "Sizler düşman siyonistlere açtığınız kapılarınızı Müslümanlara kapatmaya mı gidiyorsunuz?" sorusunu yönelten Şeyh Tufeyli, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir anlaşmazlığı olsa bile Türkiye'nin Erdoğan'dan ibaret olmadığına" dikkati çekti.

Lübnanlı Şii alim ve Hizbullah örgütünün ilk genel sekreteri Şeyh Subhi Tufeyli

Şeyh Tufeyli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye Müslüman bir halktan oluşuyor. Sizler Müslümanlara kapattığınız kapıları Yahudilere açıyorsunuz, bu çok kirli bir imajdır. Arap olsun veya olmasın dünyadaki tüm Müslümanları, Türkiye, Mısır, İran, Suudi Arabistan veya Pakistan gibi İslam ülkelerinin ürettiklerini tüketmeye davet ediyorum. Daha düşük kalitede olsa bile her Müslümanı, Türkiye veya diğer Müslüman ülkelerinin ürünlerini almaya çağırıyorum."

Müslüman bireyden, dindaşlarının ürünlerini tüketmekten başka bir şey istenmediğini ifade eden Şeyh Tufeyli, bunun kesinlikle basite alınacak bir konu olmadığının altını çizerek, "Halkları ayakta tutan temel unsur ekonomidir." dedi.

Türkiye'ye karşı iş birliğine tepki: 'Erdoğan'ın yanında yer almıyoruz' demek caiz değil!

- ŞEYH TUFEYLİ KİMDİR?

Lübnan merkezli Hizbullah örgütünün kurucularından ve ilk genel sekreteri Şii din alimi Şeyh Tufeyli, 1988'de İsrail ve ABD'nin düzenlediğinden şüphelenilen bir suikast girişiminden kurtuldu.

Şeyh Tufeyli, 1992'de Hizbullah'ın genel seçimde yer almasıyla ilgili bir tartışma sonucu örgütle yollarını ayırma kararı aldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 23
  • ilker 3 yıl önce Şikayet Et
    aklima birden nedense fil suresi geldi. kacamayacaksin Selman.. azap burda baslayacak
    Cevapla
  • kur-sad 3 yıl önce Şikayet Et
    hakkın yolu birdir efendimiz ancak müslümanlar kardeştirler demiştir aksini bu şekilde küfürle birlik olup müslümana bu şekilde saldıran müslüman değildir. kasabın bıçağını yalayan danadır vesselam.... trilyon dolarları amerikaya emanet satılmış şeytanlar
    Cevapla
  • DOBRA 3 yıl önce Şikayet Et
    bae ye bak fransanın ikiz kardeşi gibi oldu resmen
    Cevapla
  • serdar 3 yıl önce Şikayet Et
    hakkaniyetli insanmışsın !
    Cevapla
  • zirto 3 yıl önce Şikayet Et
    Sudiler sana kurban olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu