Macron'u karikatürize eden çizer işinden kovuldu

Hz. Muhammed'i çizmeyi inanç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ınkini ise ifade özgürlüğü olarak kabul eden Fransızlar, Macron'un karikatürize edilmesine tahammül edemedi. Fransız hükümetinin desteklediği bir dernekle çalışan Moritanyalı karikatürist Halit İdris, Macron karikatürü sebebiyle işinden kovuldu.

Macron'u karikatürize eden çizer işinden kovuldu
Macron'u karikatürize eden çizer işinden kovuldu
GİRİŞ 29.10.2020 16:20 GÜNCELLEME 29.10.2020 16:23
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Fransa hükümeti ve Cumhurbaşkanı Macron, İslam'a ve sembollerine hakareti inanç özgürlüğü kabul ederken, Fransızların Macron'un karikatürize edilmesine tahammülü olmadı.

 

Moritanyalı karikatürist Halit Veld Mevlay İdris, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’u hicveden bir karikatürü sebebiyle işinden kovuldu.

İŞİNİ KAYBETTİ

 

İdris, Macron’un hiciv karikatürlerini yayınladıktan sonra çalıştığı Fransız derneğin baskılarına dayanamadı ve sözleşmesini feshederek işsiz kaldı. İdris, yaşadığı baskıyı şu sözlerle anlattı:

“Benim bir danışmanlık şirketim var. Fransız ve uluslarası pek çok şirketle çalışıyorum. Fransız hükümeti tarafından desteklenen bir dernek ile uzun yıllardır süren bir iş sözleşmem var. Dernek, önce Macron aleyhinde karikatür çizmemem için beni uyardı. Bu yaptığımın bir kışkırtma olduğunu söylediler.”

HER GÜN MACRON’U ÇİZECEĞİM

Peygamber’e karşı işlenen suçun kabul edilemez olduğunu belirten İdris sözlerini şöyle sürdürdü:

“Karikatürü kaldırmamı ve bir daha Macron’u çizmememi istediler. Efendimize yapılan bu hakareti kabul edemezdim ve sözleşmemi feshettim. Onlara her gün Macron aleyhine çizim yapacağımı söyledim. Şirket yetkililerine Peygamber Efendimiz’e bir saldırı olduğunu söylediğim zaman bana, Fransız topraklarında ifade özgürlüğü olduğunu, tüm dergi ve gazeteler istediklerini yazıp çizmeye hakkı olduğunu belirttiler. Elçimiz Hz. Muhammed’e saldırmak, dokunulamayacak kutsal olduğu için ifade özgürlüğü olarak görülmez.”

 

YORUMLAR 33
  • Mia 3 yıl önce Şikayet Et
    İdrisi helal olsun
    Cevapla
  • Selim 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah sizi kahretsin.
    Cevapla
  • Selim 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah sizi kahretsin.
    Cevapla
  • karakanaryakaç 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun senden
    Cevapla
  • Şems 3 yıl önce Şikayet Et
    Hani ifade özgürlüğü diyordunuz ,ucu size batınca hemen hopladınız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süresiz nafakayla ilgili dikkat çeken emsal karar!
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu