Eski ABD Başkanı Bush'tan dikkat çeken Biden hamlesi

Eski ABD Başkanı Cumhuriyetçi George W. Bush, başkanlık seçimini kazanan Demokrat Joe Biden'ı telefonla arayarak tebrik ettiğini açıkladı.

Eski ABD Başkanı Bush'tan dikkat çeken Biden hamlesi
Eski ABD Başkanı Bush'tan dikkat çeken Biden hamlesi
GİRİŞ 09.11.2020 00:05 GÜNCELLEME 09.11.2020 02:19
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Vakfının internet sitesinden bir açıklama yayımlayan Bush, "Şimdi ABD'nin seçilmiş başkanı Joe Biden ile konuştum. Dün gece verdiği vatanseverlik mesajından dolayı teşekkür edip, onu tebrik ettim. Aynı zamanda Kamala Harris'i de aradım. Onu da tarihi bir ilk olan başkan yardımcılığını kutladım. Siyasi farklılıklarımız olsa da ülkeyi birleştirip yönetme fırsatını yakalayan Joe iyi bir adamdır." ifadesini kullandı. 

''TARİHİ BAŞARI'' VURGUSU

ABD Başkanı Donald Trump ve eski başkan Barack Obama'yı da seçimi kazandıklarında aynı dileklerle tebrik ettiğini anımsatan George W. Bush, Biden'ın 70 milyondan fazla insanın oyunu alarak tarihi bir başarı elde ettiğini kaydetti. 

 

 

Bush, "Başkan Trump'ın tekrar sayım veya yasal mücadele hakkı bulunuyor ve çözülmemiş her konu doğru şekilde ele alınacaktır. Amerikan halkı bu seçimin temelde adil olduğu, doğruluğunun tespit edileceği ve sonucunun açık olduğu konusunda emin olabilirler." değerlendirmesinde bulundu.

GEORGE BUSH KİMDİR?

11 Eylül 2001 terör saldırıları sonrası ABD’de George W. Bush yönetiminin “terörle savaş” adıyla İslam coğrafyasını hedef alan işgal politikası neticesinde en az 500 bin kişinin öldüğü belirlenmişti.

ABD’nin Rhode Island Eyaleti’ndeki Brown Üniversitesi Watson Uluslararası ve Kamu İdaresi Enstitüsü’nün yayınladığı rapora göre, terörle mücadele adına verilen işgal hareketi sırasında 480 bin ila 507 bin arasında kişi hayatını kaybetmişti.

El Kaide ve Bin Ladin’e yataklık yaptığı gerekçesi ile 2001’de Afganistan’a ve “kitle imha silahlarına sahip olması” ve bunu “teröristlere” verme ihtimali nedeniyle 2003’te Saddam Hüseyin yönetimindeki Irak’a saldıran George W. Bush’un yönetimi altında yıllar sürecek işgaller başlamıştı. Rapora, savaşların yol açtığı altyapı hasarı ve yaygınlaşan hastalıklar nedeniyle yaşamını yitirenler dahil edilmediği de belirtildi.

Raporun verilerine göre 11 Eylül’den bu yana hayatını kaybeden en az 480 bin kişinin 260 binden fazlasını siviller oluşturuyor. İstatistiklere göre Irak’ta yaklaşık 200 bin, Afganistan’da 38 bin, Pakistan da 23 binden fazla sivil ABD’nin başlattığı işgal ve savaşlarda yaşamını yitirdi. Raporun yazarı Neta Crawford, ayrıca ABD’nin “militan” olarak tanımladığı birçok kişinin aslında sivil olabileceğini belirtirken, savaşlar nedeniyle hayatını kaybeden insanların sayısını tam olarak tespit etmenin mümkün olmadığını ve gerçek kayıpların, 500 binin çok daha üzerinde olabileceğini kaydetti.

YORUMLAR 31
  • E.A 3 yıl önce Şikayet Et
    90'lı yıllardaki İlk körfez harbinden Suriye'nin dağılmasına kadar olan süreçte sadece 500 bin kişi mi ölmüş? ne 500 bini ne bir milyonu ölenlerin sayısı belli değil. Kravatlı şeytanların emri ile tavuk öldürür gibi adam öldürülüyordu. Tebrik konusuna gelirsek de Bush tabi ki tebrik edecek çünkü Biden Amerika'da alışılmış bir düzeni yıktı. Neydi o düzen? mevcut başkan mutlaka ikinci seçimde de başkan seçilir.
    Cevapla
  • haber 3 yıl önce Şikayet Et
    "biden çıkışı" "bush hamlesi" ne yapmış? adamı tebreik etmiş.
    Cevapla
  • Yusuf 3 yıl önce Şikayet Et
    Zalimler icin yasasin cehennem
    Cevapla
  • İzmirli 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunlara karşı her zaman tedbirli olmak lazım güçlü olmak lazım bir olmak lazım vatana sahip çıkmak İslam'a sahip çıkmak lazım reise sahip çıkmak lazım
    Cevapla
  • Abdullah64 3 yıl önce Şikayet Et
    500 bin mi? Sadece Irakta 2 milyon insan öldü!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin en iyi işverenleri belli oldu! 600’den fazla şirket analiz edildi...
Filistin protestoları 103 yıllık geleneğe damga vurdu! Dikkat çeken ayrıntı kaydedildi..