BM, Libya'da kalıcı ateşkes imzalandığını duyurdu! Erdoğan'dan çarpıcı açıklama

Birleşmiş Milletler'in (BM) Libya temsilcisi Stephanie Turco Williams, Cenevre'de yapılan görüşmeler sonunda tarafların Libya'da kalıcı ateşkes konusunda anlaşmaya vardığını açıkladı. Anlaşma kapsamında Libya'da bulunan paralı askerler 3 ay içinde ülkeyi terk edecek. Öte yandan ateşkes kararı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan çarpıcı bir açıklama geldi.

GİRİŞ 23.10.2020 13:49 GÜNCELLEME 24.10.2020 09:56
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

Birleşmiş Milletler (BM) arabuluculuğunda Cenevre'de 5 gündür devam eden Libya görüşmelerinde kritik bir gelişme yaşandı.

 

BM tarafından tanınan Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) ile Hafter cephesi arasında kalıcı ateşkes sağlandı.

Cenevre'de yürütülen görüşmeden bir kare

BM Libya temsilcisi Stephanie Turco Williams yapığı açıklamada, "Libya'daki taraflar ülke genelinde kalıcı bir ateşkes anlaşmasına vardılar. Bu tarihi başarı, Libya'da barış ve istikrar için önemli bir dönüm noktasını temsil ediyor" ifadelerini kullandı.

"TÜM PARALI ASKERLERİN 3 İÇİNDE ÜLKEYİ TERK ETMESİ KARARLAŞTIRILDI"

BM Elçisi, imzalanan anlaşma kapsamında ateşkesin hemen devreye gireceğini söyleyerek, "Libyalı taraflar, anlaşmanın BMGK'ya sunulmasını da talep etti" dedi. Anlaşmanın detaylarını açıklayan Williams, tüm paralı askerlerin 3 ay içinde ülkeyi terk etmesi gerektiğinin belirtildiğini kaydetti.

TOPLANTILAR DEVAM EDECEK

5+5 formatında yapılan toplantıda, Libya askeri kurumlarının birleşmesini tartışmak üzere bu Komite'nin toplantılarına devam edeceğini belirtti.

Anlaşma sonrası düzenlenen ortak basın toplantısından bir kare

DÜNYAYA ÇAĞRI

BM Libya Elçisi Williams, açıklamalarının sonunda uluslararası topluma seslenerek, bu anlaşmaya destek vermeye çağırdı.

İLK SİVİL UÇUŞ DA GERÇEKLEŞTİ

Öte yandan BM, Trablus ile Bingazi arasında ilk sivil uçuşun da bugün itibariyle gerçekleştiğini açıkladı.

ERDOĞAN'DAN "ATEŞKES" AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma Namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan burada ateşkes ile ilgili yaptığı açıklamada, "Ateşkes anlaşması, en üst düzeyde bir ateşkes değil. Bunun kalıcılığı ne kadar olur, zaman gösterecek. 3 ay içerisinde Wagner gibi paralı askerlerin oradan çekilmesi ne denli sağlıklıdır onu da bilemiyoruz. Böyle bir anlaşmanın adımlarının atılmış olduğudur. En üst düzeyde bir temsilci bulunuyor. Güvenirliği olabilecek gibi değil. Azerbaycan-Ermenistan arasında Ermeniler verdikleri sözlerde durdular mı?" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 63
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizi Libya'da n çıkarma pesindeler
    Cevapla
  • Misafir8 3 yıl önce Şikayet Et
    BM haçlı birliğidir. Müslümanların kanını emen vampirlerdir. Vahşidirler avıstralyada 250 000 aborjini kısa sürede katlettiler. Ölenlerin yarıdan fazlası kadın ve çocuk. Beşikteki bebek. Bunlar acimasız katil. Kraliçenin barbar köpekleri. Vahşi hayvanlar yani.
    Cevapla
  • A.A.A 3 yıl önce Şikayet Et
    Fransa`nin Italya ve Misir`ile hazirladigi, yeni bir Oyun basliyor.
    Cevapla
  • neyse o 3 yıl önce Şikayet Et
    Aslında moskof gevurunun adamına güvenilmez
    Cevapla
  • dostt birr 3 yıl önce Şikayet Et
    ulkeyi petrol yataklarini paylasacaklar. Saraç akıllı ol. tayyib kardeşini dinle derim. reisden izinsiz sakın imza atmaaaa
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti
Premier Lig ekibi gözünü kararttı! Galatasaray'a Barış Alper Yılmaz piyangosu