Rusya, Azerbaycan'ın düşürdüğü helikopterle ilgili dava açtı

Dağlık Karabağ'da Azerbaycan tarafından Mİ-24 tipi askeri helikopterin yanlışlıkla düşürülmesi ile ilgili Rusya'da soruşturma tamamlanarak dava açıldı. Geçen yıl 9 Kasım’da Rusya'ya ait Mİ-24 tipi askeri helikopter Azerbaycan tarafından düşürülmüş, 2 kişi hayatını kaybetmiş, 1 kişi de yaralanmıştı.

Rusya, Azerbaycan'ın düşürdüğü helikopterle ilgili dava açtı
Rusya, Azerbaycan'ın düşürdüğü helikopterle ilgili dava açtı
GİRİŞ 04.01.2021 19:16 GÜNCELLEME 04.01.2021 19:34
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Dağlık Karabağ’da geçtiğimiz sene 9 Kasım’da Rusya’nın aracılığı ile Azerbaycan-Ermenistan arasında bir barış anlaşmasına varılmadan saatler önce Ermenistan sınırında Rusya'ya ait Mİ-24 tipi askeri helikopter Azerbaycan tarafından düşürülmüştü. Helikopterde bulunan 2 kişi hayatını kaybetmiş, 1 kişi de yaralanmıştı. Azerbaycan, helikopterin yanlışlıkla düşürüldüğünü açıklayarak Rusya'dan özür dilemiş ve tazminat ödemeye hazır olduğunu belirtmişti. Rusya ile Azerbaycan arasında tansiyonun yükselmesine izin verilmeden olay diplomasi yolu ile hızlıca çözülmüştü. Rusya makamları olayla ilgili soruşturma başlatmıştı.

Rusya, Azerbaycan'a dava açtı

SORUŞTURMA BUGÜN TAMAMLANDI

Rusya, düşürülen helikopterle ilgili soruşturmanın bugün tamamlandığını aktardı. Yapılan soruşturmanın ardından Rusya Ceza Kanunu'nun 351. maddesine göre 2 ya da daha fazla kişinin kasıtlı olarak ölümüne neden olmak suçlamasıyla dava açıldığı ve ileriki dönemlerde mahkeme tarihinin duyurulacağı öğrenildi.

Yapılan suçlama nedeniyle olaydan sorumlu tutulanlar ömür boyu hapis cezasına çarptırılabilir.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 41
  • mert 3 yıl önce Şikayet Et
    Suriyede Ruslarin bilincli olarak KATLETTİKLERİ binlerce günahsiz sucsuz sivil halki suriyelilerde aynisni Rusyaya karsi yapsin
    Cevapla
  • adem emre 3 yıl önce Şikayet Et
    Dünya şu an pimi çekilmiş bomba gibi her an bi yerden patlak verecek
    Cevapla
  • Burak 3 yıl önce Şikayet Et
    33 askerimizin hesabını versin rusya tazminat olarak ondan sonra konuşssunlar !!!güçlü olan değil HAKLI olan kazanır !!!
    Cevapla
  • Kerim 3 yıl önce Şikayet Et
    Hayır güçlü olan kazanır. Abd batı haklı olduğu için değil güçlü olduğu için kazanıyor.
    Cevapla
  • Ömer 3 yıl önce Şikayet Et
    Rusya fazla ileri gider haddini aşar Türkiyeyle savaşa girerse sevinen batı olacak NATO istediğini alacak ve ABD kazanan taraf olabilir. Rusya buna göre haddini bilecek yoksa bu Rusya'nın sonu olacak ve şimdiki Rusya coğrafyasından en azından 10 bağımsız devlet çıkacak ve bu coğrafyanın yegane lideri ve sahipleri Türkler'dir!
    Cevapla
  • Türk Vatandaşı 3 yıl önce Şikayet Et
    Cephede ne geziyor o namussuzlar. Provakasyonun feriştahı bu olay. Azerbaycan kuyruğu dik tutmalıydı. Bu tuzağa düşmemeliydi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak