Kovid aşısında umut verici gelişme: Yüzde 90 etkili

Pfizer ve BioNTech tarafından geliştirilen Kovid-19 aşısının Kovid-19 vakalarının yüzde 90'ında başarılı olduğu duyuruldu.

Kovid aşısında umut verici gelişme: Yüzde 90 etkili
Kovid aşısında umut verici gelişme: Yüzde 90 etkili
GİRİŞ 09.11.2020 15:25 GÜNCELLEME 09.11.2020 15:31
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Pfizer, BioNTech ile birlikte geliştirdiği Kovid-19 aşısının üçüncü fazında yapılan analizlere göre aşının Kovid-19 vakalarının yüzde 90'ında başarılı olduğunu açıkladı.

 

 

Yapılan açıklamada, aşılama sürecinden 28 gün sonra virüse karşı korumanın başladığı ancak piyasaya sürülecek olan aşı sürümünde bu sürenin değişiklik gösterebileceği belirtildi.

AŞI YÜZDE 90 ETKİLİ

 

 

Pfizer CEO'su Albert Bourla, "Bugün bilim ve insanlık için harika bir gün. Kovid-9 aşımızın üçüncü faz sonuçları, aşının Kovid-19'a karşı koruma sağladığını gösterdi" dedi.

BioNTech CEO'su Uğur Şahin ise yaptığı açıklamda, yenilik, bilim ve küresel işbirliğinin etkisinin görüldüğünü belirtti.

İki firmanın da hisse değerleri yükselirken Pfizer hisseleri yüzde 9,62 artışla 40,58 dolara, BioNTech hisseleri ise yüzde 23,89 artışla 113 dolara yükseldi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 37
  • Levitra20 3 yıl önce Şikayet Et
    tamamen dolar altin manipülasyon nedeniyle bu açıklama yapildi..Aşilarin etkinligi pek inandırıcı değil...
    Cevapla
  • MSELİM 3 yıl önce Şikayet Et
    aman dikkat. aşıların kısırlaştırıcı olacağından endişeliyim. çünki dünya nüfusunun beş yüz milyona düşürme planları olduğu söyleniyor.muhakkak yerli aşı.
    Cevapla
  • Namik 3 yıl önce Şikayet Et
    Biontech bir alman firmasi.. Birileri oraya bi mihtar para yolladi.. Bill in bakalim.. Oo asi ve diyer asi lar telikeli.. Waxx filmine bakin.. R. Kennedy in filmi..
    Cevapla
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    2019 sonlarinda bu firmaya kim 55 milyon dolar yatirmis bilin bakalim? Ip ucu vereyim. Dunya nufusunun 400 milyona dusurulmesi lazim. Herkesi asilayacam diyen biri..
    Cevapla
  • zafer gülten 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye nin en güvenli yer olduğunu artık yabancılarda anladı,geçenlerde Eminönü-Laleli civarlarında dolaşıyordum.bi bakıyorum yaz ayı gibi turist kaynıyor her yer,kasımda kışın başlangıcında olduğumuz halde,ülkelerinde salgının ilerlemesinden kaçıp en güvenli yer buldukları bize kaçmışlar,adımız çıktı ya kapımız herkese açık.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muhalefet medyasından Merkez Bankası'na operasyon girişimi!
Türkiye Gazze'ye en çok yardım yapan ülke unvanını bırakmadı