Rusya'dan Dağlık Karabağ'da sinsi plan! Gece yarısı...

Barış gücü olarak Dağlık Karabağ'a gelen Rus askerlerinin bölgeye Ermeni sivilleri taşıdığı ortaya çıktı.

Rusya'dan Dağlık Karabağ'da sinsi plan! Gece yarısı...
Rusya'dan Dağlık Karabağ'da sinsi plan! Gece yarısı...
GİRİŞ 16.11.2020 19:00 GÜNCELLEME 16.11.2020 19:07
Bu Habere 160 Yorum Yapılmış

Rus askerlerinin çatışmalardan kaçarak başkent Erivan'a giden Ermeni sivilleri Dağlık Karabağ bölgesine geri taşıdığı belirtildi.

 

Rus TASS haber ajansının aktardığı bilgilere göre, Rusya'nın bölgeye konuşlandırdığı "Barış Gücü" birlikleri, Ermeni sivilleri otobüslerle Dağlık Karabağ'ın başkenti Hankendi'ye taşıdı.
 

Şuşa'dan tüyleri diken diken eden anlar


Otobüslere Rus askeri birlikleri ve Rusya'ya ait zırhlı araçlar eşlik etti.

 

Rusya'nın aynı zamanda Hankendi'de Ermeni sivillerin geri dönüşüne nezaret etmek üzere bir "İnsani Müdahale Merkezi" kurduğu bildirildi.

15 Kasım itibarıyla yaklaşık 1000 Ermeni sivilin bölgeye geri getirildiği aktarıldı.

10 KASIM'DAN BU YANA SESSİZLİK

Bölgede 27 Eylül'de başlayan çatışmalarda Azerbaycan, Ermenistan tarafından işgal edilen toprakların bir kısmını geri almıştı.

10 Kasım'da varılan anlaşmayla Ermenistan bazı bölgelerden çekilmeyi kabul etmiş, Dağlık Karabağ bölgesine ise Rus askerlerinin konuşlandırılması kararlaştırılmıştı.

YORUMLAR 160
  • murtaza 3 yıl önce Şikayet Et
    ermeni siviller o,bölgelere yerleştiriliyorsa vakit kaybetmeden gereken yapılmalı,yoksa çok geç kalınacak, rusya o, bölgeye hayrına girmedi, bedel alacaktır
    Cevapla
  • Anjelika 3 yıl önce Şikayet Et
    Məncə bu hərəkət Azerbaycan xalqına qarşı hormersizlikdi ve ədalətsizlikdir.Birinci bayraqimız sancilmali devlet idarelerinin ise düşməli sonra öz evlərindən məcbur çıxarılan yagmalanan xalqım evine qayıtmalı sonra ermenilerin qayıtmaları ilə məşğul olmalıdırlar .Ruslar bu işdə kənarda durmalı idi
    Cevapla
  • Hakkı An 3 yıl önce Şikayet Et
    Evet. Musuld da Suriye de yapılan ile aynı. Referandum kokusu var. Azerbaycan KARABAĞ bölgesine HIZLA insanlarını nakletmeye başlamalı. Ev sahipleri evlerine girsinler. İşgalcileri kovsunlar ve AZERBAYCAN güvenlik güçleri Suriye den Lübnan dan getirilip KARABAĞA yerleştirilen bu EVSİZLERİ/İTİLMİŞ SURİYELİLERİ bir an önce defetsiz. YOK ben orada size en iyi evleri yapacaktım vb. Mükemmeliyetçi beklentilerin acelesi yok. HIZLA yurdundan göçertilen AZERBAYCANLILAR geri dönmeli; işsizler, evsizler, barksızlar, yurtsuzlar, garip kalmışlar SAHİPLENİLMELİ. Ganimet görüp Ermenler yağmalamadan; çökmeden.
    Cevapla
  • Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Eee gardasim azeriler türk ,biz düsman olmadan türk oldugumuz anlasilmaz ,ben avrupadayim her insan kabul edilir türkler kabul etmezler sevmezler gardasim
    Cevapla
  • Anjelika 3 yıl önce Şikayet Et
    Torpaqların sahiblərindən qabaq o ermeni yaratiklarin ora yerləşdirilməsi ədalətsizdir ve Azerbaycan xalqına qarşı hormersizlikdi
    Cevapla
  • Vuqar 3 yıl önce Şikayet Et
    10.sene kecmez biz KARABAXDA 200.bin olariz!hic problem diyil! Ermeni oralarda cok durus getire bilmeyecek!
    Cevapla
  • Manisalı 3 yıl önce Şikayet Et
    Rus rusluğunu yine yapıyor.bunların hiçbirine güven olmaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı