Son dakika: Rusya'ya ait helikopter füzeyle vuruldu! Azerbaycan'dan açıklama!

Son dakika haberi: Rusya’ya ait bir helikopterin ateşlenen bir füze sonucu düştüğü duyuruldu Azerbaycan, Rus helikopterinin karanlıkta ve alçak uçuş yapması nedeniyle yanlışlıkla düşürüldüğünü açıkladı.

Son dakika: Rusya'ya ait helikopter füzeyle vuruldu! Azerbaycan'dan açıklama!
Son dakika: Rusya'ya ait helikopter füzeyle vuruldu! Azerbaycan'dan açıklama!
GİRİŞ 09.11.2020 20:58 GÜNCELLEME 09.11.2020 21:50
Bu Habere 225 Yorum Yapılmış

Ermenistan ile Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti arasında Rusya’ya ait bir helikopterin düştüğü duyuruldu.Rus medyası, helikopterin düşmesi sonucu 2 kişinin yaşamını yitirdiğini, 1 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

Rusya, Ermenistan,

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Rusya ordusuna ait bir konvoya eşlik eden Mi-24 tipi helikopterin, Ermenistan ile Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti arasında yer alan Yeraskh köyü yakınlarında, hava savunma füze sitemi sarasından vurulduğu belirtildi.

Yeni Zafer yakındır! Ermenistan birlikleri yok edildi

 

 

MÜRETTEBATTA 2 ÖLÜ, 1 YARALI

Rus medyası, helikopterin düşmesi sonucu 2 kişinin yaşamını yitirdiğini, 1 kişinin ise yaralandığını açıkladı. Rusya Savunma Bakanlığı, olaya ilişkin incelemelerin sürdüğünü belirtti.

AZERBAYCAN'DAN AÇIKLAMA: YANLIŞLIKLA DÜŞÜRDÜK

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Rus Hava Kuvvetleri'ne ait Mi-24 tipi askeri helikopterin düşürülmesi nedeniyle bir açıklama yaptı.

Açıklamada, Azerbaycan Savunma Bakanlığının Rusya Federasyonu Savunma Bakanlığından Nahcivan'da Ermenistan-Azerbaycan sınırında 9 Kasım günü saat 18.30'da bir Rus Mi-24 askeri helikopterin düşürüldüğü bilgisini aldığı belirtildi.

AZERBAYCAN RUSYA'DAN ÖZÜR DİLEDİ

Açıklamada, ”Uçuş, Hava Savunma Kuvvetleri'nin radar algılama bölgesi dışında alçak irtifada günün karanlık saatlerinde gerçekleşti ve daha önce bu bölgede Rus Hava Kuvvetleri'ne ait hiçbir helikopterin uçuşu gözlemlenmedi. Bu etkenler ve bölgedeki gergin durum bağlamında Ermeni tarafının olası provokasyonları nedeniyle askeri görevliler ateş açmaya karar verdi. Azerbaycan tarafı, kazara olan ve Rus tarafına yönelik olmayan trajik olay için Rusya'dan özür diliyor. Azerbaycan, ölen mürettebatın ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyor. Azerbaycan tarafı gerekli tazminatı ödemeye hazırdır” ifadelerine yer verildi.

YORUMLAR 225
  • TC Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Rusya güçlü masada istediğini Alıyor bakış açınızı genisletin biz haklıyız ama güçlü değiliz
    Cevapla
  • kıdemliEr 3 yıl önce Şikayet Et
    Rusya Bir helikopter iki pilot feda etti ve Ermenistana tarihi bir yardımda bulundu, Azerbaycan bu yemi yutmamalıydı, askerlerini yasal olarak karabağa sokamayan rusya hedefine çok basit ve bedeli iki pilotun canları olan bir planla hedefi 12 den vurdu...
    Cevapla
  • MUHSİN BAŞKAN 3 yıl önce Şikayet Et
    eğitim zayiatı ermeni'lere silah cephane taşırken bir helikopter de düşüverse bir şey olmaz kavgada yumruk sayılmaz ithal değil nasıl olsa fabrikası rusya'da mesele yok !..
    Cevapla
  • Rambo 3 yıl önce Şikayet Et
    Her yerde soz sahibi olmak icin ,yem kullaniyor.suriyede libyada oldugu gibi.
    Cevapla
  • Manisalı 3 yıl önce Şikayet Et
    Niyeti gizli imiş karanlıkta uçmamalı idi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dua, Arapça ve araba... Ali Erbaş'tan iddialara ilişkin açıklama!
Türkiye, Mısır ve Irak'tan sürpriz hamle! Yeni dönem başlıyor