AB'nin Maraş hazımsızlığı: Acilen geri alınmalı

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Kapalı Maraş'ın açılmasından ve Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik açıklamalardan üzüntü duyduklarını belirterek, "Kıbrıs sorununun kapsamlı çözümüne, BM Güvenlik Konseyi kararları temeli dışında alternatif yoktur." açıklamasını yaptı.

AB'nin Maraş hazımsızlığı: Acilen geri alınmalı
AB'nin Maraş hazımsızlığı: Acilen geri alınmalı
GİRİŞ 16.11.2020 01:22 GÜNCELLEME 16.11.2020 02:05
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Borrell, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün ziyaret ettiği KKTC'de 46 yıldır kapalı olan Maraş'ın bir kısmının açılmasıyla ilgili açıklama yaptı.

 

Borrell, Maraş'ta bugünkü gelişmelerin, diyaloğa alan açma girişimleri devam ederken ve Kıbrıs sorununun çözümü ve adanın birleşmesine yönelik müzakerelerin BM himayesinde hızla başlamasına ihtiyaç duyulduğu bir zamanda meydana geldiğini belirtti. 
 

Başkan Erdoğan'dan tarihi ziyaret! Dikkat çeken kareler

AB'nin, müzakereleri desteklemeye ve kalıcı çözüm bulunmasında aktif rol oynamaya hazır olduğunu kaydeden Borrell, "AB, Kıbrıs sorununun kapsamlı çözümü ile iki bölgeli, iki toplumlu siyasi eşitliğin olduğu federasyon temelinde, BM çerçevesinde ve AB'nin kuruluş ilkeleri çizgisindeki birleşmeye tam olarak bağlıdır." ifadesini kullandı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC'de 46 yıldır kapalı tutulan, alınan kararla kademeli olarak açılmaya başlanan Maraş bölgesini ziyaret etti.

 

 

Borrell, Maraş'ın statüsü hakkında, BM'nin ilgili kararlarıyla uyum içinde olmayan eylemde bulunulmaması gerektiğini savunarak, Türkiye'nin, müzakerelere yardımcı olacak ortam yaratılması sorumluluğuyla hareket etmesi ve somut katkı sunması gerektiğini belirtti.

'AB'NİN MESAJI AÇIKTIR'

Borrell, "AB'nin mesajı çok açıktır. Kıbrıs sorununun kapsamlı çözümüne BM Güvenlik Konseyi kararları temelindekinin dışında alternatif yoktur. Bu bakımdan Maraş'taki kapalı bölgenin açılmasıyla ilgili bugünkü eylemlerden ve Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik BM ilkeleriyle çelişen açıklamalardan üzüntü duyuyoruz. Bunlar daha fazla güvensizliğe, bölgede daha fazla gerilime neden olacaktır ve acilen geri alınmalıdır." ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR 32
  • s€d@ 3 yıl önce Şikayet Et
    Nereyi alıyorsunuz siz !!! Git bak Yemen, Suriye, Afganistan ne halde. Gözünüzü kulağınızı istediğiniz şeylere kapatıyorsunuz, istediğiniz şeylere açıyorsunuz. Beyniniz, aklınız şeytanlık peşinde, birbirinizin kravatlı, mini etekli yalakası, şarlatanı olmuşsunuz !
    Cevapla
  • Trakyali amica 3 yıl önce Şikayet Et
    Bosu bosuna ruzgar yapiyor sen kimsinki turkiyeyi vururuz diye tehtid ediyorsun maras turk Mali oylede kalacak ab yi arkasina alip dayilik taslama bir gece ansizin gelebilirizde bu sefer elindekindende mahrum kalirsin
    Cevapla
  • mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    kendi işimizi kendimiz yapmayı geçte olsa öğrendik çok şükür
    Cevapla
  • TÜRK MİLLETİ 3 yıl önce Şikayet Et
    Kimin malını kimden alıyorsun. Ha bu ara gücün yetiyorsa gel al. Gelde görelim boyunu.
    Cevapla
  • dede 3 yıl önce Şikayet Et
    ya sen neyi geri alıyorsun. Bakkaldan çekirdek aldığını mı sanıyorsun. D.ve.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”