Terör örgütü PKK'dan IKBY polisine 24 saat içinde ikinci saldırı

Irak'ın Duhok kentine bağlı Amedi ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarının 24 saat içinde ikinci defa polise saldırı düzenlediği bildirildi.

Terör örgütü PKK'dan IKBY polisine 24 saat içinde ikinci saldırı
Terör örgütü PKK'dan IKBY polisine 24 saat içinde ikinci saldırı
GİRİŞ 05.11.2020 20:09 GÜNCELLEME 05.11.2020 20:11
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, terör örgütünün, petrol ve gaz kaynaklarının güvenliğinden sorumlu Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) polisine yönelik saldırısı, Amedi ilçesinin Çemanke nahiyesinde gerçekleşti.

 

Akşamüzeri düzenlenen saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığı kaydedildi.

PKK'nın dün de Çemanke nahiyesinde, petrol ve gaz kaynaklarının güvenliğinden sorumlu 2 IKBY polisini yaraladığı bildirilmişti.

 

Terör örgütü mensupları dün ayrıca Çemanke'de Peşmerge güçlerine saldırmıştı. Saldırıda bir Peşmerge ölürken, üç Peşmerge de yaralanmıştı.

IKBY Bakanlar Kurulu, saldırıyı sert şekilde kınamış ve bunu "kırmızı çizginin aşılması" olarak nitelemişti.

PKK'nın IKBY'de son dönemde artan terör faaliyetleri

Eski IKBY Başkanı ve Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) lideri Mesut Barzani, 2 Kasım’da yaptığı açıklamada, PKK'nın IKBY'deki faaliyetlerini eleştirerek, "Yasal olmayan bir şekilde bir tarafın (PKK) kendini dayatmasına izin verilmemeli." demişti.

KDP Sözcüsü Mahmud Muhammed de 27 Ekim'de yaptığı yazılı açıklamada, PKK'nın IKBY'de memurları öldürdüğünü ve bölgedeki faaliyetleriyle halk için tehdit oluşturduğunu belirtmişti.

IKBY Güvenlik Ajansı, 26 Ekim'de yaptığı açıklamada, Erbil'deki bir yabancı diplomatik misyona saldırmayı ve üyelerine suikast düzenlemeyi planlayan terör örgütü PKK ile bağlantısı olan en az 12 şüphelinin tutuklandığını bildirmişti.

Erbil Asayiş Genel Müdürlüğü de 10 Ekim'de yaptığı açıklamada, Irak'ın Duhok kentinde, Türkiye sınırında bulunan Serzer Sınır Kapısı Asayiş Müdürü Gazi Salih İlhan'ın 8 Ekim'de PKK tarafından öldürüldüğünü duyurmuştu.

YORUMLAR 7
  • 67li 3 yıl önce Şikayet Et
    elbet devran döner döndü bak
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Onlarca yıldır bizim canımız yandı Suriye pkk yı senelerdir korudu yangın yerine döndü şimdi sıra sizde ALLAH'IN YÜCE ADALETİ terör bumerang gibidir gün gelir sahibi ni destekleyeni vurur tek duam çocuklara masumlara zarar gelmemesi
    Cevapla
  • 《K●NYALI》 3 yıl önce Şikayet Et
    bu pkk ve destekçileri Türkiye 'ye karşı ermenileri rumları yahudileri abd ve avrupayı hep desteklediler. şeytana bile destek verir bunlar. Allah bunlara destek verenleri perişan etsin. Irkçılık yapanları perişan etsin. Kürt olduğu için türk olduğu için ayrımcılık yapanları da ıslah etsin.
    Cevapla
  • SRD 3 yıl önce Şikayet Et
    Pek,nın kürt olmadığını ermeni ve israil yabancı ülkelerin maşası olduğunu başlarına gelince anlarsınız
    Cevapla
  • Yalçın 3 yıl önce Şikayet Et
    Birbirine düşmüşler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor