Ermenistan'dan dikkat çeken Dağlık Karabağ talebi

Sahada ve masada Azerbaycan'a karşı kaybeden ve 30 yıldır işgal ettiği toprakları terk etmek zorunda kalan Ermenistan, Batı'nın desteğini alarak yeni bir adım atma peşinde. Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan, Dağlık Karabağ'ın statüsünün acilen netleştirilmesi gerektiğini belirterek bu konuda yetkinin Minsk Grubu'nda olduğunu söyledi.

GİRİŞ 14.11.2020 12:42 GÜNCELLEME 14.11.2020 17:24
Bu Habere 115 Yorum Yapılmış

Rusya, Ermenistan ve Azerbaycan arasında imzalanan anlaşmada Dağlık Karabağ'ın statüsüyle ilgili bir madde yer almıyor. Rusya, anlaşmanın imzalanmasının ardından yaptığı açıklamada, Dağlık Karabağ'ın statüsü konusunun, Ermeni ve Azeri mültecilerin bölgeye geri dönmesi sonrasında etnik ve mezhepsel durum da hesaba katılarak ele alınması gerektiğini vurgulamıştı.

 

PAŞİNYAN İLK KEZ KONUŞTU VE İTİRAF ETTİ: YANLIŞ BİLGİ GELDİ

"KARABAĞ'IN STATÜSÜ ACİLEN BELİRLENMELİ"

Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan arasında imzalanan anlaşma kapsamında 2000 yakın Rus barış gücü askerinin bölgeye konuşlandırılmaya başlaması üzerine Ermenistan bölgenin gelecekteki statüsünün netleştirilmesi için uluslararası müzakere yapılmasını talep etti. Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan, statünün acilen belirlenmesinin gerekli olduğunu belirterek, bu konuda yetkinin Rusya, ABD ve Fransa'nın eş başkanlığını yaptığı Minsk Grubu'nda olduğunu söyledi.

 

VE RUSYA DAĞLIK KARABAĞ'A GİRİŞ YAPTI

BATI, MİNSK GRUBU'NU DEVREYE SOKMAYA ÇALIŞIYOR

Rusya'nın bölgeye asker konuşlandırması Moskova'nın bölgedeki nüfuzunu genişletmesi olarak değerlendiriliyor. Batılı ülkeler ise Dağlık Karabağ ihtilafının, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Minsk Grubu tarafından müzakere edilerek çözüme kavuşturulmasını destekliyor.

AZERBAYCAN'A SİLAH GÖSTEREN ERMENİ PAPAZ GERİ ADIM ATTI

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un ofisinden Perşembe akşamı yapılan açıklamada, Dağlık Karabağ'da bütün taraflar için "kalıcı, adil ve kabul edilebilir" siyasi bir çözüm bulunması için Fransa'nın yardıma hazır olduğu belirtildi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov dün yaptığı açıklamada, Minsk Grubu'nun diğer eş başkanları olan Fransa ve ABD'den yetkililerin Dağlık Karabağ konusunu görüşmek üzere "yakın zamanda" Moskova'ya geleceğini duyurmuştu.

KAYNAK: DEUTSCHE WELLE
YORUMLAR 115
  • Okur 3 yıl önce Şikayet Et
    Minks Grubu gelip seni işgal ettiğin toprakalarda korusaydı vakit.... Neden o kadar viyakladın.
    Cevapla
  • Vatandaş222 3 yıl önce Şikayet Et
    Israrla kaşınmaya devam ediyorlar
    Cevapla
  • 44Malatya 3 yıl önce Şikayet Et
    Karabağın sahibi kimse yetki onundur.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    İşgalci Ermenistan, Dağlık Karabağ öz sahibine döndü. Sen daha fazla hayal görme. Dizlerini kır otur yenilgiyi kabul et. Ha etmezsen yine kaşınırsan tarih sayfasından da silinir yok olursun.
    Cevapla
  • uri 3 yıl önce Şikayet Et
    batı emperyalistlerinden hala ders almadınız ya.. hala kan akıttırıyorlar iki tarafada.. Osmanlıyıda bu emperyalist gazla hareket ederek bu topraklardan gitmek zorunda bırakıldınız...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde