Cem Özdemir Alman tarımını batırdı! Ülke ayağa kalktı, traktörler sokağa indi

Başkan Erdoğan ve Türkiye karşıtı söylemleriyle tanınan, Kasım 2021’de Almanya’da Tarım Bakanı olan Cem Özdemir ülkede yaşanan kaosun baş aktörlüğünde.

GİRİŞ 08.01.2024 19:54 GÜNCELLEME 09.01.2024 10:16
Bu Habere 213 Yorum Yapılmış

Almanya koalisyon hükümetinin çiftçileri kızdıran hamlesi ülkede infiale yol açtı. Almanya Tarım ve Gıda Bakanı Cem Özdemir'in zirai dizel sübvansiyonunun kaldırılması ve araç vergisi muafiyetinin iptal edilmesine ilişkin adımı nedeniyle çiftçiler isyanda. Aralık ayı itibariyle başlayan protestolarda başkent Berlin başta olmak üzere birçok eyalette çarpıcı eylemler düzenleniyor.

OIaf Scholz hükümeti, Aralık ayında, 2024 bütçesindeki 17 milyar euroluk boşluğu doldurmak için bir paketin parçası olarak tarımsal sübvansiyonları azaltma planlarını açıklamıştı. Bu planla birlikte karbon vergisinin yüzde 30'dan daha fazla artırılması öfkeye neden oldu. 

Yaklaşık bir aydır başkent Berlin’de traktörlerle protesto düzenleyen çiftçiler, önümüzdeki hafta daha fazla gösteri çağrısında bulundu. Ellerinde pankartları ve  traktörleriyle toplanan 3 binden fazla çiftçi, "Çok fazla, çok fazla! Artık bitti!" sloganlarıyla taleplerini dile getirdi.


BU BİR SAVAŞ İLANI

Alman Çiftçiler Birliği bu değişikliğin yeterli olmadığını duyurarak, planladığı protestolara sadık kalacağını bildirdi.

Alman Çiftçiler Birliği Başkanı Joachim Rukwied, Brandenburg kapısı önündeki protestoda yaptığı konuşmada, Alman koalisyon hükümetinin tarım için önemli olan vergi indirimlerini kaldırma kararını sert bir dille eleştirerek, "Bunu kabul etmeyeceğiz." dedi. Rukwied, vergi indirimlerinin kaldırılmasını "savaş ilanı" olarak niteleyerek hükümete geri adım atmama çağrısında bulundu. Eğer talepleri karşılanmazsa, çiftçilerin ocak ayından itibaren daha büyük protestolara başlayacakları belirtildi.

ÇOCUK EĞİTİMCİSİ CEM ÖZDEMİR'İN TARIM BAKANLIĞINDA NE İŞİ VAR!

Metalink’te sorularını cevaplayan çifti Josef Holz, Cem Özdemir’e ‘çocuk eğitimcisi’ diyerek tepki gösterdi. Holz, u alanda uzman olmayan kişilerin Almanya'da iktidarda olmasını da kabul edilemez buluyorum. Ve kendime neden diye soruyorum? Örneğin Yeşiller Partisi neden bir çocuk eğitimcisini Tarım Bakanı ya da bir çocuk kitabı yazarını Ekonomi Bakanı olarak atadı? Bu partide de bazı uzmanlıklara sahip insanlar olmalı. Neden bu insanlar bakan yapılmıyor?” dedi.

BAŞBAKAN YARDIMCISINA FERİBOT ABLUKASI

Almanya'da hükümetin tarım sektörüyle ilgili tasarruf planlarından kısmen geri adım atmasından saatler sonra 300 kişilik bir çiftçi grubu, Hooge ziyaretinin dönüşünde Almanya Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi ile İklim Bakanı Robert Habeck'in feribottan inmesini engelledi.

30 kadar gösterici gemiye binmeye çalıştı ancak çiftçiler, polis tarafından biber gazı kullanılarak engellendi. Protestolar nedeniyle Habeck’in feribotu yeniden denize açılmak zorunda kaldı.

HÜKÜMET CEM ÖZDEMİR'İ YARI YOLDA MI BIRAKACAK?

Alman hükümeti protestolar nedeniyle geri adım attı.

Hükümet, tarım araçları için otomobil vergisi muafiyetini koruyacağını ve tarımda kullanılan dizel için vergi indirimlerinde planlanan indirimleri kademelendireceğini bildirdi.

Buna göre Türkiye karşıtı Cem Özdemir'in uygulamaya aldığı maddeler ya kaldırıldı ya da esnetildi.

Fakat Alman Çiftçiler Birliği bu değişikliğin yeterli olmadığını duyurarak, planladığı protestolara sadık kalacağını bildirdi.

ALMAN ÇİFTÇİLER NEDEN PROTESTO EDİYOR?

Sosyal Demokrat Parti, Yeşiller Partisi ve Hür Demokrat Parti'nin oluşturduğu hükümetin Kovid-19 salgını döneminden kalma 60 milyar avroluk kullanılmamış krediyi bir iklim fonuna aktarma kararı Almanya Anayasa Mahkemesi'nden dönmüştü. Anayasaya aykırı olduğuna hükmedilen girişimin ardından Alman hükümeti, 2024 bütçesinde tasarrufa gitmek zorunda kalmıştı.

Mahkeme kararının ardından hükûmetin borç frenini art arda beşinci yıl için askıya alması ya da tasarruf ve vergi artışları için yaklaşık 17 milyar avro bulması gerekiyordu.

Alman hükümeti, bütçe kesintilerinin bir parçası olarak çiftçiler için vergi muafiyetlerini kaldırmayı ve tarımsal dizel sübvansiyonu da sonlandırmayı planlıyor.

Hükümetin planına göre, Alman çiftçiler artık tarım için kullandıkları mazot için vergi indirimi almayacak ve tarım araçları için otomobil vergisinden muaf tutulmayacak.

 

İşte Almanya'da hükümeti sarsan ziraat protestolarından bazı görüntüler:

_______________

HER ADIMI SKANDAL

Aralık 2021'de Almanya'daki koalisyon hükümetinde Gıda ve Tarım Bakanlığına getirilen Cem Özdemir, Türkiye ve İslam karşıtı söylemleriyle adını duyurmuştu.

Son olarak İsrail bayrağı önünde siyonist seviciliği yapan Cem Özdemir'in geçmişten bu yana imza attığı bazı skandallar haberlerimize şöyle yansıdı:

İşte 'Ermeni Tasarısı'nı hazırlayan Türkİşte 'Ermeni Tasarısı'nı hazırlayan Türk

Cem Özdemir bu kareyi hazmedemedi!Cem Özdemir bu kareyi hazmedemedi!

Cem Özdemir HDP'ye oy istediCem Özdemir HDP'ye oy istedi

Almanya'daki Türk kökenli vekillerden Ülkücü Hareket yasaklansın hamlesiAlmanya'daki Türk kökenli vekillerden Ülkücü Hareket yasaklansın hamlesi

Türkiye düşmanı Cem Özdemir'i rezil eden TürkTürkiye düşmanı Cem Özdemir'i rezil eden Türk

Cem Özdemir'den Türkiye hakkında küstah açıklamaCem Özdemir'den Türkiye hakkında küstah açıklama

Türkiye düşmanı Cem Özdemir 'Hayır' videosu çekti!Türkiye düşmanı Cem Özdemir 'Hayır' videosu çekti!

Cem Özdemir yine haddini aştı! Küstah sözlerCem Özdemir yine haddini aştı! Küstah sözler

KAYNAK: HABER7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 213
  • murat fırat 3 ay önce Şikayet Et
    MALESEF AYNI SORUN TÜRKİYEDEDE VAR İŞİ BİLMEYEN BİRİNİN KURUMA ATANMASI x
    Cevapla
  • MACKALI 61 3 ay önce Şikayet Et
    Almanya bunun gibi coklarini Türkiyeye kullanmak icin devlet icersinde yer verdi.Bunun ölüsü bile Türkiyeye sokulmamali.Birde Türkiyeden bir millet vekili babayigit cikip bunun agzinin....payini vermiyor.! Bizede yaziklar olsun..! Cem tarim ve hayvancilik bakani olmu$ yani layik oldugu bakanlik verilmi$ hayvan yemleri taze veya kurutulmu$ tezek hayvan ithal ihrac i$leri falan.
    Cevapla
  • Cenk Yakın 3 ay önce Şikayet Et
    Yanlış bakanlık vermişler,,, Terörist Bakanlığı olsa şahane yapardı...
    Cevapla
  • A.A.A 3 ay önce Şikayet Et
    Cem, Almanyayı mahvetti! Kovun gitsin.
    Cevapla
  • Alaskamkuzey 3 ay önce Şikayet Et
    başbakan yapın sandalye yapın orada kalsın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı