Fransa'da Müslümanları fişleme hattı kuruldu

İslam düşmanlığı ile adı sıkça anılan Fransa, adeta müslümanlara açık bir savaş ilan etti. Fransa İçişleri Bakanlığı "islamcılıkla" mücadele için telefon ihbar hattı kurdu.

Fransa'da Müslümanları fişleme hattı kuruldu
Fransa'da Müslümanları fişleme hattı kuruldu
GİRİŞ 01.11.2020 12:37 GÜNCELLEME 01.11.2020 12:37
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

Fransa'da İslam düşmanlığı, sınır tanımamaya başladı. Müslümanların tüm değerlerine açıkça hakaret etmeyi özgürlük sayan devlet, bu sefer de Alo İslamcı hattı kurdu. Fransa'da yaşayan Müslümanları fişlemek için kurulan bu hat üzerinden, "İslamcı faaliyetlerde bulunanları ihbar edin" uyarısı yapıldı.

 

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI TELEFON HATTI KURDU

Fransa'da İslami değerleri çiğneyen karikatürlerin çizilmesini özgürlük olarak tanımlayan Macron'un açıklamalarından sonra çizimlerin devlet dairelerine yansıtılmasıyla devam eden süreç, Müslümanlara "cadı avı" uygulanmasıyla devam ediyor.

 

Fransa İçişleri Bakanlığı, Müslümanların fişlenmesi için telefon hattı kurdu. Bakanlığın internet sitesi ve sosyal medya platformları üzerinden yapılan paylaşımlarla duyurulan telefon hattı için "Şiddetli radikalleşme ve İslamcılık. Tanıdığınız biri hakkında herhangi bir şüpheniz varsa, Ulusal Radikalleşme Yardım ve Önleme Merkezini arayın" denildi.

MACRON YAN ÇİZDİ

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, karikatürlere ilişkin yaptığı açıklamanın, İslam dünyasında neden olan tepkinin yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını iddia etti.

Macron, Al Jazeera kanalına verdiği röportajda, son dönemde hakkındaki yanlış anlaşılmaları ortadan kaldırmak istediğini, uluslararası alanda "Fransa'ya saldırmak" için çok sert tepkilerin verildiğini ve bunları takip ettiğini söyledi.

Ülkesinin herhangi bir dinle sorunu olmadığını, Fransa'da yaşayan Müslümanların dinlerini özgür şekilde yaşadığını savunan Macron, ülkede Müslümanlara karşı ayrımcılığın yapılmadığını ve bu konuda yanlış şeylerin söylendiğini öne sürdü.

FRANSA'DA İSLAM DÜŞMANLIĞI

İslami ve ahlaki değerleri alaşağı eden Charlie Hebdo dergisi, çirkin karikatürler ile Hz. Muhammed'e hakaretler etmiş, Fransız Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da bunu savunmuştu. Macron'un açıklamalarının ardından Fransız hükümetine bağlı devlet dairelerinde karikatürlerin açıkça sergilenmesi talimatı verilmiş ve bu durum İslam dünyasında tepkilere yol açmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 61
  • HIDIR BUDUR 3 yıl önce Şikayet Et
    Demire vurdukça ÇELİK olur. MACRON istemeden müslümanları aynı ruhta topluyor. veee Nostranamus un 1500lü yıllarda dediği gibi "Fransanın bir gün müslüman olmasını naparsa yapsın" engelleyemeyecek..
    Cevapla
  • millet 3 yıl önce Şikayet Et
    Allahım macronuda yandaşlarınıda sana havale ediyorum sen ne yapacağını en iyi bilensin.
    Cevapla
  • Memed Topal 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizde radikal fransız hattı kuralım. demişken şu kacak fransız okulları halen faliyettemi acab ?
    Cevapla
  • Bayraktar TB-2 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizde misyoner-pkk-dhkpc sempatizanı ihbar hattı kuralım.. Hadi bakalım hodri meyden..
    Cevapla
  • Haçlılara Boykot 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizde misyoner-pkk-dhkpc sempatizanı ihbar hattı kuralım.. Hadi bakalım hodri meyden..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama