ABD'ye 335 milyon dolar tazminat ödeyen Sudan'a kötü haber!

'Terörü destekleyen ülkeler listesi'nden çıkmak için ABD'ye 335 milyon dolar tazminat ödeyen Sudan'ın bütün şartları yerine getirmediği açıklandı. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo Sudan'ın listeden çıkmasında nihai sonucun İsrail'le normalleşme sürecine bağlı olduğunu belirtti.

ABD'ye 335 milyon dolar tazminat ödeyen Sudan'a kötü haber!
ABD'ye 335 milyon dolar tazminat ödeyen Sudan'a kötü haber!
GİRİŞ 21.10.2020 21:43 GÜNCELLEME 21.10.2020 21:43
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Pompeo, ABD'li terör kurbanları ve aileleri için Washington yönetiminin talep ettiği 335 milyon doları ödemesinin ardından Sudan'ı "terörü destekleyen ülkeler" listesinden çıkarma işlemlerine başladıklarını duyurdu.

Ancak bunun nihai sonuca ulaşmasının İsrail'le normalleşme sürecine de bağlı olduğunu ifade eden Pompeo, Hartum yönetiminden normalleşme sürecinin hızlı şekilde gerçekleştirilmesini umduğunu belirtti.

Pompeo, "Sudan yönetiminin İsrail'i tanımasını ve ilişkilerini geliştirmesini istiyoruz. Bu bağımsız kararı vermenin neden Sudan hükümetinin çıkarına olduğunu vurgulamak adına onlarla gayretle çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 19
  • mülhem 3 yıl önce Şikayet Et
    Sudanın eşşek yöneticileri ayıdan post gavurdan dost olmaz.
    Cevapla
  • turgay hoca 3 yıl önce Şikayet Et
    tefeci doymaz
    Cevapla
  • ayhan 3 yıl önce Şikayet Et
    Eşek olunca semer vuran çok olur.Müslüman olarak bunu bir türlü göremiyoruz.
    Cevapla
  • Akinci Beyi 3 yıl önce Şikayet Et
    Dünya ne hale geldi,kici kirik isgalci soykirimci israille normallesmek bile tek basina abd nin gözünde masum devlet olmanin ilk sarti olmus,yesinler sizin barisinizi,dünyada katletmediginiz millet kalmayacak ondan sonra fakir devletlere kücük bir yardim yada yaptirimi kaldirmak icin katil israille iyi gecinmeyi sart kosacaksiniz,ikinizde katilsiniz.
    Cevapla
  • Eren 3 yıl önce Şikayet Et
    Bugün dinini satıp siyonizme yaranmaya çalışan araplar yarın birgün sizi de satacak. Çünkü arap bir merkeptir havuç kimin elindeyse ona yürür.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'daki 1 Mayıs gösterilerinde polise saldıran 52 şüpheliye tutuklama talebi
Son yapılan anket ortaya çıktı! CHP iktidar olur mu?