ABD'den İran'a yeni yaptırım kararı

ABD yönetimi, İran, Çin ve Singapur'da İran'ın petrokimya ürünlerinin alım satımını gerçekleştiren 8 şirketi yaptırım listesine aldı.

ABD'den İran'a yeni yaptırım kararı
ABD'den İran'a yeni yaptırım kararı
GİRİŞ 29.10.2020 22:44 GÜNCELLEME 29.10.2020 22:44
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

ABD Hazine Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Yabancı Varlıkları Koruma Ofisince (OFAC), ocak ayında yaptırım listesine alınan Triliance Petrokimya Şirketi aracılığıyla İran'ın petrokimya ürünlerinin alım ve satımına dahil olan 8 şirkete yaptırım uygulanacağı bildirildi.

Açıklamada, söz konusu kuruluşların İran, Çin ve Singapur merkezli olduğu belirtilerek, İran'ın petrokimya satışlarının, rejimin Orta Doğu'daki ve son zamanlarda Venezuela'daki "yozlaşmış rejimler" ile terörist grupları finanse etmek için kullanılan önemli bir gelir kaynağı olmayı sürdürdüğü kaydedildi. 

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, konuya ilişkin değerlendirmesinde, İran rejiminin petro kimya sektörü için kuruluşların küresel ağından yararlandığını bildirdi.

Mnuchin, "ABD, İran rejiminin terörist grupları finanse etmek ve İran halkına baskı yapmak için kullandığı her türlü gelir kaynağını hedef almaya kararlı." ifadesini kullandı.

ABD yönetimi, son dönemde İran'ın petrol ve petrokimya sektörüne yönelik yaptırımlarını yoğunlaştırmıştı.

Son olarak, İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü'ne finansal destek sağladıkları gerekçesiyle aralarında İran Petrol Bakanlığı, İran Ulusal Petrol Şirketi (NIOC) ve İran Ulusal Tanker Şirketi (NITC) ile İran Petrol Bakanı Bijan Zanganeh'in de bulunduğu yetkililer yaptırım listesine eklenmişti.

YORUMLAR 2
  • Ülkem 3 yıl önce Şikayet Et
    madem Ermenistan a yardım etti Türk sia larini vurda BenDevletiminizin yerine olsam bende yatırım uygularım ozaman belki hatalarını anlar
    Cevapla
  • temel 3 yıl önce Şikayet Et
    sorun o kadar musliman ulke var sana ne demez cin rusya var kalles sana ne demez usa kimi ister ise terør der su bu der madenlerine el koyar parasina el koyar dunya mal bakar kisaca iran nukler guc olmasi gerek yoksa bu kadar dusmani olmaz idi ayni sey bizim icin de gecerli usa bazen ne der yok ederim nukler guc olmasa herkese rest ceker mi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak