Son Dakika: ABD'nin 46'ncı başkanı Joe Biden oldu

Son Dakika Haberi; ABD'de 59. başkanlık seçimlerini Demokrat aday Joe Biden'ın kazandığı bildirildi. Biden sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, 'Amerika, büyük ülkemize liderlik etmem için beni seçtiğin için onur duyuyorum. İşimiz zor olacak ama size söz veriyorum, bana oy versin vermesin tüm Amerikalıların Başkanı olacağım. Bana olan inancınızı koruyacağım' dedi.

GİRİŞ 07.11.2020 19:35 GÜNCELLEME 07.11.2020 23:27
Bu Habere 154 Yorum Yapılmış

Demokratların adayı ve eski Başbakan Yardımcısı Joe Biden, 20 delegeye sahip Pennslyvania'da seçimi kazanarak 284 delegeye ulaştı. Biden, ABD’nin 46. Başkanı oldu.

 

 

BİDEN'DEN İLK AÇIKLAMA

 

 

ABD’nin Seçilmiş Başkanı Joe Biden sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Amerika, büyük ülkemize liderlik etmem için beni seçtiğin için onur duyuyorum. İşimiz zor olacak ama size söz veriyorum, bana oy versin vermesin tüm Amerikalıların Başkanı olacağım. Bana olan inancınızı koruyacağım” dedi.

Joe Biden kimdir? Dikkat çeken detaylar!

Joe Biden twitter hesabı

BIDEN TWITTER PROFİLİNİ GÜNCELLEDİ

Joe Biden seçimi kazanmasının ardından Twitter hesabındaki profilini " Seçilmiş başkan" olarak güncelledi. 

ABD’NİN EN YAŞLI BAŞKANI

Biden’ın seçimi kazanmasının resmiyet kazanmasıyla ABD’nin en yaşlı başkanı olarak kayıtlara geçecek.

Kamala Harris ve Joe Biden

KAMALA HARRİS İLK SİYAH KADIN BAŞKAN YARDIMSI OLDU

Joe Biden'in seçimi kazanmasının ardından, Kamala Harris de ilk siyah kadın başkan yardımcısı olarak tarihe geçti. Aynı zamanda Güney Asya kökenli olan California Senatörü Harris, yönetimde görev yapan en üst rütbeli kadın olacak.

Kamala Harris twitter hesabı

Joe Biden'in seçimi kazanmasının ardından, ilk siyah kadın başkan yardımcısı Kamala Harris de, Twitter hesabındaki profilini " Seçilmiş başkan yardımcısı" olarak güncelledi. 

ABD seçimlerinde son durum

TRUMP'IN KAZANDIĞI EYALETLER:

Tennessee (11 delege),Mississippi (6 delege),Oklahoma (7 delege),Alabama (9 delege),Kentucky (8 delege),West Virginia (5 delege),Güney Carolina (9 delege),Arkansas (6 delege),Indiana (11 delege),Wyoming (3 delege),Kuzey Dakota (3 delege),Güney Dakota (3 delege),Nebraska (5 delege),Louisiana (8 delege),Kansas (6 delege),Missouri (10 delege),Utah (6 delege),Idaho (4 delege),Montana (3 delege),Ohio (18 delege),Iowa (6 delege),Florida (29 delege),Teksas (39 delege),Maine (1 delege) Toplam: 214 delege

BIDEN'IN KAZANDIĞI EYALETLER

 Vermont (3 delege),Virginia (13 delege),Massachusetts (11 delege),Connecticut (7 delege),New Jersey (14 delege),Delaware (3 delege),Maryland (10 delege),Illinois (20 delege),Rhode Island (4 delege),New York (29 delege),New Mexico (5 delege),District of Columbia (3 delege),Colorado (9 delege),California (55 delege),Oregon (7 delege),Washington (12 delege),New Hampshire (4 delege),Minnesota (10 delege),Arizona (11 delege),Maine (3 delege),Wisconsin (10 delege),Michigan (16 delege) Pennsylvania (20 delege) Toplam: 284 delege

YORUMLAR 154
  • bekir 3 yıl önce Şikayet Et
    ABD yi 82 yaşındaki bidon değil soros rothchild rocyfeller küreselci baronlar yönetecek. bidon kukla. corona sayesinde seçildi çim corona ile saldırmasa bidon fark yerdi
    Cevapla
  • Derya 3 yıl önce Şikayet Et
    Melezleri bile siyah görüyorlar, ne kadar irkçı oldukları ortada.
    Cevapla
  • Fakirinbiri 3 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul seçimlerinin akıl hocaları İstanbul'da deneyip başarılarını görünce ABD'de sahneye koydular, orada da başarmış oldular. 2023 te Türkiye de de deneyeceklerdir. Gerekli tedbirler şimdiden alınmalı.
    Cevapla
  • Tual 3 yıl önce Şikayet Et
    Joe biden tebrik ederim Amerika’da demokrasimi kazandı bunu hep birlikte görecegiz
    Cevapla
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    İnşaAllah daha o koltuğa ısınmadan helvanı dağıtırlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor
3 penaltı kurtaran kaleci: Babam bana muska verdi!