Almanya'daki Türk kökenli vekillerden Ülkücü Hareket yasaklansın hamlesi

Fransa’da İçişleri Bakanı Gerarld Darmanin, Bakanlar Kurulu kararı ile "aşırı milliyetçi" ve "paramiliter" bir hareket olduğu gerekçesiyle ‘Bozkurtlar’ hareketinin Fransa’daki faaliyetlerinin sonlandırıldığını duyurmuştu.

Almanya'daki Türk kökenli vekillerden Ülkücü Hareket yasaklansın hamlesi
Almanya'daki Türk kökenli vekillerden Ülkücü Hareket yasaklansın hamlesi
GİRİŞ 06.11.2020 11:07 GÜNCELLEME 06.11.2020 11:07
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Almanya’daki Türk kökenli milletvekilleri Cem Özdemir ve Sevim Dağdelen, benzer bir kararın Almanya’da da alınması için çağrıda bulundular. 'Bozkurtlar' hareketinin çatı örgütü olduğunu öne sürdükleri Almanya Demokratik Ülkücü Türk Dernekleri Federasyonu'nun (ADÜTDF) yasaklanmasını istediler.

"KUTUPLAŞTIRMAYA NEDEN OLUYOR"

PKK’ya verdiği destekle bilinen Sol Parti Milletvekili Sevim Dağdelen, ADÜTDF’ün en büyük ‘aşırı sağcı’ ve ‘anayasa düşmanı’ örgütlerden biri olduğunu belirterek, “Kürtlere, Ermenilere, Alevilere, Yunanlara ve Yahudilere karşı tahriklerle Almanya'da kutuplaşmaya ve parçalanmaya hizmet ediyorlar” dedi.

"NEFRET SÖYLEMLERİ YAYIYORLAR"

Yeşiller Partisi Milletvekili Cem Özdemir ise “Federal Hükümet ultramilliyetçi Türk örgüt Bozkurtları yasaklamak zorunda. Hareket üyeleri nefret yayıyor, insanları tehdit ediyor ve şiddet eylemlerine katılıyorlar” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 36
  • Ertuğrul 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar hiçbir zaman türküm demedi Bunlar Ermeni tohumları çünkü içimizdeki türk isimli Ermeniler gibi. Müslüman hiç değiller. Bunlar onunbunun çocukları.
    Cevapla
  • Türkler 3 yıl önce Şikayet Et
    Cem Özdemir Ermeni'dir Türk değildir.
    Cevapla
  • Ali Avcı 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar türk degil türk düşmanı Ermeni dönmeleri
    Cevapla
  • Koç 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye güçlendikçe bu ermeniler dahada kuduracak
    Cevapla
  • Koç 3 yıl önce Şikayet Et
    Zatan ben türküm müslümanım diyenin önü hemen kesilir avrupadaki vekil seçilenler partiye girenler öğretmen olanlar bozuklardandır ben bunun kanıtını defalarca gördüm burada
    Cevapla
  • Akın 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben kendi çocuğumda bizzat bunları yaşadım. Okulu dava etmekle tehdit ettim, ondan sonra yumuşadılar. Almanya bir numaralı faşisttir. Bunların tüm kurumları böyle, ama oyunlarını sinsice yüzlerini saklayarak yapıyorlar. Dolayısıyla gerçek bir Türkü Almanyada önemli makamlara, istediği kadar diploması olsun yinede getirmezler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çin lideri Cinping'den ABD Dışişleri Bakanı Blinken hakkında olay sözler
Bakan Bayraktar'dan dev LNG anlaşması açıklaması! Karadeniz'de de petrol gelişmesi