Fransa Mali'de 50 terörist öldürdü

Fransa'nın Mali'de yürüttüğü Barkhane operasyonu kapsamında El Kaide bağlantılı 50 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Paris yönetimi, 18 Ağustos'taki askeri darbenin ardından Barkhane operasyonunun devam edeceğini belirtmişti.

Fransa Mali'de 50 terörist öldürdü
Fransa Mali'de 50 terörist öldürdü
GİRİŞ 03.11.2020 00:27 GÜNCELLEME 03.11.2020 00:28
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Resmi ziyaret kapsamında Mali'de bulunan Fransa Savunma Bakanı Florence Parly, Twitter hesabından açıklamalarda bulundu.

Parly, Mali'de geçiş sürecinin Cumhurbaşkanı Bah N'Daw, Başbakanı Moctar Ouane ve Savunma Bakanı Sadio Camara ile görüştüğünü kaydetti.

 

 

Ülkede seçimlerin mümkün olan en kısa sürede yapılması gerektiğinin altını çizen Parly, geçiş süreci hükümetinin de terörle mücadelesini memnuniyetle karşıladığını belirtti.

Mali'deki Barkhane operasyonunda 50 terörist öldürüldü

Parly, Fransa'nın yürüttüğü Barkhane operasyonunda 30 Ekim'de Burkina Faso sınırında, terör örgütü El Kaide bağlantılı 50 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. 

Öte yandan mevkidaşı Camara ile görüşmesi sonrası kısa bir açıklama yapan Parly, Mali ordusunun terörle mücadelesine destek verdiklerini bir kere daha yineledi.

Paris yönetimi, 18 Ağustos'taki askeri darbenin ardından Barkhane operasyonunun devam edeceğini belirtmişti.

Barkhane operasyonu

Fransa, 2014'te başlayan Barkhane operasyonu kapsamında Sahel bölgesindeki Moritanya, Mali, Burkina Faso, Nijer ve Çad'da 5 bin 100 asker görevlendirmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 27
  • vatan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu fransanın eceli bizden olacak..
    Cevapla
  • TATAR 3 yıl önce Şikayet Et
    Terörist öldürmek fıransıza mı kaldı.İşgallerini meşrulaştırmak için kurduğu, örgütleri teerörist diye gene kendi öldürüyr.Alçaklar.
    Cevapla
  • Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Fransa doymadın siyah adam kanına ..Senin olduğun yerde huzur barış olurmu...Teröristleri çöllerde besle sonra kurtarıcı gibi gel..Senin kadar iğrenç hain var mı dünyada..
    Cevapla
  • yk. 3 yıl önce Şikayet Et
    Malide ne işin var somurgeci Fransa senin öldürdüklerin terörist degildir topraklarini sizden korumaya calisanlardir kesin.
    Cevapla
  • TRT World'e Destek 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'nin kendi sınırlarındaki teröristlere müdahalede bulunduğu için her fırsatta Türkiye'ye saldıran İşgalci Fransa ne işin var Mali'de, Mali senin bırak sınırdaşın olmayı kendi kıtan da bile değil..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!