Joe Biden'ın zaferine Trump'tan ilk yorum!

Son Dakika haberi; Joe Biden'ın zaferini ilan etmesinin ardından ABD Başkanı Donald Trump'tan ilk açıklama geldi. Trump, 'Basit gerçek şu ki bu seçim bitmekten çok uzak' dedi.

Joe Biden'ın zaferine Trump'tan ilk yorum!
Joe Biden'ın zaferine Trump'tan ilk yorum!
GİRİŞ 07.11.2020 20:37 GÜNCELLEME 07.11.2020 22:55
Bu Habere 77 Yorum Yapılmış

Trump yaptığı açıklamada, "Hepimiz neden Joe Biden'ın hatalı şekilde kazanan gibi davrandığını ve medyadaki müttefiklerini ona yardım ettiğini biliyoruz. Gerçeğin ortaya çıkmasını istemiyorlar. Basit gerçek şu ki bu secim bitmekten çok uzak" ifadelerini kullandı.

Donald Trump’ın avukatı Rudy Giuliani

TRUMP’IN AVUKATI RUDY GIULIANI: PAZARTESİDEN İTİBAREN BİRÇOK EYALETTE DAVA AÇACAĞIZ

Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump’ın avukatı Rudy Giuliani, seçim sonuçları ile ilgili Pazartesi gününden itibaren birçok eyalette yapılan sahtekarlıklarla ilgili dava açacaklarını belirtti.

ABD’de 3 Kasım’da yapılan başkanlık seçimlerinin kazananı Demokratların adayı Joe Biden olmasının ardından Cumhuriyetçi Parti’nin avukatları harekete geçti. Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump’ın avukatı Rudy Giuliani Philadelphia’da basın toplantısı düzenledi. Giuliani, Pennsylvania ve diğer eyaletlerde yaşanan seçim sahtekarlıklarının çok üzücü olduğunu savunarak, “Arkamda bulunan 40 seçim gözlemcisinin yasal hakları ihlal edilerek, seçimleri izlemelerine izin verilmedi” dedi. “Eğer saklanacak bir şey yok ise bu neden yapılır?” sorusunu yönelten Giuliani, “Philedelphia’da geçmişte kanıtlanmış oy sahtekarlığı gerçekleşti. Mahkeme kararı ile gözlemcilerin 1,5 metreye kadar oy sayanlara yaklaşması kararı alındı ve onlar da oy sayanları 1,5 metre daha geri çekti” ifadelerini kullandı. Giuliani, “Oylar hiçbir Cumhuriyetçi tarafından görülmedi” dedi.

Georgia, Michigan, Kuzey Carolina’da da aynı durum ile karşılaştıklarını belirten Giuliani, Pazartesiden itibaren Pennsylvania’da ve diğer eyaletlerde bu seçimlerde gerçekleşen problemler ve sahtekârlıklar sebebi ile davalar açacaklarını belirtti.

TRUMP "BÜYÜK BİR FARKLA KAZANDIM" DEMİŞTİ

Arizona ve Nevada'nın ardınan Pennsylvania ve Georgia eyaletlerinde de devam eden oy sayımlarında rakibi Biden'ın gerisine düşen Trump, Twitter hesabından açıklama yaptı. 

Trump, "Bu seçimi büyük bir farkla ben kazandım." ifadelerini kullandı. 

TWITTER UYARI ETİKETİ KOYDU

Trump'ın bu paylaşımının altına Twitter, "Bu paylaşım yapıldığında resmi kaynaklar bu seçimin sonucunu açıklamamış olabilirler." şeklinde uyarı etiketi koydu. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 77
  • Adam 3 yıl önce Şikayet Et
    Demek bidon rte yi indirmeyi vaad ederken seçim yolsuzluğu tuyolarini alma karşılığı chp ye bir nevi rüşvet teklif etmiş
    Cevapla
  • Mustafa trn. 3 yıl önce Şikayet Et
    Siyonistler israil için damadiyla trump ' ı kullandılar...işgal ettikleri filistin topraklarında kazanım dedikleri yenı zulümlere imza attırdılar ....!şimdi sıra biden 'ı kullanmaya geldi .....!al trump'ı vur biden'a.....!müslümanlara zarardan başka birşey vermez bu emperyalist/ siyonistler.....!Allah cc. köklerini kurutsun ...!amin..!
    Cevapla
  • Vatandaşın Teki 3 yıl önce Şikayet Et
    kötünün kötüsü olmayacağı gibi kötünün de iyisi olmaz. Kötü kötüdür, iyi de iyi. Al birini vur ötekine. Hiçbir fark yok aralarında. Türkiye ye yapılanların hiçbiri bırkarın stratejik ortaklığı, Partneri, yoldaş arkadaşlığını düşmanı bile yapamaz. Benim başkanıma hakaret eden (Trump)de, 15 Temmuzda demokrasi yanlanları ile Fetö yü savunanlarda (Bidon) da aynıdır. Siz söyleyin NE fark aralarında!
    Cevapla
  • mahmut 3 yıl önce Şikayet Et
    amerikada adammı kalmamışki 78 yasında bir soytarıyı seciyorlar***
    Cevapla
  • Tual 3 yıl önce Şikayet Et
    Küstah Trump seçimi kaybetti Yenilgiyi de kabullenemiyor kötülerim sonu bu işte kendisi kazandığı zaman hile yok kaybettiği zamanmı hile var anlaşılan bu sefer putin Trump a yardım etmemiş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim