Koronavirüste vizon mutasyonu! Yunanistan'a sıçradı, Türkiye de risk altında

Danimarka'da mutasyona uğrayan yeni tip corona virüsün vizonlardan insanlara bulaşmasının ortaya çıkmasından sonra 17 milyon vizonun itlaf edilmesi kararından sonra sınır komşumuz Yunanistan'da da vizon tehlikesi ortaya çıktı. Kuzey Yunanistan'da yer alan iki çiftlikteki vizonlarda ve çalışanlarda corona virüs görülürken durumun gittikçe yaklaşması endişe veriyor. Türkiye de risk altında olabilir.

GİRİŞ 14.11.2020 15:29 GÜNCELLEME 16.11.2020 08:12
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

Corona virüsün bütün dünyayı etkisi altına alması sonrasında, son dönemde virüsün mutasyona uğrayarak değiştiği ve başka canlılara da bulaştığı haberleri geliyor. Bunun en büyük örneği vizonlar.

 

Dünyanın en büyük vizon kürkü üreticisi Danimarka’da, mutasyona uğrayan yeni tip corona virüsün vizonlardan insanlara bulaşmasının ortaya çıkması üzerine, 4 Kasım’da, hükümet tarafından kürkleri için çiftliklerde yetiştirilen yaklaşık 17 milyon vizonun itlaf edilmesi kararı alındığı açıklanmıştı.

Hükümet, vizonların itlafına gerekçe olarak, geliştirilmekte olan Covid-19 aşısının, mutasyona uğrayan virüse etki etmediğini vurgulamıştı.

 

AB: AŞI ÇALIŞMALARINI YOK EDER

AB sağlık ajansı, özellikle Danimarka’da olmak üzere Avrupa’da vizon popülasyonları arasında COVID-19 virüsünün insanlara geçmeden önce hızla mutasyona uğramasıyla ilgili açıklama yaptı.

Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC), koronavirüsün vizonlar ve insanlar arasında yayılmasını engellemek için yeni bir kılavuz yayınladı. ECDC, eğer önlem alınmazsa mutasyona uğrayan virüsün aşı çalışmalarını yok edeceğini açıkladı.

Danimarka genelinde bin 139 vizon çiftliği bulunurken en az 216 çiftlikte corona virüs olduğu tahmin ediliyor.

Danimarka mutasyon sonrası milyonlarca vizonu öldürdü

Hükümetin itlaf aldığı kararın açıklanmasının ardından "riskli bölge" olarak belirlenen Kuzey Jylland Bölgesi karantinaya alınırken, vizonların itlafıyla başlayan süreçte, hükümetin riskli bölgeler dışında tüm ülkede itlaf emrinin yasal dayanağının olmadığı ortaya çıktı.

Bu durum üzerine özür dileyen hükümet, yasa çalışmalarına başlarken, muhalefet partileri Jensen’in süreçte yalan söylediğini iddia ederek, bakanın istifa etmesini istiyor.

Danimarka mutasyon sonrası milyonlarca vizonu öldürdü

YUNANİSTAN’DA VİZON TEHLİKESİ

Covid-19’un mutasyon geçirerek yayıldığı vizonlarla ilgili Türkiye de risk altında olabilir. Sınır komşumuz Yunanistan’da iki ayrı çiftlikte corona virüs taşıyan vizonlar tespit edildi. Kuzey Yunanistan’da yer alan Kozani ve Kesriye’de yer alan çiftliklerde çalışanların Covid-19 taşıdığı tespit edildi.

Türkiye’ye yaklaşık 400 kilometre kuş uçuşu mesafede olan Kesriye’de yer alan çiftlikte 10 kişide corona virüs tespit edildi. Vizon kürkü ticaretinde önemli ülkelerden olan Yunanistan’ın Danimarka gibi itlaf yoluna gidip gitmeyeceği bilinmiyor.

KAYNAK: NTV
YORUMLAR 65
  • Aslı gibi.. 3 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan sınır kapısını bir süre kapatmalı.. Ordan gelenleri ve burdan gidip dönmeye çalışanları almamalı. Şimdiden önlem almalı..
    Cevapla
  • serkan 3 yıl önce Şikayet Et
    küresel gücün oyunu tam gaz devam ediyor virüsler artarak devam edecek.avrupada ki halk bunları görüp uyanmaya başladı malesef türkiye bu oynanan oyunları gerçek sanıyor!
    Cevapla
  • Aslı gibi... 3 yıl önce Şikayet Et
    Avrupadaki halk ciddiye almadığı için daha çok hastalık yayılıyor.. Bizim ülkemizde de kendini bilmez maske mesafe kurallarına önemsemediklerini için bu kadar artış oldu.. Sadece cahillik.. Bizim gibi insanlarından hayatlarını riske atıyorlar..
    Cevapla
  • Arif Sevimli 3 yıl önce Şikayet Et
    hayret ediyorum aklım almıyo .Film izlemekten ne hale gelmişsiniz.Çevremde bir çok vaka ve ölen sayısı var.Hiç mi çevrenizde yaşamadınız neyin kafasını yaşıyorsunuz hayret ediyorum.Asıl virüs bu gibi '' ilginç olayımda saçmalasamda olur'' zihniyetli bu cahil kesim.
    Cevapla
  • Yavuz Selim 3 yıl önce Şikayet Et
    Böylesi belki daha iyi oldu. Bu zavallı hayvancıklar zaten katledileceklerdi. Bari bunları katleden zalimlere de bunların sırtından para kazanmak nasib olmadı. Allah(CC)'ın gazabı bu gibi zalim mendeburların yüzünden bizlere de ulaşmaz İnşaallah.
    Cevapla
  • halukc 3 yıl önce Şikayet Et
    Ah biz insanlar ahhh, şu güzelim hayvanların tek suçu kürklerinin güzel olması, besle büyüt sonra kürkü için katlet. Hakikaten biz insanlar her türlü belayı hakkediyoruz. Rabbim en doğrusunu bilir ama şu canım hayvanlara eziyet edenler helak olsa keşke
    Cevapla
  • Salih 3 yıl önce Şikayet Et
    Hayvanlarda corona zaten yok muydu. Brucella tedavisi yapılıyordu. Amaç hayvan neslini bertaraf etmek bu engellenmelidir.
    Cevapla
  • Yaklaştın 3 yıl önce Şikayet Et
    Hayvanlarda hatta balıklarda bile var. şeytani Siyonistlerin amacı vizonları bahane edip virüsün mutasyona uğradığını ve aşıların etkisiz kaldığını ilan etmek, insanları umutsuzluğa sürükleyip ikinci bir kaos dalgası oluşturmak ve sonunda herkesi kafese sokmak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç Hakk'a yürüdü
Macaristan'dan dikkat çeken açıklama: Brüksel’de yeni bir dünya savaşı hazırlığı yapılıyor