TİKA’dan Namibyalı Çiftçilere Sıtma ile Mücadelede Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Namibya “Çiftçi Kulübü Programı” üyesi 1.000 çiftçiye sıtmadan korunma amaçlı sinek ağı dağıttı.

TİKA’dan Namibyalı Çiftçilere Sıtma ile Mücadelede Destek
TİKA’dan Namibyalı Çiftçilere Sıtma ile Mücadelede Destek
GİRİŞ 13.11.2020 12:37 GÜNCELLEME 13.11.2020 12:37

Angola-Namibya sınırında yaşayan ve bu sınırda, tarıma elverişli arazide ancak geçimlik tarımla uğraşan yerel halk, pandeminin yanı sıra sıtma ile de ciddi mücadeleler veriyor.

Korunma ekipmanı yetersizliği sebebiyle çok sayıda insan öldüğü bölgede halk, tarımsal faaliyetlerine zor şartlarda devam edebiliyor.

 BİN ÇİFTÇİYE DESTEK

Sıtma ile mücadelenin desteklenmesi, ortadan kaldırılması ve ulusal kapasitenin güçlendirilmesi kapsamında proje yürüten TİKA, 1.000 çiftçiye sıtmadan korunma amaçlı sinek ağı desteğinde bulundu. İlk etapta Doğu ve Batı Kawango bölgelerinde olmak üzere Mayana, Mabushe, Kangweru, Kangongo, Kantenture, Mbambi, Mukuvi, Makena, Kashira, Sharughanda, Katere, Kasivi ve Mupini’de dağıtılan ağların, ikinci etapta Kangongo ve Mbapuka gibi yerleşim yerlerinde bulunan üyelere ulaştırılması hedefleniyor.

TEŞVİK FAALİYETLERİ

Çiftçilerin sürdürülebilir koruma tarımı (CA) yöntemlerini kullanarak gıda güvenliğini ve hane halkı gelirini artırmak için sonuç odaklı yöntemlerin uygulanması amacıyla oluşturulan Namibya Çiftçi Kulübü Programı (DAPP), küçük ölçekli çiftçileri bir araya getiriyor. DAPP, birlikte çalışmanın desteklenmesi, ürün çeşitlendirilmesi, toprak ve su koruma yöntemlerinin öğretilmesi, daha verimli ve ekonomik çalışma yöntemlerinin uygulamalarının teşvik edilmesi gibi birçok alanda faaliyetler yürütüyor.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) 2016 yılında; 2020 yılına kadar sıtmayı ortadan kaldırma potansiyeli olan yirmi bir ülke ilan etmişti. Bu 21 ülke arasında yer alan ve 2020 yılı sıfır sıtma vakası hedefi ile yenilikçi bölgesel projesine katılım sağlayan Namibya, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Namibya Sağlık ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı (MoHSS) işbirliğinde; sıtma vakalarının yüksek olduğu Omusati, Oshikoto, Ohangwena, Kavango Doğu ve Batı bölgelerinde, altı ilçe olmak üzere WHO/AFRO işbirliğini devam ettiriyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan Özgür Özel ile TBMM'de görüştü
Yine aynı manzara! PKK destekçisi DEM Partililer İstiklal Marşını okumadı...