Azerbaycan ordusunun ilerleyişi devam ediyor

Azerbaycan ordusunun, ateşkese rağmen cephenin farklı istikametlerinde gece boyunca Azerbaycan askerlerine ve yerleşim birimlerine ateş açan Ermenistan güçlerine kayıplar verdirdiği bildirildi.

Azerbaycan ordusunun ilerleyişi devam ediyor
Azerbaycan ordusunun ilerleyişi devam ediyor
GİRİŞ 01.11.2020 16:29 GÜNCELLEME 01.11.2020 16:44
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, çatışmaların, ağırlıklı olarak cephenin Ağdere, Ağdam, Hocavend ve Gubadlı yönlerinde devam ettiği belirtildi.

 

ERMENİ CEPHELERİ VURULUYOR

Son 24 saatte cephenin farklı bölümlerinde Ermenistan ordusuna ait 1 zırhlı piyade aracı, 2 "Grad" füze sistemi, 8 farklı tipte top, 2 haberleşme kulesi ve 5 otomobilin imha edildiği, çok sayıda askeri personelin etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

ASKERİ ARAÇLAR İMHA EDİLDİ

Azerbaycan Savunma Bakanlığı bugün yaptığı açıklamada, Ermenistan’a ait mühimmat yüklü askeri araçların imha edildiğini bildirdi. Bakanlık o anların görüntüsünü yayınladı.  

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan ordusuna ait mühimmat depolarının imha edilmesinin ardından Ermenistan askerlerinin sıkıntığı yaşadığını belirterek, bu nedenle Ermenistan’ın tüm cephanesini çatışmanın en kuvvetli olduğu bölgede kullanmaya çalıştığını ifade etti.

DAĞLIK KARABAĞ SÖZDE LİDERİ VURULDU İDDİASI

Ermenistan işgali altındaki Dağlık Karabağ'ın sözde Cumhurbaşkanı Arayik Harutyunyan’ın içinde bulunduğu askeri konvoy#Azerbeycan Hava Kuvvetleri tarafından vurulduğu iddia edildi. Söz konusu iddiayı Azerbaycanlı sosyal medya hesapları paylaşırken, iddiaya ilişkin resmi bir doğrulama henüz yapılmadı.
 

ERMENİ CEPHELERİNDEN SİVİL YERLEŞİM YERLERİNE ATEŞ

Ermenistan'ın, Terter ve Ağcabedi’de bulunan sivil yerleşim yerini yoğun bir şekilde bombaladığı açıklandı. Saldırılara ilişkin ölü yaralı bulunup bulunmadığı henüz bilinmiyor. Cephenin, Azerbaycan ordusunun kontrolünde olduğu vurgulandı.

MSB'DEN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı, Azerbaycan'ın yürüttüğü operasyonda işgalden kurtarılan yerlere ilişkin açıklamada bulundu. Bakanlık "Kahraman Azerbaycanordusunun başarılı taarruz harekatıyla Ermenistan ordusundan kurtarılan yerleşim yeri sayısı 193 oldu." sözleriyle operasyonun gidişatına ilişkin duyuruda bulundu.

"SORUMLUSU PAŞİNYAN'DIR"

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edildi. Aliyev, "Bugün savaşın devam etmesi ve her iki tarafta da kayıplarının yaşanmasının sorumlusu Paşinyan'dır" dedi.

Dağlık Karabağ’daki son gelişmeler kapsamında Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu temaslarını sürdürüyor. Bakan Çavuşoğlu, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edildi. Cumhurbaşkanı Aliyev görüşmede, "Bugün savaşın devam etmesi ve her iki tarafta da kayıplarının yaşanmasının sorumlusu Paşinyan’dır. Bütün sorumluluk Ermenistan’dadır. Ermenistan mağlubiyetini kabul edip topraklarımızdan çıktıktan sonra bu sorunu masada çözmenin en makbul yol olduğunu düşünüyoruz. Bir bakımdan bu çözüm süreci devam etmektedir. Azerbaycan, BM Güvenlik Konseyi kararlarını kendi gerçekleştirmektedir. Temel prensiplerin büyük bir kısmı artık icra edilmiştir. Kalan prensipleri icra edilerek ülkemizin toprak bütünlüğü sağlanacaktır" dedi.

"DÜNYA TÜRK BASINI ARACILIĞIYLA GÖREBİLİYOR"

Aliyev, Dağlık Karabağ krizinde Türkiye'nin Azerbaycan'a verdiği desteğe de değinerek, "Kardeş Türkiye halkına gösterdiği destekten dolayı teşekkür etmek isterim. Bize çok sayıda destek mektupları gönderiyorlar. Aynı zamanda Türk basın mensupları da geziyoruz, kendi hayatlarını savaş alanında riske atıyorlar ve bu görüntüleri dünya daha çok Türk basınının aracılığıyla görebiliyor. Gence’nin ve Berde’nin alçakça bombalanmasından sonra o bölgelere ilk yetişen kişiler Türk kardeşlerimizdi. Bu bir daha Türkiye-Azerbaycan birliğini gösteriyor. Biz aziz kardeşimle konuştuğumuzda biz biliyorduk ki birlik sözde değil ameldedir. Bir daha hoş geldiniz" ifadelerini kullandı.

Sahadaki ilerleyişini sürdüren Azerbaycan Şuşa sınırlarına kadar gelirken, Erivan yönetimi yeniden Rusya'ya sarıldı. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, daha önce de olduğu gibi Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e mektup yazarak yardım istedi. Mektupta Azerbaycan'ın Ermenistan sınırına saldırdığı yalanına sığınan Paşinyan, Rusya'dan beklediği desteği bulamadı.

RUSYA'DAN ARADIĞI DESTEĞİ BULAMADI

Putin, Dışişleri Bakanlığına yaptırdığı açıklama ile Paşinyan'a cevap verirken, yapılan açıklamada Rusya'nın Ermenistan sınırlarına saldırı olduğu taktirde destek vereceği bildirildi. Paşinyan Rusya'dan istediği desteği bulamazken, ülkesinde de eleştirilerin hedefinde yer aldı. Ermenistan'ın eski lideri Levon Ter-Petrosyan Rusya'nın kibarca kapıyı gösterdiğini söyledi.

"BUNU ANLAMAZSAN, BUGÜN BİZE YAZIKLAR OLSUN"

Yerel medyaya konuşan Ter-Petrosyan, "Putin, Paşinyan'a Rusya Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla cevap verdi. Ne dediğini anlamıyor musun? Bunu anlamazsan, bugün bize yazıklar olsun.... Putin, tam bir samimiyet ve cömertlikle 'Ermenistan'ın tam güvenliğini sağlamaya mecbur ve hazırım ama sonunda anladım! Karabağ sorununu sizin için çözecek olan ben değilim' dedi" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • taraftar 3 yıl önce Şikayet Et
    biraz acele edin karabag alindi mujdesini bekliyorux
    Cevapla
  • Harita 3 yıl önce Şikayet Et
    Nereye ilerlediğini haritada göstermeniz daha iyi olurdu
    Cevapla
  • Vatann sever 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah Türk’ün yanında Ayağınıza taş değmesin
    Cevapla
  • Leyla 3 yıl önce Şikayet Et
    Ilham Aliyev, Allah zorunuzu kolaylastirsin.
    Cevapla
  • Azerbaycan Türkü 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah c.c bütün şəhidlərimizə rəhmət eləsin məkanları cənnət olsun amin ecmain
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...